825,00 kr. | Tilbudpris |
1.175,00 kr. | Normalpris |
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
Nordspanien Rundt Smagekasse - Ribera del Duero, Rioja, Priorat, Montsant, 6 fl
Land
Spanien
825,00 kr. | Tilbudpris |
1.175,00 kr. | Normalpris |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Smagekasser |
Land | Spanien |
Flaskestørrelse | 4,5 Liter |
Varenummer | 2023_KS_NORDSPANIEN |
Beskrivelse
Spanien indtog positionen som verdens næststørste vinproducerende land i 2021 ifgl. Forbes. Kassen indeholder 6 vine fra de populære distrikter Rioja, Ribera del Duero, Priorat og Montsant.
Kassen indeholder 1 flaske hver af:
Obalo La Encina Crianza, Rioja, Rioja Sonsierra
En elegant men tæt, kødfuld og fokuseret vin med fin syre og en anelse egefad. 100% Tempranillo fra høje sydskråninger ned mod Ebrofloden. Den passer perfekt til de mere krydere grillretter, gerne med en god marinade, til lidt federe og fyldigere retter, sammenkogte retter eller vildt. Navnet ”La Encina” betyder ”egen”, og den får sit navn fra to egetræer, der står i kanten af marken. De forskellige parceller, druerne kommer fra, holdes hver for sig hele vejen til afsluttende blanding. Vinen lagrer i fransk eg mindst 12 mdr. og 2 år på flaske efter blanding af den endelige vin.
Obalo bestræber sig på at udtrykke den sande og unikke frugtrigdom af Riojas Tempranillodrue og samtidig beholde den moderne Rioja stils mundfylde og struktur. Vingården hører til den nye stil i Rioja, ”las modernistas”. Her favoriseres Tempranillo-druen og fransk eg i stedet for amerikansk.
Obalo San Roque, Rioja, Rioja Sonsierra
Charmerende, tiltalende og meget tilgængelig Rioja; saftig med medium fylde og en god portion friske røde frugter og et let krydret touch i afslutningen. Vinen ligger blødt i munden og er perfekt afbalanceret med et behageligt syreniveau, der virker forfriskende. Vinens navn kommer fra et af de markstykker, der indgår i vinen. På marken, 630 m.o.h. ligger ruinerne fra en bebyggelse, der var dedikeret til den lokale helgen, San Roque. Lokationen af markstykket sørger for frisk luft til vinstokkene, der kvitterer med en fantastisk friskhed og syre til druerne. Druerne får blot 2 dages kold udblødning før gæring i tanke af fransk eg. Vinen undergår herefter malolaktisk gæring i ståltanke, før den lagrer 3 måneder med gærresterne i fransk eg, hvoraf 50% ny eg. Servér den let afkølet til mange ris- og pastaretter samt fede fisk.
Olivier Rivière, Rayos Uva, Rioja
Med Rayos Uva får du en introduktion til Olivier Rivière's vine. Vinen er på et fint niveau med en spændstig og syrespillende kombination. Lavet på et blend af Tempranillo, Graciano og Garnacha (Grenache), hvilket er traditionelle druer i Rioja, men stilen lægger et element af elegance til! Rivière anvender en kombination af afstilkede druer og hele klaser. Vinen lagrer 6-8 måneder i en kombination af stål- og cementtanke og store fade. Tempranillo tilfører solbær- og jordbæraroma, tannin, farve og struktur til vinen. Graciano har en høj aromatisk intensitet og har også høj farveintensitet, syrespil og kræver en meget lang vækstsæson. Garnacha giver et saftigt, læskende tilskud med lysere bær og ret lav garvesyre.
Olivier Rivière er franskmand, der i startede som vinkonsulent Rioja i 2004, før han købte sin egen jord med gamle Tempranillo og Garnacha vinstokke i det mindre kendte område, Arlanza, mellem Rioja og Ribera del Duero. Han laver nu vin fra i Arlanza og Rioja med biodynamiske metoder i markerne. Al høst sker i hånden, og hver druesort vinificeres separat.
Parada de Atauta, Ribera del Duero
En velskabt vin lavet på 100% Tempranillo med en imponerende balance mellem frugtfylde og cool saftighed, som det specielle klima i 1000 meters højde giver. Frisk syre balancerer fint den tætte frugt.
Parada de Atauta kommer fra Dominio de Atauta, der er blandt eliten af vingårde i Spanien. Dominio de Atauta ligger i Atauta-dalen i Soria-provinsen i den østlige del af Ribera del Duero, hvor markerne når helt op i 1000 meters højde. I denne højde er sommerdagene meget varme men nætterne kolde, så druerne modner langsomt og giver friskhed til vinen. Jorden er inddelt i ca. 500 små markstykker med mange variationer i jordbund og soleksponering, som giver et spændende puslespil, når vinene skal komponeres.
Ritme Priorat, Ritme Celler
Et flot eksempel på en tilgængelig Priorat. Dyb frugt med nuancer af kirsebær, blodappelsin, viol, kandiseret lavendel, florale toner og mineralitet fra den specielle Llicorella jord. 55% Grenache og 45% Carignan fra seks markområder i 300 - 750 m.s højde. Vinen lagrer i egefade med gæringsresterne i 10 mdr.
Ritme Celler er Albert Jané’s værk. Han har marker flere steder i området. Han mener, at det er vigtigere, at placeringen er god og vinstokkene gamle, 60 - 90 år, end at områderne hænger sammen. Priorat/Priorato ligger i det nordøstlige hjørne af Spanien (Catalonien). Højden giver et køligt natteklima, der gør, at druerne ikke bliver kogte og overmodne af varmen om dagen.
Acústic Montsant, Acústic Celler
Grenache og Carignan-druer fra otte forskellige lokaliteter i Montsant giver et sammensat smagsbillede med mørk frugt, strejf af lakrids, jordtoner og fin citrussyre pakket ind i faste, men velintegrerede tanniner. Tro mod Albert Jané’s mål: Fyldig frugt, men stadig med et friskt pift.
Acústic Celler er Albert Jané’s værk. Han arbejdede i mange år på sin fars vingård i Penedés, men begyndte for sig selv ved køb af marker med meget gamle vinstokke i Montsant i 2004. Han har marker flere steder i området. Montsant omkranser næsten Priorat, og Janés vineri i Priorat kom til lidt senere. Både Ritme og Acústic er ved at blive certificeret økologisk.
Gold Label, Piqueras, Almansa, økologisk
En rigtig pleaser. Blød og frugtdrevet medium til fyldig vin med fine og saftige tanniner. Smagen afslutter dvælende og blødt med sødmefulde toner fra Monastrell druen frisket op af et floralt tvist fra Syrah-druen.
Druerne er 70% Monastrell (Mourvèdre), 20% Garnacha Tintorera og 10% Syrah fra 50-60 år gamle vinstokke, der vokser i 850-900 meters højde. Servér ved 16-18 grader enten uden mad eller til tapas, stegte og grillede retter foruden fyldige ris- og pastaretter.
Bodegas Piqueras ligger i Almansa i den sydøstlige del af Spanien, næsten stik vest for Valencia, i udkanten af den store La Mancha højslette syd for Madrid. Produktionen har været økologisk i mange år.
Relaterede produkter
hemxfablt9e
zi3d8ydtxmjbgycgxfnuctori05k6w6km
khpftbh378enoh5idchnp
DKK 000,00
DKK 000,00
r7gwt5j2y5q
jnrm7gfk6cm4jt4ewehnlc7a4j9xov0xo
sj51rpvvr1shfixbpizf
DKK 000,00
DKK 000,00
f5t7kshtlkt
mecyej5lzqkq5fy96nqg8maae49e62q
fudn42d8tv7on2yz0jn107
DKK 000,00
DKK 000,00
xun5xaaqlb
5yufjmtnv2av1v9hh55c3poa3aouamce
zqqjz61kuxqried206xy
DKK 000,00
DKK 000,00
z3i4uty30pr
stjcgpwsrf6z4o7fgzi3yuqd6u6h1ba
w6vye3ca9ix9ia98dtc4s
DKK 000,00
DKK 000,00