En bemærkelsesværdig intensitet og mineralsk rankhed for en drue, de fleste kender for ret "venlige" og midtsøgende vine. Med luft til den unge vin kommer bredden i frugten bedre til sin ret: Stenfrugter, hvide blomster, kalk og salt med sprød syre. Gem gerne et par år. Salat med krabbe & avocado, kylling med lys sovs og Quiche Lorraine vil klæde vinen.
Druerne til Kritt vokser på 3,7 ha. stenet ler med højt indhold af jern og kvarts, som giver Pinot Blanc en personlighed udover det sædvanlige. De svage skråninger ligger i Eichhoffen ved Andlau-dalens udmunding. Navnet betyder krydret og er afledt af "krutt" på lokal dialekt = kräuter (urter) på tysk. Kun 12,5% alkohol i årgangen.
Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig (1989), og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007 sammen med sin kone og tre døtre: lave høstudbytter, minimum intervention i vinifikationen, kun naturlig gær og lang kontakt med faststofferne fra gæringen før tapning, normalt direkte fra fadene, af og til med en periode i ståltank til sidst.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg. Domænet har del i fire Grand Crus: Wiebelsberg, Moenchberg og Kastelberg i Andlau samt Kirchberg i Barr.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Et imponerende studie i relationen mellem jordbund, druesort og mikroklima. Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"
Alsace 2018 fik megen regn den første halvdel af året men slap stort set fra de meldugangreb, som plagede andre områder. Knopskydningen var lidt sen men væksten kom godt i gang, så blomstringen var lidt tidligere end gennemsnitligt med fin frugtsætning. I juli steg temperaturen drastisk, som i næsten hele Europa, og satte modningshastigheden ned, indtil flere byger i slutningen af august gav det sidste nøk de fleste steder.
Efterårsvejret var meget stabilt oktober igennem, så høsten kunne tilpasses de enkelte druer og lokalklimaer uden stress. Udbyttet er over gennemsnittet og sundheden i druerne var høj. Pga. det stabile vejr er der høstet en del Vendange Tardive og Selection Grains Nobles.
Der er en masse lokale variationer og niveauer, men generelt er årgangen præget af en rund og fuldmoden stil med moderate syreniveauer, hvor mange vine vil yde deres bedste ret tidligt.