Et australsk Bordeauxblend med vægt på Cabernet Sauvignon (54%) efterfulgt af 23% Merlot og 23% Petit Verdot. Efter lidt luft i glasset, får du serveret de klassiske Cabernet aromaer af solbær, sorte oliven og laurbær. Smagen hænger utroligt godt sammen: Den er saftig med god vægt og fylde og man fornemmer lidt toast fra fadet. Tanninerne er følelige men i behagelige mængder, og smagen slutter med en moderat syre og god længde.
Inspirationen til navnet kommer fra Frankrig, hvor nogle vinbønder laver små mængde vin af høj kvalitet i bagskure. I 1927 byggede d'Arenberg det galvaniserede vineri, der stadig huset det traditionelle udstyr til at lave denne vin.
Druerne presses blidt og flyttes herefter til åbne gæringskar. Et stykke tid inde i gæringsprocessen, fodtrædes druerne, og vinen presses i kurvepresse og føres til et mix af nye og gamle franske egefade for at afslutte gæringen. Vinen lagrer på bundfaldet i 18 måneder indtil tapning - uden filtrering.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia, og de har marker i både McLaren Vale og Adelaide Hills.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domainets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.