En tæt og muskuløs vin, men frugtstilen er ren, åben og saftig med den afbalancerende, let kølige mundfornemmelse, som er et af årgangens kendetegn. Solbær, kirsebær og sorte stikkelsbær med krydderimix: bl.a. anis, kardemomme, lakridsrod og sort trøffel. Flot længde og langt lagringspotentiale med moderate 13% alkohol.
Årgang 2020 består af 72% Cabernet Sauvignon og 28% Merlot. Druerne var små og tykskindede ved høst efter den meget tørre midtsommer, men totalt sunde, og regnen i august var, som teknisk direktør Eric Kohler udtrykte det "som sendt af Gud" for at give den sidste, fenoliske modning til Cabernet druerne.
Kælderen er yderlige opdateret til 2020-årgangen med en forøgelse af gæringstanke fra 30 - 50 stk., så yderligere særbehandlig af hvert høstparti har været mulig. Den malolaktiske gæring sker også i ståltankene, hvor vinen hviler til december, hvor udvælgelsen til 1.vinen sker, inden fadlagringen begynder.
Château Duhart-Milon er i det nordlige Pauillac lige vest for Ch. Lafite-Rothschild. I Comte Ségur's tid i 1700-tallet hed det kun "Milon". Da Casteja-familien overtog, blev "Duhart" tilføjet: Navnet på en slægtning, der skal have været autoriseret sørøver for Louis XV. Familien sørgede for den kvalitet, der gav klassifikation i 1855. Efter adskillige, hurtige ejerskift og dræberfrosten i 1956, der slog selv gamle vinstokke ihjel, var kvaliteten faldet, de fleste marker var uden vinstokke, og Rothschild købte i 1962.
Alt blev efterhånden renoveret: marker genplantet, nye vinifikationsfaciliteter og lagringskælder. Der er ikke noget fysisk slot på ejendommen. Kælderen, der ligger i Pauillac by, er nyligt modificeret igen med så mange temperaturkontrollerede ståltanke, at alle 40 parceller på de 76 plantede ha. kan behandles hver for sig. Jorden er klassisk for det nordlige Médoc: vekslende grus, sand, kalksten og ler, beplantet med 67% Cabernet Sauvignon og 33% Merlot, der er 30 år i gennemsnit. De parceller, der vender nogle grader mod nord, er især plantet med Merlot.
Det hele varetages af teamet, den teknisk direktør og vinmagerne fra Ch. Lafite. Når den nye vin er igennem den malo-laktiske gæring i ståltankene og har hvilet én til halvanden måned, sker udvælgelsen til 1.vinen, der lagres 14-16 mdr. i 50% nye barriques fra Ch. Lifite's eget bødkerværksted. 2.vinen "Moulin de Duhart" har generelt lidt højere Merlot-andel og lagres lidt kortere i let brugte fade.
Pauillac er den næstnordligste af de fire berømte Haut-Médoc kommuner, flankeret af Saint-Estèphe mod nord og Saint-Julien mod syd. De store grusbanker, efterladt af gletchere, og nærheden til floden med sin lysreflektion og modererende indflydelse på klimaet, er væsentlige, naturlige faktorer for vinenes høje kvalitet.
Historisk var den gode adgang til udskibning af vin, før gode veje og jernbaner, en forudsætning for, at området var tæt plantet med vin allerede i 1600-tallet. En perlerække af de fineste slotte ligger her; bl.a. tre af de fem Premier Crus. Her laves uforlignelige, men også meget dyre vine, der kan udvikle sig i mange årtier. De druer, der tegner stilen, er først og fremmest Cabernet Sauvignon samt Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Jordbundsforhold og lokalklima bestemmer de konkrete plantninger.
Der er 1200 ha. marker og mere end 100 slotte. Dog sælger langt fra alle vin under eget navn, og mindre ejendomme sælges med mellemrum til de mere berømte slotte. Deres produktion skifter så navn og indgår i den nye ejers vin; dog oftest ikke første vinen for de bedste slottes vedkommende. Der er popularitetsbølger og trends i vinverdenen, men Pauillac har været feteret i mindst et par århundreder og er det stadig.
Bordeaux 2020 var det tredje varme år i træk, men ikke helt som de to foregående. Vinteren sørgede for gode vandreserver i jorden, som der skulle blive brug for. April var den varmeste i 100 år, knopskydningen var meget tidlig og blomstringen allerede i slutningen af maj forløb godt. Meldug i den våde og varme periode, inden tørken midt i juni satte ind, kostede en del af det potentielle udbytte.
Bortset fra juni var alle måneder fra marts - september varmere end både 10-års og 30-års gennemsnittet, men der var ingen deciderede hedebølger. Med total tørke fra 18/6 - 11/8 blev det den tørreste sommer siden 1959. Regnen i 2. halvdel af august, mest udpræget på venstre bred, var ekstremt vigtig for de fine resultater der kom, efter stabilt høstvejr i september.
Druerne var generelt små med tykt skind, og den friskhed, der præger de fleste vine, har overrasket dyrkerne selv. Udbyttet, især i de kvalitetsmæssigt vigtige kommuner for rødvin, er mindre end forventet. Vinenes karakter er traditionel Bordeaux: Koncentrerede og fast strukturerede med en god modvægt af friskhed i frugten og ret moderat alkohol. I mange vine er udviklingspotentialet stort.