600,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2018 Pédesclaux 5.Cru Classé, Pauillac
WineCellarInsider | 93 / 100 |
Robert Parker | 92 / 100 |
JamesSuckling | 94 / 100 |
WineSpectator | 91 / 100 |
600,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Franc (5%) Cabernet Sauvignon (64%) Merlot (37%) Petit-Verdot (4%) |
Alkohol % | 14% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 271418 |
Beskrivelse
En meget smidig vin, som forener tæt, seriøs frugt med en frisk og næsten livlig stil. Bagt blomme, cassis, blåbær, mint, tone af frisk jord og krydderurter. Der er fast struktur og runde, fint integrerede tanniner til mulig lagring, men den har et stort, umiddelbart charme-gen og flot, vedholdende længde.
Vinen består af 64% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 4% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc høstet 25/9 til sidste Cabernet så sent som 12/10. Vinifikationen begynder med 10 dages kold udblødning ved lav temperatur før gæring i 29 ståltanke af varierende størrelse. Yderligere udtræk af aromastoffer sker dels ved pigéage / nedtrykning af skaller og kerner i mosten, dels ved délestage, hvor mosten tappes fra kvaset, oftest et par timer, før den pumpes over kvaset igen. Derved øges mængden af frit afløbende most, og tanninudtrækket bliver blødere.
30% får malolaktisk- / æble-mælkesyregæring i små egefade, resten i tanke. Vinen lagrer i 60% nye- og 40% 2.års barriques i 12 mdr; de første 2 mdr. med faststofferne.
Chateau Pedesclaux blev først skabt af vinhandler P.U.Pedesclaux i 1810 ved køb af marker fra "Grand Puy" (senere delt i -Lacoste og -Ducasse). Yderligere land blev købt i 1883, og ejendommen solgt i 1891, hvorefter den havde flere ejere til 1950. Lucien Jugla købte den i elendig forfatning, uden produktion, og lagde et stort arbejde i at genoprette markerne. Hans fem børn overtog i 1965 og solgte til ejendomsmatadoren Lorenzetti i 2009. Det lille, klassicistiske slot er forstørret med et luftigt glashus udenpå, der ikke skjuler den oprindelige arkitektur, og kælderen er renoveret. Emmanuel Cruze fra Ch. d'Issan er nu direktør, og Eric Boissenot, der bl.a. arbejder for fire af de fem 1. Cru Classé slotte, er konsulent.
Lorenzetti har også købt 12 ha. prima vinmarker op ad Ch. Mouton og Ch. Lafite's parceller. Der er nu 49 ha. med i gennemsnit 35-årige vinstokke, som er plantet med 56% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 4% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc. Cabernet Sauvignons andel øges gradvist på bekostning af Merlot. Der er parceller flere steder i det nordlige Pauillac, mest på grus over ler.
Forsøg med økologisk drift i markerne begyndte i 2012. Fra 2019 drives alle marker økologisk eller biodynamisk, og man forventer økologisk certificering i 2022.
Bordeaux i 2018 har leveret vine af høj kvalitet overalt og på alle niveauer, men med problemer undervejs: Foråret var vådt og køligt, nærmest elendigt, så knopskydningen var sen, men blomstringen og frugtsætningen blev generelt god. Alvorlige meldug-angreb tog allerede tidligt en del af den potentielle høst; især blev økologisk- og biodynamisk drevne slotte særdeles hårdt ramt, generelt værst i områder med afstand til floderne, hvor der var mindre luftcirkulation. Der var også lokal hagl i maj og juli nogle steder: det sydlige Médoc og Bourg / Blaye området på højre bred i maj og Sauternes i juli.
Fra lidt ind i juli blev vejret stabilt og solrigt helt ind i oktober. I gennemsnit fik Bordeaux fra marts - juni 361 mm regn og fra juli - september kun 82 mm! Unge vinstokke på grus havde det hårdt, især i august, hvor mange dage kom over 35 grader. Frugtkvaliteten på de overlevende druer blev tårnhøj, og der var frit valg mht. høsttidspunkt. Kølige nætter i den sidste måned holdt syren oppe, og den tørre periode gav solide tanniner i druerne. Høstmængden er samlet set gennemsnitlig og klart større end 2017.
Alle kunne derfor gå efter den stil, de ønskede: Nogle vine er mere friske og elegante, mens de, der valgte sen høst, oftere har lavet mere frugttætte vine med markerede tanniner.
Nye generationer af slotsejere, vinmagere og konsulenter udvikler også deres vinifikationsteknikker: nogle er begyndt af bruge gæring delvist med hele drueklaser, som i Bourgogne, og reducerer andelen af nye lagringsfade for at få et luftigere, mere saftigt resultat. Vinene er derfor langtfra ens i stil, men kvaliteten er generelt meget høj og balancen god. Der er både meget fremkommelige vine og særdeles lagringsegnede. Nogle sammenligner kombinationen af ungdommelig charme og lagringspotentiale med legendariske 1982.
Der er også lavet mange flotte hvidvine, især domineret af Sauvignon Blanc, men de skulle høstes mere præcist end de røde for at bevare friskheden, og der skulle holdes fokus på at bevare syren i vinene. Modne smagsstoffer var der masser af, så der er lavet flotte vine.
I Sauternes hang nerverne i laser, da Botrytis svampen, som skrumper druerne, først kom for alvor sent i oktober, og mange, der ikke havde mistet for meget til hagl i juli, høstede fin frugt langt ind i november.
WineCellarInsider
Robert Parker
Pédesclaux was purchased in late 2009 by real estate mogul, Jacky Lorenzetti. In addition to the purchase of Pédesclaux and its 26 hectares of vineyards, Lorenzetti was also able to acquire an additional 12 hectares of vineyards planted at 10,000 vines per hectare that sit atop the Milon plateau (their rows are interspersed with those of Mouton and Lafite). The total vineyard acreage in 2018 was 49.7 hectares with an average vine age of 35 years. The soils are typically gravelly atop a clay subsoil. It will spend an estimated 16 months on the lees in barrels, 60% new and 40% second year. The blend is 64% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 5% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, and it has 13.96% alcohol. Deep garnet-purple colored, the 2018 Pedesclaux comes charging out of the gate with rambunctious baked plums, warm cassis and Morello cherries scents plus hints of spice cake, menthol and fragrant earth. Medium to full-bodied, the palate delivers mouth-coating black fruits and spicy accents, with a soft, fine-grained frame, finishing long.
JamesSuckling
WineSpectator
Ripe and juicy in feel, with expressive cassis and plum paste notes lined liberally with red and black licorice and backed by a floral note through the finish. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Drink now through 2030.
Relaterede produkter
4qqm3m1lvl9
e5bzy279ljcdgfk61il4wadoq6pct1t3t
pmk8ubxcsqr3gle86iehag
DKK 000,00
DKK 000,00
1sgf2f2v8r2
5fncbdjpcyfndsqov9zfwnryv0xsn3d
in2un7nbwgoxq6923kk8le
DKK 000,00
DKK 000,00
sbz5cj770dk
6hs0u5se0pefdr8o6h7l7nzkivqlnpc
zvawknzv7vskena58cpfe
DKK 000,00
DKK 000,00
v9no7m48hz
8nasdla8bmud7hih2o7ctj0lkh8rk2jl
8rn4yndtshgh2zjedof4b6
DKK 000,00
DKK 000,00
5vojhfyc6rh
q8l6s65zciqtcbjzzaivl8smqp1ozfk4
k4jqrok841mk84724fzzhf
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
75m99ks157k
4v2pb17hn5k3h880j38k75dp3z2byvgxo
ndyevvouh83iavpa5dwp9
DKK 000,00
DKK 000,00
1khab8u86es
ikoe5doncisf8dynev3x308vwcyr2wf
ulqu232pb43apt7fap62h
DKK 000,00
DKK 000,00
k5z6sf7gr6f
kcp0ojh3stlkcv40zccxjplvcvyx3bd
8ihn8knfmybx1ksjixuelh
DKK 000,00
DKK 000,00
8z69s92qiul
l7touzyf37roch1u4rgt9rj9fjcjvn8tf
1unfuvqzv3ehxb3q9levlc
DKK 000,00
DKK 000,00
cck2fifry1f
2979u1w3vzpywadrwysysnswvtq9gkb
vqae957w09tq229ssanbj
DKK 000,00
DKK 000,00