425,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
600,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Køb 6 stk.
SPAR 29% t.o.m. 31/12Galleri
Gå tilbage
Køb 6 stk.
SPAR 29% t.o.m. 31/12Galleri
Gå tilbage
2018 Pédesclaux 5.Cru Classé, Pauillac
WineCellarInsider | 93 / 100 |
Robert Parker | 92 / 100 |
JamesSuckling | 94 / 100 |
WineSpectator | 91 / 100 |
425,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
600,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Franc (5%) Cabernet Sauvignon (64%) Merlot (37%) Petit-Verdot (4%) |
Alkohol % | 14% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 271418 |
Beskrivelse
En meget smidig vin, som forener tæt, seriøs frugt med en frisk og næsten livlig stil. Bagt blomme, cassis, blåbær, mint, tone af frisk jord og krydderurter. Der er fast struktur og runde, fint integrerede tanniner til mulig lagring, men den har et stort, umiddelbart charme-gen og flot, vedholdende længde.
Vinen består af 64% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 4% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc høstet 25/9 til sidste Cabernet så sent som 12/10. Vinifikationen begynder med 10 dages kold udblødning ved lav temperatur før gæring i 29 ståltanke af varierende størrelse. Yderligere udtræk af aromastoffer sker dels ved pigéage / nedtrykning af skaller og kerner i mosten, dels ved délestage, hvor mosten tappes fra kvaset, oftest et par timer, før den pumpes over kvaset igen. Derved øges mængden af frit afløbende most, og tanninudtrækket bliver blødere.
30% får malolaktisk- / æble-mælkesyregæring i små egefade, resten i tanke. Vinen lagrer i 60% nye- og 40% 2.års barriques i 12 mdr; de første 2 mdr. med faststofferne.
Chateau Pedesclaux blev først skabt af vinhandler P.U.Pedesclaux i 1810 ved køb af marker fra "Grand Puy" (senere delt i -Lacoste og -Ducasse). Yderligere land blev købt i 1883, og ejendommen solgt i 1891, hvorefter den havde flere ejere til 1950. Lucien Jugla købte den i elendig forfatning, uden produktion, og lagde et stort arbejde i at genoprette markerne. Hans fem børn overtog i 1965 og solgte til ejendomsmatadoren Lorenzetti i 2009. Det lille, klassicistiske slot er forstørret med et luftigt glashus udenpå, der ikke skjuler den oprindelige arkitektur, og kælderen er renoveret. Emmanuel Cruze fra Ch. d'Issan er nu direktør, og Eric Boissenot, der bl.a. arbejder for fire af de fem 1. Cru Classé slotte, er konsulent.
Lorenzetti har også købt 12 ha. prima vinmarker op ad Ch. Mouton og Ch. Lafite's parceller. Der er nu 49 ha. med i gennemsnit 35-årige vinstokke, som er plantet med 56% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 4% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc. Cabernet Sauvignons andel øges gradvist på bekostning af Merlot. Der er parceller flere steder i det nordlige Pauillac, mest på grus over ler.
Forsøg med økologisk drift i markerne begyndte i 2012. Fra 2019 drives alle marker økologisk eller biodynamisk, og man forventer økologisk certificering i 2022.
Bordeaux i 2018 har leveret vine af høj kvalitet overalt og på alle niveauer, men med problemer undervejs: Foråret var vådt og køligt, nærmest elendigt, så knopskydningen var sen, men blomstringen og frugtsætningen blev generelt god. Alvorlige meldug-angreb tog allerede tidligt en del af den potentielle høst; især blev økologisk- og biodynamisk drevne slotte særdeles hårdt ramt, generelt værst i områder med afstand til floderne, hvor der var mindre luftcirkulation. Der var også lokal hagl i maj og juli nogle steder: det sydlige Médoc og Bourg / Blaye området på højre bred i maj og Sauternes i juli.
Fra lidt ind i juli blev vejret stabilt og solrigt helt ind i oktober. I gennemsnit fik Bordeaux fra marts - juni 361 mm regn og fra juli - september kun 82 mm! Unge vinstokke på grus havde det hårdt, især i august, hvor mange dage kom over 35 grader. Frugtkvaliteten på de overlevende druer blev tårnhøj, og der var frit valg mht. høsttidspunkt. Kølige nætter i den sidste måned holdt syren oppe, og den tørre periode gav solide tanniner i druerne. Høstmængden er samlet set gennemsnitlig og klart større end 2017.
Alle kunne derfor gå efter den stil, de ønskede: Nogle vine er mere friske og elegante, mens de, der valgte sen høst, oftere har lavet mere frugttætte vine med markerede tanniner.
Nye generationer af slotsejere, vinmagere og konsulenter udvikler også deres vinifikationsteknikker: nogle er begyndt af bruge gæring delvist med hele drueklaser, som i Bourgogne, og reducerer andelen af nye lagringsfade for at få et luftigere, mere saftigt resultat. Vinene er derfor langtfra ens i stil, men kvaliteten er generelt meget høj og balancen god. Der er både meget fremkommelige vine og særdeles lagringsegnede. Nogle sammenligner kombinationen af ungdommelig charme og lagringspotentiale med legendariske 1982.
Der er også lavet mange flotte hvidvine, især domineret af Sauvignon Blanc, men de skulle høstes mere præcist end de røde for at bevare friskheden, og der skulle holdes fokus på at bevare syren i vinene. Modne smagsstoffer var der masser af, så der er lavet flotte vine.
I Sauternes hang nerverne i laser, da Botrytis svampen, som skrumper druerne, først kom for alvor sent i oktober, og mange, der ikke havde mistet for meget til hagl i juli, høstede fin frugt langt ind i november.
WineCellarInsider
Robert Parker
Pédesclaux was purchased in late 2009 by real estate mogul, Jacky Lorenzetti. In addition to the purchase of Pédesclaux and its 26 hectares of vineyards, Lorenzetti was also able to acquire an additional 12 hectares of vineyards planted at 10,000 vines per hectare that sit atop the Milon plateau (their rows are interspersed with those of Mouton and Lafite). The total vineyard acreage in 2018 was 49.7 hectares with an average vine age of 35 years. The soils are typically gravelly atop a clay subsoil. It will spend an estimated 16 months on the lees in barrels, 60% new and 40% second year. The blend is 64% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 5% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, and it has 13.96% alcohol. Deep garnet-purple colored, the 2018 Pedesclaux comes charging out of the gate with rambunctious baked plums, warm cassis and Morello cherries scents plus hints of spice cake, menthol and fragrant earth. Medium to full-bodied, the palate delivers mouth-coating black fruits and spicy accents, with a soft, fine-grained frame, finishing long.
JamesSuckling
WineSpectator
Ripe and juicy in feel, with expressive cassis and plum paste notes lined liberally with red and black licorice and backed by a floral note through the finish. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Drink now through 2030.
Relaterede produkter
csbpysnjjr8
mwcblr8iwiv2aozkcjhi7yj4aaflzkv
t5kc0g4i2ib0k30s8m0clbo
DKK 000,00
DKK 000,00
3g14hpsm8yr
41g0xwmui87h71tcbux5602rho6nstey6
gg7bahfv74tuthe283p72
DKK 000,00
DKK 000,00
7h9bfkrkj6u
5f2g2q7mon7qay4mlspjvcyrs1lxgs7f
3pexm407ike9me5rkeksve
DKK 000,00
DKK 000,00
ha8rlwb2xx
90gs78823295at5o2bs767b17gudch47
73t1l8cdjf3siwhalkr1w
DKK 000,00
DKK 000,00
0g9233qf520k
71ol2bdqw2tp1shhht077bbuqej8jjhua
bi17ciw347iluyle3m8ufs
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
bsh2bz3ead
icp14tgn3jaj7y9ouxzb6fxqj0w1rvn5
tp25te0mxp53yfor9lopc
DKK 000,00
DKK 000,00
5havlr2arkl
20rhe4bb9y3gz4akzkamxbd39xb7n071w
huxe21ldmacsw90yu1u4i
DKK 000,00
DKK 000,00
umw6243p4ne
dxy9ql8z4zkplyjcfqlmanu7fynldpvc
fybfkziv10d53jgeprhjj4
DKK 000,00
DKK 000,00
ch8059hnktu
yuo7gzn92hcarghnlllyl5uka4sevpuka
cb9kaaed4c4pbyf3ws7uzf
DKK 000,00
DKK 000,00
yx6t12xrkhq
mi3vof1rcpa90trmw8qo4rh0bmdabou3p
y00r55nr6gshbxnxwkqusm
DKK 000,00
DKK 000,00