475,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
575,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2020 Fleur Cardinale, Grand Cru Classé, St. Emilion
Decanter | 94 / 100 |
WineCellarInsider | 93-95 / 100 |
Vinous | 92-94 / 100 |
Robert Parker | 93-95 / 100 |
475,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
575,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Franc (18%) Cabernet Sauvignon (5%) Merlot (77%) |
Alkohol % | 13,5% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2020 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 237520 |
Beskrivelse
"Kompleksitet, præstation, dybde og finesse" bruger slottet selv til at beskrive vinen i årgang 2020. 96p/James Suckling. Det hyggelige slot ligger øst for St. Emilion og har en imponerende udsigt over Dordogne dalen. Det har tilhørt samme familie siden 1823, men en ny generation har i løbet af de sidste 20 år ført slottet helt til tops med hjælp fra Rolland og Thunevin. Slottet blev i 2006 rykket op i Cru Classé rækkerne. Dets status som Grand Cru Classé er bekræftet ved revisionen i 2022.
Dybt koncentreret frugt med en anelse moden-sødme som modne brombær og mørke blommer, kirsebær samt nuancer af stjerneanis, blyant, sorte trøfler og jordnoter - men også med et frisk pift. De bløde tanniner er nærmest begravet i frugt. En tæt og meget seriøs vin til de næste 20 år som minimum.
2020 består af 77% Merlot, 18% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon. Der er høstet 43 hl./ha. fra 17/9 - 2/10. Vinen er lagret i 100% nye egefade. Kvaliteten fra den ret unge ejendom begyndte at skyde gevaldigt i vejret fra 2003; allerede to år efter at Dominique og Florence Decoster overtog, og har været bemærkelsesværdig siden.
Château Fleur Cardinale har kun eksisteret under dette navn fra sidste halvdel af 1970'erne. Der er, på kort fra 1819, registreret vinmarker på stedet med navnet "Thibeaud". Slottet kendes som den selvstændige ejendom "Clos Bel-Air" fra 1920'erne. Jean-Louis Obissier købte det i 1975 og navngav det øjensynligt efter sine elskede væddeløbsheste Fleur og Cardinale.
Efter Asséo-familiens ejerskab fra 1982-2001 overtog Dominique og Florence Decoster, som er ansvarlige for vinens nuværende ry. Efter produktion af porcelæn i Limoges i 27 år solgte de alt, købte slottet, flyttede ind med deres tre børn og overtog klogelig det erfarne produktionsteam. Deres nabo Thunevin på Chateau Valandraud (1. Crand Cru Classé) hjalp dem fra starten og er nu fast konsulent. Nye vinifikationsfaciliteter blev etableret allerede i 2002. Der er nu 25 gæringstanke til vinifikation af parceller hver for sig.
Svigerdatteren med mastergrad i vin og spiritus samt diplomuddannelse i vinsmagning er nu salgs- og marketingdirektør, og sønnen Ludovic er fra 2015 daglig leder af ejendommen.
Markerne i St. Emilions østlige del er ca. 24 ha. højtliggende skråninger, mest mod syd, men lidt i alle retninger. Slottet ligger 75 m.o.h. Jordbunden er meget varieret, men mest meget dyb kalk plus kalk over mergel og kalk over sand, samt blå ler over sand og gamle aflejringer. Vinstokkene er 76% Merlot, 20% Cabernet Franc og 4% Cabernet Sauvignon; 30 år i gennemsnit.
Vinifikationen er: 100% høst i hånden, afstilkning, densimetrisk (maskinel) måling af druernes tæthed og en sidste håndsortering. Derefter kold udblødning 5-6 dage og gæring i 25 koniske ståltanke; dog gæres ca. 10% af mosten i 500 l. træfade. Vinen lagres 12-14 mdr. i ny eg; dog ca. 3% fra de ældste Merlot- og Cabernet Franc vinstokke i 750 l. amfora'er. Udvælgelse til 2.vinen "Intuition de Fleur Cardinale" sker efter ca. 1. års lagring. Den har gerne en lidt større dominans af Merlot og lagrer vidre i 2.års fade. "Croix Cardinale" er en selvstændig vin fra 4 ha. naboejendom, der blev tilkøbt i 2011.
Vinen blev Grand Cru Classé i 2006; bekræftet ved klassifikationen i 2012 og igen i 2022. Der arbejdes løbende med optimering af biodiversitet og optimering af ressourceforbrug. Der bruges kun naturlig gødning og ingen insekticider og herbicider. Der er plantet 600 m. hække, insekthoteller og flagermuskasser, og fra 2017 har man haft HVE / Haut Valeur Environnementale klassifikation. Økologisk omlægning er begyndt i 2021.
Saint Emilion er det ældste vinområde i Bordeaux med talrige ruiner fra romertiden. Benediktinermunken Emilian, der påbegyndte den imponerende kirke i byen, hugget direkte ud i kalkklippen, er ophav til navnet, og Vinbroderskabet "La Jurade" fra 1199 er det ældst kendte. Vinen blev allerede i 1300-tallet, da Bordeaux var under engelsk herredømme, afskibet til England via havnen i Libourne. Byen er nu UNESCO verdensarv.
Der er i dag over 800 producenter på ca. 5500 ha. i området, der er meget mere kuperet og landskabeligt spændende end Médoc. Et kalkstensplateau i op til 100 m.s højde omkranses af skråninger omkring byen, hvor mange af de mest berømte ejendomme ligger, og noget lavere land mod øst og vest. Jordbunden er meget vekslende med indslag af ler, der også dominerer mod øst, samt grus og sten, der er hyppigere i det vestlige område mod Pomerol.
Druerne Merlot og Cabernet Franc dominerer, bakket op af Cabernet Sauvignon i de grusede områder, så vinenes blandingsforhold varierer meget. Der er kun få rigtigt store ejendomme. Gennemsnittet er kun omkring 7 ha.
Klassifikationen er fra 1955 og skal iflg. systemet opdateres hvert 10. år. Selv om vinenes kvalitet kun er ca. 1/3 af bedømmelsesgrundlaget for "Premier Grand Cru Classé" (15 årgange) og "Grand Cru Classé" (10 årgange), er der stor prestige i det, så det går ikke stille for sig, og intervallerne holder ikke altid, men gennemsnitligt er der nogenlunde 10 år imellem.
Nogle højt værdsatte slotte søger slet ikke klassifikation, da de ikke er enige i vurderingskriterierne. Der er pt., fra 2012, 14 og 63 slotte i de to øverste lag. De over 200 "Grand Cru"-ejendomme er det baseret på lokation og jordbund, ikke smagninger. I sidste ende er det, ligesom i Médoc, markedets vurdering af den faktiske vinkvalitet, der betyder mest for priserne.
Decanter
WineCellarInsider
Vinous
Robert Parker
Composed of 77% Merlot, 18% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon, with an alcohol of 14.5% and a pH of 3.57, the deep purple-black colored 2020 Fleur Cardinale bursts from the glass with powerful notes of crushed blackberries, stewed black plums and Morello cherries, plus suggestions of star anise, pencil shavings and black truffles. The medium to full-bodied palate is chock-full of softly textured, juicy black fruits, countered by fantastic tension, finishing with great length and loads of earthy layers.
JamesSuckling
Attractive aromas of blueberries and mulberries with graphite, dark licorice and crushed stones. Dark chocolate, too. Full-bodied. Impressive quality to the tannin structure that starts gently and glossy and continues to build, gaining power throughout the palate. Deep and dense with a velvety dark-fruited core. Really long, tense and persistent. 77% merlot, 18% cabernet franc and 5% cabernet sauvignon. Try after 2026.
Relaterede produkter
ouvwl6yjcdr
13t6021hdf1lzl2b2n0otj5ei0nl8z6nn
4obirc1bazcxuhhy27tggc
DKK 000,00
DKK 000,00
5m9lwwu1s37
c11agezwn9atvno8g5cqyrvl8rm7w4r1f
zmh4dzg6tpebj8oc6lsf7f
DKK 000,00
DKK 000,00
da8gcftunrh
r0ogm1wb8gzjpoc7564gnlx3e672v2mm
i8hkzkh25nkbcbfjzolyen
DKK 000,00
DKK 000,00
6j8lab94l6u
1ez5cmio4g7y5vlc4ipwxc3glnupc4s
gsb33kvyxoq617amheax8n
DKK 000,00
DKK 000,00
zly4vw26t2k
fgd7tixg38ws7kzop3sleom4s3dc61wh
azuz2mhspxwvrw93a5hjdh
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
vtjose5r1nt
i0qy4ebsezb8tzv88o0ga8hahn5vqxrq
ywaxa7e4k8eqd26mf8cfrq
DKK 000,00
DKK 000,00
feb846h8it
95wrypm4fmje4hzpzt1dy4uvx4knqi
y86j5h6ib5ebu5lf8ul0a
DKK 000,00
DKK 000,00
5xmzt2nbila
pyd9p00r0btfdg0ftr5zmbv79i1ibza5
6494abvm544ji0axj9qq5
DKK 000,00
DKK 000,00
axcyall7i6k
m2f8kque4zr9ilcom1r92uzge5m1y1m
50hj7r05oelz3hfzn1bah
DKK 000,00
DKK 000,00
rz1jighqo2
4c1wowuoqa372eui0sx8s7n2ta4oppxj
pt1o1fnlhcm85is0y882
DKK 000,00
DKK 000,00