En elegant, moden og lækker Ribera del Duero med intens duft af modne røde og mørke frugter, noter af lakrids og svagt søde krydderier. Vinen er flot afrundet og i perfekt balance; meget frugtrig og juicy med en frisk eftersmag afstemt af en passende syre. Druerne er fra vinstokke der er 60 - 80 år gamle. Mørke frugttoner, søde krydderier, fin frugtfylde og saftig, frisk eftersmag. En lækker spansk vin til julemiddagen. Lammesteg, risretter med kød og paella vil også matche denne vin godt.
Vinen laves på vingården La Celestina, som ejes af- og har samme team som den kendte nabovingård Dominio de Atauta. Vinen er samtidig således også lavet af vinmager Ismael Sanz y Jaime Suárez fra Dominio de Atauta. Med La Celestina har vin-teamet fra Dominio de Atauta skabt en vin, der overbevisende vellykket blender alle de forskellige udtryk, der findes i Ribera del Duero. Druerne er 100% Tempranillo. De kommer fra vinstokke i 980 - 1050 meters højde fra Atauta-dalen og San Esteban de Gormaz regionen og giver vinen et tydeligt Ribera del Duero udtryk. Vinen udtrykker balancen mellem den finesse og elegance, som findes i Soria i Ribera del Duero, og det fyldige og kroplige, der findes i San Esteban de Gormaz.
Vingården blev dannet i 2004 ved køb og leje af meget gamle marker i Atauta dalen og dens nærområde. Den ligger i Soria-provinsen: den isolerede, østligste del af Ribera del Duero, hvor markerne ligger i helt op til ca. 1000 meters højde. Det ekstreme fastlandsklima med stor forskel på dag- og nattemperaturer er vigtig for vinenes kombination af frugtfylde og friskhed. Jordbunden er fattig på næring: sandet med kalkblandet ler og sten. Druerne håndhøstes, gærer i ståltanke og lagres 12 mdr. i franske barriques, heraf 30% nye.
Ribera del Duero ligger i den nordelige del af det centrale Spanien og er kendt blandt vinkendere. Området, hvor Temprnillo-druen er konge, er synonymt med vine af høj kvalitet.
Alt i Ribera del Duero er intenst. Området ligger højt med marker i 750 - 1100 meters højde. Klimaet er ekstremt fastlandsklima; om sommeren giver solen høj varme, og om vinteren kan temperaturen dale ned til -20 grader. De lokale ynder selv at beskrive det som "9 måneders vinter og 3 måneders helvede".
Den store forskel på forskel på dag- og nattemperaturer gennem vækstsæsonen er en af de meget vigtige parametre for kvaliteten af vinene. Det giver dem en kombination af frugtfylde og friskhed. En anden vigtig parameter er de gamle vinstokke. Rødderne stikker så dybt, at de kan overleve selv i ekstrem tørke. Omend udbyttet fra gamle vinstokke er lavere end fra yngre, så er koncentrationen og kraften i druerne og vinen usammenlignelig.
Tempranillo er en af Spaniens vigtigste druer, mest kendt fra Rioja og Ribera del Duero samt Portugal under navnet Tinta Roriz, hvor den indgår både i rødvin og portvin. I Spanien kendes den under flere navne. De mest almindelige er Cencibel, Tinto Fino og Tinto del Pais. Den er også ret udbredt i Californien, Argentina og Australien. Navnet "den lille tidlige" fik den formentlig, fordi den modner før Grenache, og druen er lille. Den har tykt skind og behersket tanninindhold - afhængigt af voksested, vinstokkenes alder og udbyttets størrelse. syreniveauet er moderat, så vinene bliver mest friske fra højtliggende lokationer med stor forskel på dag- og nattemperatur. Den dyrkes oftest som enkeltstående planter med goblet opbinding men kan også sættes på wirer. Under optimale forhold kan vinstokkene blive ekstremt gamle og frugten meget koncentreret.
Hyppige associationer til smagen er jordbær, solbær, kirsebær, lakrids, chokolade og tobak. Druen kan lave fantastiske vine alene, men blandes også tit med ikke mindst Grenache, som også oprindeligt er en spansk drue (Garnacha).