Saftig og meget drikkevenlig spansk vin lavet på Garnache (Grenache) tilføjet 5% af den hvide El Garbi Blanco lavet på Grenache Blanc. Levende friske røde frugter, parfumeret og med et strejf af krydderi fra de 7 måneders lagring på fra fransk eg. Bløde tanniner bakkes op af en moderat men forfriskende syre. Meget delikat men med masser af frugtintensitet. Nyd den let afkølet til charcuteri, grillet eller langtidsstegt lam med rosmarin og hvidløg.
El Garbi er navnet på den arabiske vind, der blæser gennem vinmarken og spiller en vital rolle i at ventilere vinstokkene og bringe varme til de højtbeliggende områder. Vingården fokus er at lave karakteristiske og exceptionelle vine, der afspejler det lokale terroir.
Terra Alta er en D.O. beliggende syd for Priorat i det sydlige Catalonien. Terra Alta betyder bogstaveligt talt "højt land", og området ligger højt - mellem 350 og 600 m.o.h. Området har alle de grundlæggende forudsætninger for at producere fantastiske vine. Det er kendt for sit mangfoldige terroir, hvor vinmarker blomstrer under middelhavsklimaet og indflydelsen fra de nærliggende bjerge. Jordbunden på plateauet og i dalbunden, hvor vinstokkene vokser, er kalksten og ler med grove elementer, der fremmer god luftning og dræning. Klimaet er Middelhavsklima men med kontinental indflydelse. Dvs., at der er mulighed for stærk kulde og risiko for sen forårsfrost. Til gengæld får området rigeligt med solskin, og mødet af to vinde - koldt fra nord og fugtigt fra syd - fremmer god sundhed i druerne.
Terra Alta er Grenache-land. Garnacha (Grenache) er den store drue både til rødvine og hvidvine, som begge fremstår henholdsvis aromatiske og frugt-fremad.
I dag er Terra Alta kendt for sit engagement i bæredygtig vindyrkning og produktion af vine af høj kvalitet, der afspejler regionens rige historie og unikke terroir, og som fremmer lokale druesorter. Udover Grenache Tinta og Blanc, dyrkes de blå druer Cariñena (Carignan), der giver struktur og dybde, og Syrah, der bidrager med rigdom og krydderi. Af grønne druer dyrkes Macabeo og Parellada (specielt kendt fra den mousserende Cava), og de bringer friskhed og elegance til regionens hvidvine.