Duften er en skøn bouquet af modne frugter som ananas og gule ferskner samt et strejf af hvid syren og friske urter. Vinen er ekstrem saftig og tæt i smagen med lys frugt, lidt røg, nødder og urter, der kombineres med en livlig syre, som Landerer holder i skak med fine, modne tanniner. Servér til fisk, diverse salater, salt kød og modne oste.
Druerne er 60% Weissburgunder (Pinot Blanc) og 40% Chardonnay (40%), der kommer fra området Oberrotweil, hvor jorden er vulkaniske forvitrede klippelag. Mosten spontangærer og får 14-dages maceration før lagring 10 måneder på store fade. Vinen tappes ufiltreret.
Wild Roots-serien er Weingut Landeres serie af vine, der er vinificeret efter Vin Naturel-metoden. Med disse vine ønsker vingården at lave uspolerede vine, som moder natur har tænkt sig. Her dikterer naturen, og Landerer lader de naturlige elementer i vinmarkerne arbejde i perfekt harmoni med hinanden.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Weingut Landerer siden 2022. Weingut Landerer ligger i Kaiserstuhl: Et meget karakteristisk, vulkansk område i den centrale del af Tysklands sydvestligste- og luneste vinområde: Baden. Johannes Landerer, der havde arbejdet på en topvingård i Sydtyrol, måtte i hast overtage driften af familieejendommen, da hans far pludseligt døde i 2016.
Der er 22 ha. overvejende højtliggende vinmarker med forvitret vulkansk jordbund, gennemskåret af lange kalk-årer. Der er plantet mange forskellige både røde- og hvide druesorter. Hans hovedfokus er Pinot Noir / Spätburgunder, som udgør ca. halvdelen af produktionen. De højest rangerende marker er Eichberg, Kirschberg og Henkenberg, der alle ligger tæt på ejendommen i Niederrotweil, samt marken Gestühl et stykke mod nord ved Leiselheim.
Der arbejdes økologisk uden andre sprøjtemidler end den øko-tilladte Bordeauxvæske/kobbersulfat mod meldug, når det er absolut nødvendigt. Jordbearbejdning er mekanisk med dækafgrøder mellem rækkerne af vinstokke, og alt høstes ved håndkraft. Kælderen har mange ståltanke og egefade i forskellige størrelser og aldre for at sikre den optimale behandling af de mange druer fra forskellige markdele.
De utrykker deres filosofi omkring vindyrkning gennem et citat fra den franske forfatter S.G. Colette, der i 1876 sagde:
"I planteriget er det alene gennem vin muligt for os at forstå, hvordan jord smager."
Vingården er endnu ikke så kendt i udlandet men får stor anerkendelse for sine vine. Vingården var på magasinet Der Feinschmeckers "Die besten Weingüter in Deutschland 2024," og vingården fik ligeledes 3 stjerner af både Falstaff og Vinum Weinguide i deres 2024 udgaver.
"Johannes Landerer er en stjerne på vej op i Baden." - skrev Der Feinschmecker i '23. "Vinene - både hvide og røde - er fantastiske... Pinot Noir endnu mere overbevisende. Selv den simple Gutswein [Pinot Noir] er usædvanlig charmerende, Pinot Noir Schwarze Erde elegant og ren, Eichberg - kompleks og aromatisk dyb - en stor Kaiserstuhl."
Og i 2022 fik Landerer fine placeringer i Falstaff's Trophy konkurrencer for de forskellige druer; ikke mindst den som absolut vinder af Weissburgunder Trophy 2022.
Vindistriktet Baden er det 3.største i Tyskland med ca. 16000 ha. vinmarker. Det løber 400 km. langs Rhinens østbred fra nord for Heidelberg til Basel, ved grænsen til Schweiz, med små lommer østpå helt til Bodensøen. Det er delt i ni underområder med vidt forskellige jordbundsforhold. Store dele af distriktet er meget kuperet og ligger overvejende i Schwarzwald-området. Det mest karakteristiske område er nok Kaiserstuhl midt i distriktet, som er en gammel vulkan.
Klimaet er mildt og gennemsnitligt det varmeste vindistrikt i Tyskland, hvor romerne har dyrket vin fra det 2. århundrede e.kr. De samlede plantninger er knapt 60% hvide druer og godt 40% røde. Alle varianter af Pinot-familien og Chardonnay trives godt her. De mest udbredte druesorter er Müller-Thurgau, Pinot Noir / Spätburgunder, Pinot Gris / Grauburgunder, Riesling, Gutedel samt Pinot Blanc / Weissburgunder, Silvaner, Chardonnay og Gewürztraminer. Ca. 85% af vinene produceres af omkring 100 kooperativer og sælges mest i Tyskland. De dyrkere, som selv laver deres vine, eksporterer i højere grad.
2021 i Tyskland var generelt et godt år, men meget forskelligt fra de tre foregående, hvor varme og lange, tørre perioden satte dagsordenen. "Som før klimaforandringerne", har været en hyppig kommentar fra producenter til 2021.
Med et køligt forår holdt knopperne sig i ro til efter frosten i april, så frugtsætningen var god. En kølig midt-sommer med ret hyppig regn gav nogle steder problemer med meldug, så en del frugt gik tabt. En strålende september med masser af soltimer og kølige nætter modnede druerne fint til sidst: masser af aromastoffer og frisk syre. Høsten var mange steder en måned eller mere senere end de foregående år. Vinene har generelt masser af frisk frugt i en smallere og rankere stil end 2018-20, og alkoholindholdet er gerne en tand lavere.