En elegant, moden og lækker Ribera del Duero med intens duft af modne røde og mørke frugter, noter af lakrids og svagt søde krydderier. Vinen er flot afrundet og i perfekt balance; meget frugtrig og juicy med en frisk eftersmag afstemt af en passende syre. Druerne er fra vinstokke der er 60 - 80 år gamle. Mørke frugttoner, søde krydderier, fin frugtfylde og saftig, frisk eftersmag. En lækker spansk vin til julemiddagen. Lammesteg, risretter med kød og paella vil også matche denne vin godt.
Med La Celestina har vin-teamet fra Dominio de Atauta skabt en vin, der overbevisende vellykket blender alle de forskellige udtryk, der findes i Ribera del Duero. Vinen laves af samme team som Dominio de Atauta - med Jaimie Suaréz som vinmager. Druerne er 100% Tempranillo. De kommer fra vinstokke i 980 - 1050 meters højde fra Atauta-dalen og San Esteban de Gormaz regionen og giver vinen et tydeligt Ribera del Duero udtryk.
Vingården blev dannet i 2004 ved køb og leje af meget gamle marker i Atauta dalen og dens nærområde. Den ligger i Soria-provinsen: den isolerede, østligste del af Ribera del Duero, hvor markerne ligger i helt op til ca. 1000 meters højde. Det ekstreme fastlandsklima med stor forskel på dag- og nattemperaturer er vigtig for vinenes kombination af frugtfylde og friskhed. Jordbunden er fattig på næring: sandet med kalkblandet ler og sten. Druerne håndhøstes, gærer i ståltanke og lagres 12 mdr. i franske barriques, heraf 30% nye.
Tempranillo er en af Spaniens vigtigste druer, mest kendt fra Rioja og Ribera del Duero samt Portugal under navnet Tinta Roriz, hvor den indgår både i rødvin og portvin. I Spanien kendes den under flere navne. De mest almindelige er Cencibel, Tinto Fino og Tinto del Pais. Den er også ret udbredt i Californien, Argentina og Australien. Navnet "den lille tidlige" fik den formentlig, fordi den modner før Grenache, og druen er lille. Den har tykt skind og behersket tanninindhold - afhængigt af voksested, vinstokkenes alder og udbyttets størrelse. syreniveauet er moderat, så vinene bliver mest friske fra højtliggende lokationer med stor forskel på dag- og nattemperatur. Den dyrkes oftest som enkeltstående planter med goblet opbinding men kan også sættes på wirer. Under optimale forhold kan vinstokkene blive ekstremt gamle og frugten meget koncentreret.
Hyppige associationer til smagen er jordbær, solbær, kirsebær, lakrids, chokolade og tobak. Druen kan lave fantastiske vine alene, men blandes også tit med ikke mindst Grenache, som også oprindeligt er en spansk drue (Garnacha).