Frugten er helt fremme i denne charmerende og let tilgængelige unge Ribera del Duero på 100% Tempranillo. Både duft og smag er indbydende med vilde skovbær og urter med tydelig Ribera del Duero stil. Den gærer på ståltanke og lagrer i mindre franske tønder (225 l.), der er et godt mix af mellem 0-6 år gamle. Et ideelt match til tapas, såvel som til stege, gryderetter, svampe og smagfulde sydeuropæiske pølser.
Vinen laves på vingården La Celestina, som ejes af- og har samme team som den kendte nabovingård Dominio de Atauta. Vinen er samtidig således også lavet af vinmager Ismael Sanz y Jaime Suárez fra Dominio de Atauta. Med Viridiana har vin-teamet fra Dominio de Atauta skabt en vin, der overbevisende vellykket blender alle de forskellige udtryk, der findes i Ribera del Duero.
Vinen er stykket sammen af druerne fra 60-80 år gamle vinstokke fra 40 ha. i fem lokalområder i Atauta-dalen og den nærtliggende San Esteban de Gormaz, hvor markerne ligger i helt op til ca. 1000 meters højde. Vinen udtrykker balancen mellem den finesse og elegance, som findes i Soria i Ribera del Duero, og det fyldige og kroplige, der findes i San Esteban de Gormaz.
Ribera del Duero ligger i den nordelige del af det centrale Spanien og er kendt blandt vinkendere. Området, hvor Temprnillo-druen er konge, er synonymt med vine af høj kvalitet.
Alt i Ribera del Duero er intenst. Området ligger højt med marker i 750 - 1100 meters højde. Klimaet er ekstremt fastlandsklima; om sommeren giver solen høj varme, og om vinteren kan temperaturen dale ned til -20 grader.
De lokale ynder selv at beskrive det som "9 måneders vinter og 3 måneders helvede".
Den store forskel på forskel på dag- og nattemperaturer gennem vækstsæsonen er en af de meget vigtige parametre for kvaliteten af vinene. Det giver dem en kombination af frugtfylde og friskhed. En anden vigtig parameter er de gamle vinstokke. Rødderne stikker så dybt, at de kan overleve selv i ekstrem tørke. Omend udbyttet fra gamle vinstokke er lavere end fra yngre, så er koncentrationen og kraften i druerne og vinen usammenlignelig.
Tempranillo er en af Spaniens vigtigste druer, mest kendt fra Rioja og Ribera del Duero samt Portugal under navnet Tinta Roriz, hvor den indgår både i rødvin og portvin. I Spanien kendes den under flere navne. De mest almindelige er Cencibel, Tinto Fino og Tinto del Pais. Den er også ret udbredt i Californien, Argentina og Australien. Navnet "den lille tidlige" fik den formentlig, fordi den modner før Grenache, og druen er lille. Den har tykt skind og behersket tanninindhold - afhængigt af voksested, vinstokkenes alder og udbyttets størrelse. Syreniveauet er moderat, så vinene bliver mest friske fra højtliggende lokationer med stor forskel på dag- og nattemperatur. Den dyrkes oftest som enkeltstående planter med goblet opbinding men kan også sættes på wirer. Under optimale forhold kan vinstokkene blive ekstremt gamle og frugten meget koncentreret.
Hyppige associationer til smagen er jordbær, solbær, kirsebær, lakrids, chokolade og tobak. Druen kan lave fantastiske vine alene, men blandes også tit med ikke mindst Grenache, som også oprindeligt er en spansk drue (Garnacha).