575,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
675,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2020 Château Berliquet Grand Cru Classé, St. Emilion
Årgangen består af 69% Merlot og 31% Cabernet Franc, som er lagret 16 mdr. i 50% nye egefade.
WineCellarInsider | 95 / 100 |
Robert Parker | 94 / 100 |
JamesSuckling | 95 / 100 |
Decanter | 93 / 100 |
575,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
675,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Merlot | 69% |
Cabernet Franc | 31% |
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2020 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 269920 |
Beskrivelse
"Gorgeously proportioned": James Suckling, kunne sammenfatte indtrykke af vinen fra anmelderne. Et væld af frugter som sorte kirsebær, blommer og vilde brombær bakkes op af bl.a. blomster, mørk chokolade, lakrids, jordtoner og blodappelsin. Frugten er tæt men afrundet. Tanninerne er sprøde og velafstemte men absolut følelige i den unge vin. Nok bedst fra 2025 og langt forbi 2040 ved god opbevaring. "Den bedste årgang Berliquet, jeg nogensinde har smagt": Wine Cellar Insider, som har smagt 20 årgange af den… Årgangen består af 69% Merlot og 31% Cabernet Franc, som er lagret 16 mdr. i 50% nye egefade.
Château Berliquet ligger højt på vestskråningen af kalkstensplateauet med striber af ler, og sand i de nederste dele. Det er en af de ældste ejendomme i Saint Emilion; etableret i 1768 med salg af vin under eget navn fra 1784! Markarealet er 10 ha. plantet med 75% Merlot, 23% Cabernet Franc og 2% Cabernet Sauvignon i én blok med 6000 vinstokke/ha. Gennemsnitsalderen er ca. 40 år. Jordbundsfordelingen med kalk øverst, ler i midten og sandet jord nederst på skråningen giver god mulighed for kompleksitet i vinen. Både Merlot og Cabernet Franc er repræsenteret på alle jordbundstyperne.
Stigningen i vinens kvalitet, som nu er tæt på spektakulær, begyndte med ansættelse af Nicolas Thienpont og Stéphane Derenoncourt som konsulenter i 2007. Kælderen blev udbygget med flere stål- og cementtanke for at gøre en mere præcis vinifikation af de enkelte parceller mulig, og optisk druesortering blev indført. En del planter har fået nye rodstokke, der passer bedre til deres placering og jordbund.
Den allerede stigende formkurve bliver nu videreført med Nicolas Audebert som direktør; ansat af brødrene Wertheimer fra Chanel, som købte slottet i 2017. De har i forvejen naboen Chateau Canon. Slottets status som Grand Cru Classé er bekræftet ved klassifikationen i 2022.
vinifikationen sker med gæring af hele druer -og delvist hele klaser fra 2015- i en blanding af stål- og cementtanke. Macerationsperioden er ca. 30 dage, hvorefter vinen lagres i egefade, hvor den malo-laktiske gæring sker under jævnlig omrøring. Vinen ligger 6 mdr. på gærresterne uden omstikning. Den samlede fadlagringstid er 14-16 mdr. Druerne blev fra 1953-78 solgt til cooperativet, så disse årgange findes ikke. 2.vinen er "Les Ailes de Berliquet".
Saint Emilion er det ældste vinområde i Bordeaux med talrige ruiner fra romertiden. Benediktinermunken Emilian, der påbegyndte den imponerende kirke i byen, hugget direkte ud i kalkklippen, er ophav til navnet, og Vinbroderskabet "La Jurade" fra 1199 er det ældst kendte. Vinen blev allerede i 1300-tallet, da Bordeaux var under engelsk herredømme, afskibet til England via havnen i Libourne. Byen er nu UNESCO verdensarv.
Der er i dag over 800 producenter på ca. 5500 ha. i området, der er meget mere kuperet og landskabeligt spændende end Médoc. Et limstensplateau i op til 100 m.s højde omkranses af skråninger omkring byen, hvor mange af de mest berømte ejendomme ligger, og noget lavere land mod øst og vest. Jordbunden er meget vekslende med indslag af ler, der også dominerer mod øst, samt grus og sten, der er hyppigere i det vestlige område mod Pomerol.
Druerne Merlot og Cabernet Franc dominerer, bakket op af Cabernet Sauvignon i de grusede områder, så vinenes blandingsforhold varierer meget. Der er kun få rigtigt store ejendomme. Gennemsnittet er kun omkring 7 ha.
Klassifikationen er fra 1955 og skal iflg. systemet opdateres hvert 10. år. Selv om vinenes kvalitet kun er ca. 1/3 af bedømmelsesgrundlaget for "Premier Grand Cru Classé" (15 årgange) og "Grand Cru Classé" (10 årgange), er der stor prestige i det, så det går ikke stille for sig, og intervallerne holder ikke altid, men gennemsnitligt er der nogenlunde 10 år imellem.
Nogle højt værdsatte slotte søger slet ikke klassifikation, da de ikke er enige i vurderingskriterierne. Der er pt., fra 2012, 14 og 63 slotte i de to øverste lag. For de over 200 "Grand Cru" ejendomme er kvalifikationskravene: lokation og jordbund, lidt lavere udbytte og 12 mdr.s lagring, foruden kontrolsmagning.
2012-klassifikationen er blevet genaktiveret af retten i Bordeaux i september 2022, nu med 2 Premier Grand Cru Classé A, 12 Premier Grand Cru Classé B og 71 Grand Cru Classé. De, der mangler i forhold til 2012, har selv valgt at forlade systemet. I sidste ende er det, ligesom i Médoc, markedets vurdering af den faktiske vinkvalitet, der betyder mest for priserne.
Bordeaux 2020 var det tredje varme år i træk, men ikke helt som de to foregående. Vinteren sørgede for gode vandreserver i jorden, som der skulle blive brug for. April var den varmeste i 100 år, knopskydningen var meget tidlig og blomstringen allerede i slutningen af maj forløb godt. Meldug i den våde og varme periode, inden tørken midt i juni satte ind, kostede en del af det potentielle udbytte.
Bortset fra juni var alle måneder fra marts - september varmere end både 10-års og 30-års gennemsnittet, men der var ingen deciderede hedebølger. Med total tørke fra 18/6 - 11/8 blev det den tørreste sommer siden 1959. Regnen i 2. halvdel af august, mest udpræget på venstre bred, var ekstremt vigtig for de fine resultater der kom, efter stabilt høstvejr i september. Druerne var generelt små med tykt skind, og den friskhed, der præger de fleste vine, har overrasket dyrkerne selv. Udbyttet, især i de kvalitetsmæssigt vigtige kommuner for rødvin, er mindre end forventet. Vinenes karakter er traditionel Bordeaux: Koncentrerede og fast strukturerede med en god modvægt af friskhed i frugten og ret moderat alkohol. I mange vine er udviklingspotentialet stort.
WineCellarInsider
2020 Château Berliquet (St. Émilion Grand Cru) 95Quite floral in nature, with tinges of orange rind, cherry blossoms, licorice, red plum liqueur and minerality on the nose. The wine is elegant, fresh, polished, sweet and long. Silky and precise, with no hard edges, there is length and salty tannins with energetic, pure red fruits squeezed over crushed rocks and stones. This is the best vintage of Berliquet I have ever tasted. The wine blends 69 % Merlot with 31 % Cabernet Franc 14.5% ABV. 94-96/
Robert Parker
(94 - 96)Drink Date2026 - 2046Reviewed byLisa Perrotti-BrownIssue Date20th May 2021SourceMay 2021 Week 3, The Wine AdvocateThe 2020 Berliquet is composed of 69% Merlot and 31% Cabernet Franc, weighing in at 14.5% alcohol. It is aging in French oak barrels, 50% new. Deep purple-black colored, it trots casually out of the glass with effortlessly flamboyant scents of stewed black cherries, warm plums and baked blackberries, plus hints of chocolate mint, violets and licorice with a touch of fertile loam. The medium to full-bodied palate is very tightly wound with layers of ripe black fruits and earthy accents, framed by finely grained tannins and tons of freshness, finishing long and fragrant.
JamesSuckling
Score: 95-96 Points5 May, 2021 û Very soft and polished with beautiful tannins that are poised and beautiful. ItÆs medium-to full-bodied and gorgeously proportioned. Ready for even more polishing.
Decanter
93Tasted by: Jane Anson(at Primeur week tastings in Bordeaux, 01 May 2021)Drinking Window: 2028 - 2042A slightly cooler terroir than its sibling estate Château Canon, a little more clay-based which gives weight, depth and power while also being austere right now, with grippy tannins and a bite of blood orange. Great stuff, can start drinking this in five to six years to allow the structure to soften while keeping the appeal of the wild cherry and blackberry fruits. 50% new oak for 16 months.
Relaterede produkter
l4gw806ptqa
a2hhy6vbsna58s0p2fqf4ura9xy2vg9n
6ash2d7udc1frt03v7akti
DKK 000,00
DKK 000,00
dibxgxd98wk
v0nmv3ojjpa3vf42pkotumsywgugy8kz
h2nv06o7vtztfhcuuowzn
DKK 000,00
DKK 000,00
f2a5zo5e3p
ejpmump7ygmgzhzg8mcqsdkybmw8dkzr
k54l86ipcnrdb4ldki2er
DKK 000,00
DKK 000,00
hyk4quaypyi
o99krpwkjw1tte7jiwcdga75jv1udezk
4gvctj0cpxv9ugswqblm84
DKK 000,00
DKK 000,00
8u6g1im3l3
2g68lb4nnqd1jefq859nqpl5wit1gw4oc
1v6e3xkmf15144janzpfnvb
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
80hswhzsjgk
cq7jlvchrycuuob268po788udg8qk95
saq2xhymjaoc288qzibz5p
DKK 000,00
DKK 000,00
6rsu5fupg3l
lh6tb03qjhd56g0mvf0rxl0jzxs562r9op
u4sfuulhgzxbom7ek4nxg
DKK 000,00
DKK 000,00
cbyygkjqq3
c8fogpw6zj82wflgwfk16qqc9ypu4d1ge
9gu8lm18wa7gewpo8ueikp
DKK 000,00
DKK 000,00
cw016qv8arb
0kr4hq3cokfo0qdcnxjy88tluco85q4kdqs
qrwi1rdcnw1dhh96yjaemi
DKK 000,00
DKK 000,00
pzesfsoieti
p174mek931budqy5zbr84k9xojlmu72
vrtev7diyha7wn966dnid
DKK 000,00
DKK 000,00