Herlig rosé, frisk og sprød med åben frugt, en anelse frugtsødme og toner af modne bær som ribs og solbær samt citrus. Den fine syre balanceres perfekt af frugten. En rosé der er lige i vinkel og alsidig - både på terrassen og til lette retter og lyst kød. Druerne er Cabernet-Sauvignon og Tannat med kort maceration for at få den smukke rosa farve.
Serien Colombelle Sélection, der laves som både rosé, hvid og rød, blev skabt af André Daguin og Plaimonts stifter André Dubosc. Vinen laves af Cédric Garzuel, som kalder den "en moderne, frugtig original vin".
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Plaimont siden 1990. Plaimont er et af verdens mest veldrevne kooperativer og ligger lige nord for Pyrenæerne, hvor 600 vinfamilier arbejder sammen om at levere kvalitet hvert år fra de 5 appellationer: IGP Côtes de Gascogne samt AOC Saint Mont, Madiran, Pacherenc du Vic-Bilh og Jurancon. Varme dage og kolde nætter er et godt udgangspunkt for spændstig og saftig vin. Der høstes om natten for at bevare syren. Det store kooperativ er i konstant udvikling m.h.t. bæredygtig drift. Blade mod øst tages af vinstokkene for at give den kølige morgensol adgang til druerne, knopper fjernes for at holde udbyttet nede, og i hver anden række vinstokke vokser der græs for at hæmme deres virilitet og få rødderne til at søge længere ned. Man er på spring med de første økologisk certificerede vine.
Côtes de Gascogne laver hovedsageligt hvidvin (85% af produktionen). I Saint Mont laves både rød, hvid og rosé på lokale druesorter: De blå Tannat, Pinenc, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon druer og de grønne Petit og Gros Manseng, Petit Courbu og Arrufiac druer. Madiran er specielt kendt for ekspressive rødvine på især Tannat. I Jurancon-regionen er al produktionen hvidvin, hvoraf tør hvidvin udgør omkring 75% og søde hvidvine omkring 25%. Pacherenc du Vic-Bihl, også kaldet "Pacherenc d'Or", er en appellation med vægt på søde vine.