Let, blomstret og levende stil. Duften er klar og præcis og smagen ren og elegant med et køligt og finesserigt præg bakket op af druens karakteristiske syre. Nydes bedst ung. Druerne, 100% Aligoté, kommer fra gamle vinstokke, der vokser i lerholdig jord på sletten ved Puligny-Montrachet. Vinen er lagret i 10 måneder på fade og fade. Perfekt til en fiskefilet på en varm sommerdag.
Aligoté har været i Bourgogne fra 1600-tallet. Da den er mere robust mod forårsfrost end Chardonnay og modner ret tidligt, plantes den gerne på de lavere områder med dybere jord. Appellationen for druen strækker sig over hele Bougogne fra nord til syd. Den har en viril karakter, ofte med associationer til lys frugt, hvide blomster, moden frugthave og en sprød, ofte lidt saltpræget syre.
Den spiller en rolle i mange udgaver af Crémant de Bourgogne, men er måske mest kendt som den oprindelige og ægte vin til "Kir", som Dijon's borgmester med samme navn serverede til sine receptioner i årtier. Serøse dyrkeres udgaver af vinen lagrer generelt godt. Den er populær som aperitif, til ferskvandsfisk, skaldyr, fjerkræ i lys sovs og frisk gedeost.
I forbindelse med temperaturstigningerne i de senere år, hvor der bl.a. overvejes og afprøves forskellige kloner og rodmaterialer af de "store" druer, Chardonnay og Pinot Noir, er der også øget interesse for Aligoté med en sprælske syre.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Chavy-Chouet siden 2020. Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden gennem 7 generationer. Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric, der står i spidsen for domænet. Siden 2006 har han dyrket de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin.
Dag efter dag, sæson efter sæson, styres hver af deres handlinger af en ultimativ søgen efter kvalitet. Denne ambition tvinger dem til at være meget opmærksomme og omhyggelige med deres vinstokke. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vin flyttes kun ved tyngdekraft; ingen pumper. Vinene er rene og afbalancerede. I de hvide finder du renhed, elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde finder du struktur, finesse, frugt og styrke.