425,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
525,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Køb 6 stk.
SPAR 19% t.o.m. 31/12Galleri
Gå tilbage
Køb 6 stk.
SPAR 19% t.o.m. 31/12Galleri
Gå tilbage
2019 Marquis de Terme, 4.Cru, Margaux
JamesSuckling | 94 / 100 |
Decanter | 94 / 100 |
WineSpectator | 91 / 100 |
WineCellarInsider | 94 / 100 |
425,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
525,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Sauvignon (60%) Merlot (33%) Petit-Verdot (7%) |
Alkohol % | 13,5% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2019 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 277219 |
Beskrivelse
Vinen er måske på kanten af det muskuløse i Margaux forstand, men er det på en charmerende og energisk måde, hvor frugtens let sødmefulde rigdom og intensitet får modspil af frisk syre, krydderier, afrundede tanniner og toner af blomster, viol og kaffebønne, så kommunens kerneværdi, elegancen, er i behold. "Der er bare stor energi og liv her, fra start til slut. Brilliant": Georgina Hindle, Decanter, januar 2022. Vinen er sammensat af 60% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot og 7% Petit Verdot. Udviklingshorisonten er formentlig mindst 15-25 år.
Château Marquis de Terme ligger østligt i selve Margaux by. De 40 ha. marker er dels tæt på slottet ved Ch. Rauzan-Segla, dels sydøstpå i Cantenac og tæt på Ch. d'Issan, ud mod floden. Jordene er mest grus med kvarts, kalksten og mergel, samt områder med sandet ler. Vinstokkene er 30-35 år i gennemsnit, og nyere plantninger er meget tætte: 10.000 vinstokke / ha. Andelen af Merlot øges gradvist lidt.
Druerne vinificeres i cementtanke i flere størrelser, parcel for parcel. Malolaktisk- / æble-mælkesyregæring sker også i tank. Det meste af vinen lagres i 33-50% nye barriques i 16-18 mdr. og lidt af den i cement-æg, som giver vinen en mikro-iltning uden indflydelse af træ, der øger følelsen af friskhed og transparens i den færdige vin. Økologisk omlægning blev påbegyndt i 2013 med certificering i 2017.
Oprindeligt var det en kæmpe ejendom, som blev solgt til M. Rauzan i 1661. Den er blevet til fire efterhånden: Rauzan-Segla, Rauzan-Gassies, Desmirail og Marquis de Terme. Slottet hér opstod, da en Marquis de Terme ægtede en niece af Pierre de Rauzan og fik ejendommen i medgift i 1762. Efter vinhandler Eschenauer og familien Feuillerat som ejere blev slottet købt af Pierre Sénéclauze i 1935 og ejes i dag af hans tre sønner, som i 2009 ansatte ønolog Ludovic David som direktør. Han har ledet både en stor kælderrenovering, omfattende genplantninger og turismefremmende aktiviteter på slottet.
Da USA's senere præsident Thomas Jefferson var ambassadør i Frankrig, boede han i 1787 på slottet og roste vinen i høje toner i sine notater. Kvalitetsforøgelsen i nyere tid begyndte for alvor med 2005-årgangen, og har været flot opadgående det sidste årti.
Margaux er den sydligste og næststørste af Cru Classé kommunerne på venstre bred (efter St. Éstephe) med 1355 ha. Den er sydligst og gennemsnitligt varmest med den tidligste start på høsten. Den var det første område med vin plantet af romerne, bevidnet af digteren Ausonius. Området er ret fladt med højder fra 1 - kun 30 m. Jordbunden er meget varieret. Her er alt: grus, sand, kalksten, ler og klippe, men gruset er det kendetegnende for området. Med 21 Cru Classé slotte er der flere end i nogen af de andre kommuner. Der er også adskillige seriøse Cru Bourgeois slotte; i alt ca. 80 producenter.
Druerne varierer med jordbunden, men Cabernet Sauvignon er signaturdruen her. Samlet set er vinene karakteriseret mere ved finesse end punch. Der tales om vin til "de bonede gulve". Cigarkasse, kirsebær, blommer, trøffel, jord, tobaksblad og viol er tit associationer til klassisk Margaux. Trods den elegante karakter, de ofte har, lagrer vinene glimrende.
2019 Bordeaux vækstsæsonen var, som ofte, med tvivl og bekymringer undervejs, men er endt med fine resultater. På baggrund af beretninger fra mange professionelle smagere må den korte version for rødvinene være: 1) Stabil, virkelig høj kvalitet både for Merlot og Cabernets. 2) Ingen tegn på, at nogle kommuner er klart bedre end andre, både på højre- og venstre bred. 3) En lidt mere "klassisk" stil end '18: Høj frugtintensitet men lidt mindre yppig vægtfornemmelse, flot syrebalance og tanniner til lang lagring, som er lidt mere fremtrædende i højklassevinene som helt unge.
Michel Rolland, der har været konsulent i årtier, har sagt: "At sammenligne 2019 med 2018 er lidt ligesom, hvordan 2016 var i forhold til 2015 og 2010 i forhold til 2009". Kort sagt, masser af frugtkoncentration og nuancer med en lidt rankere mere luftig struktur.
Tidlig knopskydning i en lun marts, men blomstringen blev noget forstyrret af vådt og ret køligt vejr april - først i juni. Det fremhæves, at to hedebølger i juni og juli, ikke havde de negative virkninger, man kunne frygte, da de skete før veraison / druernes farveskifte. Der var et par lokale storme med rigeligt vand på kort tid, men vejret var samlet set nærmest ideelt i august og september, hvor lidt regn 20/9 gav stødet til den sidste modning, især på grusede jorde, efter en lang og tør periode. Frisk vind forhindrede råd. Dag / nat temperaturerne svingede gerne 20 grader efter midt august og holdt syren oppe. Druesundheden var eminent ved høst. Merlot blev mest høstet i slutningen af september; Cabernets fra slut. sept. - midt oktober.
De hvide blev høstet fra sidst i august - midt sept. Druerne havde en flot balance mellem sukker og syre med stor aromarigdom, som går igen i vinene. Mange er lagringsegnede.
Sauternes fik ret megen regn: i juni - august 30% mere end i Pauillac. Efter juli-stormen var der nogle rådproblemer, som reducerede det mulige høstudbytte. Botrytis (skrumpende druer) kom meget sent, fra midt september, og tyngdepunktet i høsten var 10 - 14. oktober. Der er høstet magre 10 hl./ha. i gennemsnit. Vinene har høj kvalitet: er rene, aromatiske og velbyggede, men mange har et mindre "tungt" præg af Botrytis til fordel for elegance.
JamesSuckling
Château Marquis de Terme Margaux 2019 Score: 94 Points6 Dec, 2021 û This is a solid Margaux with blackberries, blackcurrants and undertones of fresh tobacco and a wet earth. ItÆs full and layered with beautiful energy and structure. Tight at the end, as it should be. Try after 2025.
Decanter
94Tasted by: Georgina Hindle(at Bordeaux, 05 Jan 2022)Part of Anson: Château Marquis de Terme is an estate on the riseDrinking Window: 2024 - 2036Gorgeous nose, sweetly fruited with high-toned floral aromatics. Excellent acidity and focus on the palate, precise with elegance and restraint. Tannins are silky and well integrated, rounding the blackcurrant, slate, coffee bean and dark chocolate flavours. This also has a very delicate perfume to it which is so appealing. Just great energy and life to this, from start to finish. Brilliant.
WineSpectator
91CHÂTEAU MARQUIS DE TERMEMargaux 2019Score: 91Issue: Mar 31, 2022Tasting NoteFeatures cherry and black currant puree notes with some inner freshness, while black tea, alder and violet hints form a pretty backdrop. Nice steady finish, too. Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot. Drink now through 2032. 8,500 cases made. ù JM
WineCellarInsider
2019 Château Marquis de Terme (Margaux) 94Full-bodied, round, rich, ripe, lush and polished, the nose starts off with its display of flowers, dark chocolate and black currants. Soft, silky and lusciously-textured, the wine leaves with an energetic, polished finish which is the perfect back-drop for all of its sweet, dark plums, currants, licorice, cocoa, espresso and spice. Drink from 2026-2047. 94 p.Tasted Mar 29, 2022
Robert Parker
Rating90+Drink Date2025 - 2045Reviewed by William KelleyIssue Date7th Apr 2022SourceApril 2022 Week 1, The Wine AdvocateAromas of rich black fruits, cherry preserve and pencil shavings introduce the 2019 Marquis de Terme, a medium to full-bodied, rich and fleshy wine with a broad attack that segues into an ample mid-palate framed by ripe but youthfully assertive tannins. This is a muscular, rather chunky Margaux that will reward a bit of bottle age and which, with time, may make my score seem conservative. This is an evolving estate, as fully 25% of its vineyards have been replanted since 2009. Cabernet on rich soils between Labégorce and Château Margaux represents the core of the blend.
Jeb Dunnuck
91 p.Jeb DunnuckThe 2019 Château Marquis De Terme showed better now than from a bottle tasted earlier this year. Giving up plenty of darker, almost black fruits as well as tobacco, gravelly earth, and spice, it's medium to full-bodied, has a round, fleshy, sexy mouthfeel, quality tannins, and a great finish. It's going to evolve nicely for 10-15 years.
Relaterede produkter
e23pvrjd7o8
qn64adn7aaoazcdb1fna7rvra1z8237cl
1bsgl4uk1akjotxi8fneub
DKK 000,00
DKK 000,00
pb686lt3ij
ccrdrlsercobvaukiqipiokya6vi862da
tk1zrvuzyndzu1u7n5cfo
DKK 000,00
DKK 000,00
6ns56t04zc5
tn4j24l43ksrbpjsz12k0re82crp5qk
m6a2j81obzr54zdsj471jb
DKK 000,00
DKK 000,00
2w41h2xkz9d
x6c4bvp5eniaieobccclpcp0v262r4xl
1icsm8g4x8bjhrc03qwtap
DKK 000,00
DKK 000,00
wykt920oijd
4fctbdqrnyqp4urln728wesqopb1766h
ikfvh3pi4p0uexrlj8moy
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
airrii6s27o
w0x0bmxakqrroamaa2lirxg3ktp4c9s
plqb8sjhzifg2msrkzxv5w
DKK 000,00
DKK 000,00
ztabaho0idg
ttp131o9vjrnk9ff18mhhf9la4cmjtrq9
tyj5ri0wbfd1upyaaz3c9s
DKK 000,00
DKK 000,00
tkhnctmjy5
z0939f7vapfkp7mmtu817nn9qdhf5dbd
xvk4i84160b3ukj76izzuq
DKK 000,00
DKK 000,00
r2exxulkpx
0dr45qw3xydqb3mpb46twugmv7tb11bg4
1hjz29qdc79ytihyd65lla
DKK 000,00
DKK 000,00
atiz6xld77
f4bsf8s947rzw0qapeoofu2zjxfiwpt
i98805o9hl8498fhy4sf
DKK 000,00
DKK 000,00