En eksplosion af røde bær og varm tekstur. Fløjlsbløde tanniner med en frisk syre i afslutningen.
Vinen er et resultat af en udfordring, som en god ven til ejer Dean Hewitson kom med: Lav en traditionel, fyldig Barossa Valley vin, der kan drikkes ung til frokost eller middag, og som ikke må vige fra Hewitsons grundprincipper i vinfremstilling. Fransk eg, finkornede tanniner, balance og tydeligt frugt udtryk. Perfekt match til spare ribs og BBQ, roastbeef - men også fyldige retter med pasta og oksekød.
Vinificeringen er en kombination af hele klaser og pressede. Druerne får kold udblødning i 2-3 uger med skal og overpumpning af mosten. Efter tapning lagrer vinen 16 måneder i franske egefade.
Hewitson blev grundlagt i 1998 af Dean Hewitson, efter han i 12 år forinden havde både rejst og arbejdet i flere store franske vindistrikter og taget en Master i Winemaking i Californien. Dean er daglig leder for Hewitson og står også for både produktionen og salg. Til trods for dette hektiske program, ses han også jævnligt fyre op under BBQ'en for de ansatte.
Hewitson ligger i hjertet af Barossa Valley på den historiske Seppeltsfield Road og ejer nogle af de ældste vinstokke i verden. Husets filosofi er at lave vine, der udtrykker den jord og de forhold, de gror i. Gennem viden og erfaring stræber Hewitson efter balance, struktur, koncentration og power. Hewitson bruger ikke kunstvanding. De tager en ære i at fremstille vinene bæredygtigt ved at anvende solenergi, genanvende vand og understøtte biodiversitet.
Hewitsons kronjuvel er marken Old Garden, som er en mark med gamle Mourvèdre stokke plantet i 1853. Dean så potentialet i disse vinstokke, der tidligere kun havde været brugt til blandingsvine, mousserende og til at lave forstærkede vine. Dean valgte at lave noget så sjældent som en single-vineyard Mourvèdre herfra, og vinen der netop bærer navnet Old Garden, roses år efter år af anmeldere verden over.
En af de første ting, som Dean gjorde, da han startede vingården i 1998 var at tage stiklinger fra vinstokkene i Old Garden og plante dem i den mark, han kalder Baby Bush.
Distriktet Barossa ligger i South Australia og består af Barossa Valley og Eden Valley. Den største røde drue er Shiraz, efterfulgt af Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot og Mourvèdre (der lokalt hedder Mataro). På den hvide side er Chardonnay, Riesling og Semillon de store druer efterfulgt af Sauvignon Blanc og Viognier.
De to Valleys ligger side om side, men de har forskelligt klima: Barossa Valley er "warm climate" i modsætning til Eden Valley, der er "Cool Climate" med 2-3 grader køligere dagstemperaturer og 5-7 grader køligere nattemperaturer (kilde: Barossawine.com).
Shiraz fra Barossa Valley er kendt for at være meget kraftige og smagsintenstive. Frugtsmagen er dyb, og tanninerne griber fat, men de er finkornede og pulveragtige mere end kantede og hårde. De bedste vine har højt gemmepotentiale (flere årtier). Omend Shiraz er hoveddruen, er regionen også kendt for deres "GSM blends" (= Grenache-Shiraz-Mourvèdre) og vine på en blanding af Shiraz og Cabernet Sauvignon. Eden Valley er, som Barossa Valley, også kendt for deres rødvine på Shiraz - her med lidt mere elegance og delikat frugtprofil. Herudover er de kendt for tørre, sprøde hvidvine på de store kendte druer.