En seriøs Rioja på et herligt drueblend. Meget aromatisk og åben med toasty smag af mørke frugter og eg og følellige tanniner. En vin, der er til at gå til og som perfekt matcher op mod grillede bøffer og svinekoteletter.
Vinen er sammenstykket af druer fra forskellige lokationer: 40% Tempranillo fra Rioja Alavesa, 40% Grenache, der kommer 50/50 fra hhv. Rioja Alta og Rioja Baja. Herudover er tilført 20% Graciano fra Rioja Alavesa. Alle druer gæres separat. Grenache gærer med hele klaser og resten afstilkes. Vinen har lagret i 2-år gamle fade i et år. Det er en velstruktureret og seriøs vin, som har både friske mørke frugter og mineralitet. Herlig ung, men med balance til at blive gemt nogle år.
Hele klaser presses, og vinen lagrer et år i store egefade. Olivier Rivière er fransk, men måtte til Spanien for at få opfyldt sin drøm om at skabe små mængder kultvin.
Olivier Riviere er en ukuelig franskmand på udebane. Han er opvokset i Cognac og ønologuddannet i Bordeaux med speciale i biodynami. Efter arbejde på flere vingårde i Bordeaux og Bourgogne ville han etablere sig i Fitou, men havde ikke råd. Et par år som konsulent i konvertering til biodynami hos Telmo Rodriques i Rioja fra 2004 blev starten på et liv i Spanien. Han købte først druer hos små økologiske dyrkere i Rioja og fik i 2009 adgang til faste faciliteter hos Bodegas Lacus i Rioja. Jord med gamle Tempranillo og Garnacha vinstokke havde han kun råd til at købe på højtliggende lokationer i det mindre fashionable Arlanza mellem Rioja og Ribera del Duero. Jord, der aldrig har været dyrket med kemiske bekæmpelsesmidler. Han laver nu vin fra 19 ha. i Arlanza og Rioja med faciliteter i Lardero syd for Logrono i Rioja, og i Covarrubias i det østlige Arlanza.
Han er med i en gruppe på ti yngre vinmagere, der kalder sig "Rioja 'n' Roll". Deres projekt er at lade den enkelte lokalitet og drue udtrykke diversiteten i området; modsat Rioja's tradition for at blande store mængder vin til mærkevarer, der helst skal være så ens som muligt fra år til år.
Olivier arbejder biodynamisk i markerne. Al høst sker i hånden. Hver druesort vinificeres separat. Graden af afstilkning afgøres af de konkrete forhold i årgangen. Udblødning af mosten sker køligt og langsomt. Der bruges kun naturlig gær. Han bruger både ståltank, beton, store- og små egefade afhængigt af den enkelte vin. Vinen klares oftest ikke, og kun stållagrede vine filtreres let inden tapningen.
Udtrykket "naturvin" bryder han sig ikke om: Det er mennesket, der laver vinen; der er ingen definition af naturvin, og betegnelsen bruges ofte for at dække over fejl og dårlig vin, mener han.