| 250,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2016 Acústic Celler Braó, Montsant "Vinyes Velles de 60+ ans"
"Bravur, mod, styrke" betyder navnet på catalansk, og det viser vinen. En komposition, der bl.a. viser toner af skovjordbær, ribs, blåbær, lavendel, kalk, faste men runde tanniner og en fin syre, der løfter vinen i eftersmagen. Udtryksfuld ledsager til selv kraftige retter, men uden at tage magten fra maden.
| Guia de Vinos Gourmets | 94 / 100 |
| Guía Peñin | 93 / 100 |
| JamesSuckling | 91 / 100 |
| Ekstrabladet |
| 250,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
|---|---|
| Vintype | Rødvin |
| Dyrkningsmetode | Økologisk |
| Land | Spanien |
| Distrikt | Montsant |
| Druesorter | Carignan/Carinyena, Grenache/Garnatxa/Garnacha |
| Alkohol % | 15% |
| Fyldighed | Meget fyldig |
| Tørhedsgrad | Tør |
| Lukkemetode | Korkprop |
| Årgang | 2016 |
| Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
| Varenummer | 138116 |
Beskrivelse
"Bravur, mod, styrke" betyder navnet på catalansk, og det viser vinen. En komposition, der bl.a. viser toner af skovjordbær, ribs, blåbær, lavendel, kalk, faste men runde tanniner og en fin syre, der løfter vinen i eftersmagen. Udtryksfuld ledsager til selv kraftige retter, men uden at tage magten fra maden.
80% Carignan og 20% Grenache fra 60 - 80årige vinstokke med mikroskopisk udbytte på 7 - 15 hl./ha. Efter den lange udblødning og gæring lagrer vinen 13 mdr. i små franske fade med kun let toastning; delvis nye, delvis brugt et år. Kan udvikle sig i adskillige år.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Acústic siden 2016. Acústic og Ritme Celler er Albert Jané's værk. Han arbejdede i mange år på sin fars vingård i Penedés, men begyndte for sig selv ved køb af marker med meget gamle vinstokke i Montsant i 2004. Han har marker flere steder i området. Det er vigtigere, at placeringen er god og vinstokkene gamle, 60 - 90 år, end at områderne hænger sammen. Hans vineri i Marcà, lige syd for grænsen til priorat, er over 200 år gammelt i flere etager, så vinifikationens processer kan foregå ved tyngdekraft.
Vineriet i priorat, der kom til lidt senere, ligger i den lille flække La Vilella Alta nord for Gratallops, næsten midt i distriktet. Det er ca. 370 m. over havet. Vinstokkene på de forskellige marker er 35 - 80 år gamle.
Navnene er hans associationer for musik der spiller, men naturligt /akustisk uden kunstig forstærkning. Han har fra starten arbejdet økologisk, og flere af vinene er i dag certificerede økologiske. Hans hovedsynspunkt er, at vinen primært laves i marken, ikke i kælderen. Han bruger helt traditionelle metoder: Alt markarbejde udføres ved håndkraft, og høsten er manuel i små 20 kg. kasser. Han bruger meget små egefade, men let toastede indvendig og ikke nyere, end det er i harmoni med frugten. "Et godt egefad er det, du ikke kan smage", siger han. (Den indvendige svidning af træet gøres i flere grader). Vinene klares og filtreres ikke. Det gennemgående for vinene er den fine afstemning af høj frugtintensitet med mineralitet og frisk syre. Intensitet uden klodset tyngde.
Montsant "det hellige bjerg" omringer næsten priorat (s.d.) på bjergskråninger ned mod floderne Siurana og Montsant i Catalonien. Et imponerende landskab, der nu også er nationalpark. Området fik først appellation (DO) i 2001 og har udviklet sig meget de senere år. Der er ca. 2000 ha. vinmarker, og antallet af producenter stiger. Markerne ligger i 200 - 700 m.s højde; højest mod bjergene i sydvest og nordvest. Jordbunden er dels den specielle Llicorella af skifer og den eroderede kvarts: mica, som karakteriserer priorat (s.d.) dels områder med mere ler, granitsand og rullesten.
Der er marker med ekstremt gamle vinstokke af især Garnatxa / Grenache og Carinyena / Carignan, som er rygraden i de traditionelle rødvine; (her de catalanske stavemåder). Der dyrkes også Cabernet Sauvignon, Morlot og Syrah samt Monastrell / Mourvedre. Blandt hvide druer er Grenache Blanc og Macabeo de traditionelle, sammen med den aromatiske Pansal / Xarel-lo, som ikke er tilladt i priorat.
Det temmelig fastlandsagtige klima med store temperaturvariationer, også mellem dag og nat, deler Montsant med priorat, og vinenes stil er tæt på hinanden, når de er lavet på samme druer. Området er dog lidt mindre omsværmet og vinene ofte noget mere moderate i pris. Topversioner kan være meget elegante og koncentrerede på samme tid og kan modne i mange år.
Guia de Vinos Gourmets
Guía Peñin
Colour: very deep cherry. Nose: complex, ripe fruit, spicy, toasty, creamy oak. Palate: good structure, flavourful, round tannins, balanced, great length.
JamesSuckling
This offers a very rich and plush blackberry core with wild raspberries and such deep, succulent tannins that carry plump into the finish. Drink now.
Ekstrabladet
Carignan og grenache fra gamle vinstokke i Montsant. Modne mørke bærnoter i duften. Fyldig vin i et køligt udtryk med sorte kirsebær, lakrids og vanilje i smagen. Bløde tanniner og en spændende vin med en let parfumeret afslutning.
Ekstrabladet
Carignan og grenache fra gamle vinstokke i Montsant. Modne mørke bærnoter i duften. Fyldig vin i et køligt udtryk med sorte kirsebær, lakrids og vanilje i smagen. Bløde tanniner og en spændende vin med en let parfumeret afslutning.
Oldenburgs Vinguide
Gamle vinstokke af Cariñena og Garnacha har givet denne bløde, fyldige, charmerende og meget personlige vin, der begynder nænsomt violparfumeret og slutter med en lang, mild og kompleks eftersmag af lakrids, lidt mokka og solbagte krydderurter. Den er en kraftpræstation af Cariñena, der næppe kan præstere noget mere ypperligt. Ilt den 10-15 min.
Vinstyrke2 ved Kim Bretov
Carignan og grenache fra i gennemsnit 60 år gamle vinstokke danner basis for denne flot modnede sag. Mørk og tæt i glasset. Likorøs med intense duftnuancer af hindbær og kirsebær samt et strejf af tørrede frugtblade og urter. I munden lidt af en basse. Alkoholen trænger sig voldsomt på ved første slurk, men aftager hen ad vejen. Frugten forekommer stadig lidt rå og robust, selvom de koncentrerede kirsebær- og hindbærnoter er både sødmefulde og modne. Drik vinen til højreb med krølfedt og bordelaisesauce.
Relaterede produkter
6pgyl8zn3n2
4krsa0zoqo8whg0le86mlv0kec6cm0de
jn6b8hsyb992motjlb2vao
DKK 000,00
DKK 000,00
1nuapept43s
dyudhko3ulfumqseykmeia2bsf70yjas
6uo0wb03bl7d34ll69fk98
DKK 000,00
DKK 000,00
0widfqg8ppyn
ugz85jcjhbfit4or24y45kr6ur1fyl9b
dnfcfank7xft9lmffvean
DKK 000,00
DKK 000,00
wdaf6w4xhcc
8ns18uzlkaxr9baci558wfa69j9xxa5j
7cyynbdclzfl86ab66tsb
DKK 000,00
DKK 000,00
sp8f0ap3fa
9ytgmrajb3hgtrsrimn3qyvwtycvzwpg
ai4voxz1aa5nraf3f86ivk
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
m752gpi43rg
81cxp0era255mryvnmy3wb4hrlfbydk
44a348287g6m3iltzg5bao
DKK 000,00
DKK 000,00
aqyxifwgb6b
z5y0knhlkhzznuci1qvfi0kasoa5a97z
ohw7cv7neoe6j0j3rcnwa
DKK 000,00
DKK 000,00
2ri7mhx00br
wjir9eejklxv9qtwf6m7dyv0svkkb3pj
q9vod8s8kbggubbp5vyxvg
DKK 000,00
DKK 000,00
uhvrnwx0xn
spuj59001nl3qgcmls5sjbg9i4kqobeq
w7jffwaagiwferkdro2um
DKK 000,00
DKK 000,00
swyhias8cg
ufb68t0z9fkv7b1jzaydfo7oe4nf9vx2m
o28u2dc2wnaordcsh43vy
DKK 000,00
DKK 000,00
