Premier Cru "Les Lavières" er på den lavere del af en stik sydvendt skråning midt i kommunen, under marken "Vergelesses". Markens navn kommer af en meget porøs limsten på stedet, som dræner vand særligt godt. Marken er kendt for ret fyldige, aromatiske vine med godt udviklingspotentiale.
De håndplukkede druer udbløder koldt med 40% i hele klaser før langsom gæring med nedtrykning af faststofferne to gange dagligt, hvorefter der overpumpes resten af vinifikationstiden på 20 dage. Vinen lagres 16 mdr. i eg, 20% nye fade, fra Jupilles-skoven ved Loiredalen. Denne egetype, med mindre tætte porer end Tronçais- og Allier-eg, er kendt for at give et blidt og floralt aftryk på vinen. Den omstikkes en gang efter 2. gæringen men klares og filtreres ikke.
Savigny-lès-Beaune kommunen er lige nord for Beaune i en vestgående sidedal, skabt af floden Rhoin. 1. Cru markerne ligger på de sydvendte skråninger øst for byen i 250 - 400 m.s højde. Pinot Noir dominerer massivt med 129 ha. 1. Cru og kun 10 ha. Chardonnay. Derudover laves store mængder Village og AOP Bourgogne på et samlet areal på 346 ha. Kommunen er således en af dem, der producerer mest vin i Côte de Beaune.
Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada (!). Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir projekter i Vestaustralien.
Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav ham den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har netop færdiggjort en nyindrettet kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med "Bourgogne Aujourd'hui" blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. "Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden...".
Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende verikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større. Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. Egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 - 100% afhængigt af vinen og årgangen. Klaring bruges ikke, og filtrering meget sjældent.
2019 - en årgang med fantastiske kvaliteter men desværre med små mængder.
Året var generelt kendetegnet ved tørt vejr og mange solskinstimer. Med en mild februar og marts fik vinstokkene tidlige skud, og frosten i april forårsagede spredte ødelæggelser. Foråret var generelt køligt og fugtigt og varslede lavt udbytte. En ekstrem varme satte ind hen over sommeren med begrænset nedbør og var med til at stresse druerne, der til gengæld kvitterede med tårnhøj kvalitet.
Rødvinene har et fantastisk terroir-udtryk, og særligt Côte de Beaune er superb. Vinene har bløde forfinede tanniner og kombinerer på fornemmeste vis det lækre saftige udtryk fra 2015-årgangen med elegancen fra 2017. Det er en særdeles lovende årgang, vi har foran os!
De hvide har en charmerende og udtryksfuld bouquet med både tørrede frugter og citrusskal. Smagen er fyldig og aromatisk men udmærker sig ved ikke at være tung. Kort sagt en fremragende årgang.