Årgang 2018 viser et mærkbart ryk i kvaliteten for Pomerols største ejendom, uden at prisen endnu er fulgt med. Dyb farve og toner af blåbær, kirsebær, nypløjet jord og trøffel. Solidt bygget, fyldigere end før med afrundede tanniner og en fin stoflig fornemmelse i munden. Moden frugt hænger længe i eftersmagen. En fornøjelse ret tidligt, men ser gerne 5-10 år i kælderen.
Årgangen er bygget af 69% Merlot, 16% Cabernet Franc og 15% Cabernet Sauvignon, som blev høstet mellem 18/9 - 5/10 under perfekte forhold. Vinifikationen sker i store, traditionelle cementtanke, hvor også den malolaktiske gæring / æble mælkesyregæring sker. Vinen lagrer fortsat i tanke 12-14 mdr., hvorefter den kommer i egefade med forskellig alder fra nye til 3.års fade i 6 mdr. 18% nye fade til 2018.
Château De Sales' marker har været drevet af samme familie siden 1464! Formentlig Bordeaux rekord. I begyndelsen uden konsekvent vinproduktion og uden slot, som først blev bygget i slutningen af 1700-tallet, hvor Pomerol for alvor blev plantet med vinstokke. Det er stadig et af de ret få "rigtige" slotte i Pomerol, der -trods vinenes ry og priser- stadig har et ret provinsielt præg. Der er 47,8 ha. med vin i én samlet blok, og ca. lige så megen jord med skov og park. 3 ha. med vinstokke i Lalande-de-Pomerol har været brugt i vinen, før der var nogen regler, så det må man stadig.
Jorden er overvejende grus og sand med nogen ler. Jorden er givetvis medvirkende til den beherskede brug af nye egefade og den ret luftige, åbenfrugtige stil, slottets vine har, da der er megen Merlot på gruset jord.
Bordeaux i 2018 har leveret vine af høj kvalitet overalt og på alle niveauer, men med problemer undervejs: Foråret var vådt og køligt, nærmest elendigt, så knopskydningen var sen, men blomstringen og frugtsætningen blev generelt god. Alvorlige meldug-angreb tog allerede tidligt en del af den potentielle høst; især blev økologisk- og biodynamisk drevne slotte særdeles hårdt ramt, generelt værst i områder med afstand til floderne, hvor der var mindre luftcirkulation. Der var også lokal hagl i maj og juli nogle steder: det sydlige Médoc og Bourg / Blaye området på højre bred i maj og Sauternes i juli.
Fra lidt ind i juli blev vejret stabilt og solrigt helt ind i oktober. I gennemsnit fik Bordeaux fra marts - juni 361 mm regn og fra juli - september kun 82 mm! Unge vinstokke på grus havde det hårdt, især i august, hvor mange dage kom over 35 grader. Frugtkvaliteten på de overlevende druer blev tårnhøj, og der var frit valg mht. høsttidspunkt. Kølige nætter i den sidste måned holdt syren oppe, og den tørre periode gav solide tanniner i druerne. Høstmængden er samlet set gennemsnitlig og klart større end 2017.
Alle kunne derfor gå efter den stil, de ønskede: Nogle vine er mere friske og elegante, mens de, der valgte sen høst, oftere har lavet mere frugttætte vine med markerede tanniner.
Nye generationer af slotsejere, vinmagere og konsulenter udvikler også deres vinifikationsteknikker: nogle er begyndt af bruge gæring delvist med hele drueklaser, som i Bourgogne, og reducerer andelen af nye lagringsfade for at få et luftigere, mere saftigt resultat. Vinene er derfor langtfra ens i stil, men kvaliteten er generelt meget høj og balancen god. Der er både meget fremkommelige vine og særdeles lagringsegnede. Nogle sammenligner kombinationen af ungdommelig charme og lagringspotentiale med legendariske 1982.
Der er også lavet mange flotte hvidvine, især domineret af Sauvignon Blanc, men de skulle høstes mere præcist end de røde for at bevare friskheden, og der skulle holdes fokus på at bevare syren i vinene. Modne smagsstoffer var der masser af, så der er lavet flotte vine.
I Sauternes hang nerverne i laser, da Botrytis svampen, som skrumper druerne, først kom for alvor sent i oktober, og mange, der ikke havde mistet for meget til hagl i juli, høstede fin frugt langt ind i november.