Skøn frisk hvidvin med en imødekommende duft af hvide frugter og moden citrus. Smagen er ren og frisk. Druerne kommer fra en parcel med meget kalkholdig jord, og de høstes fuldt modne. Efter gæring i kar ligger vinen i 6 måneder med gærresterne for at give mere rigdom, tekstur og kompleksitet til vinen. Sauvignon Blanc fra Bergerac er elegant og let i stilen i sin fremtoning. Servér som aperitif, til retter med lyst kød og grøntsager og pastaretter med urter.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château des Eyssards siden 2001. Château Eyssards ligger sydvest for byen Bergerac, der har givet distriktet navn, på sydsiden af Dordognefloden i området Saussignac, der også er AOP for deres fremragende, søde hvidvin. Domænet har været i familiens eje siden 1929, og der er i alt 60 ha. med Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Chardonnay, Muscadelle og Sémillon. Terrænet er bløde bakker med jordbund, der meget ligner den i St. Emilion - kalk, ler og silex - som der er en halv time til i bil.
Pascal Cuisset har tegnet ejendommen i 30 år. Han var oprindeligt indenfor foie gras, mens hans bror var vinuddannet, men blev "solgt" på god vin og skiftede spor. Der laves en bred palet af vine i alle farver, og vinstokkene er plantet med en meget højere tæthed, 6000 stokke pr. ha., end det er almindeligt i Bergerac, hvilket i sig selv giver lavere udbytter. Domænet er certificeret bæredygtigt under "HVE", men selv om han overvejende arbejder økologisk, vil Pascal ikke bindes ind i regler, som han udtrykker det. Han har forbindelser til Sydafrika og er fascineret af, at man har frihed til at udvikle sin vin, som man vil. Andrew Jefford skrev i Financial Times: "Hvis jeg skulle tippe en vindyrker til kommende storhed, ville det være den kompromisløse Pascal Cuisset fra Château Eyssards".
Bergerac kunne måske kaldes det glemte Bordeaux, for rødvinene ligner meget St. Emilion i grundstil, og mange hvidvine kan sagtens interessere de, der holder af god Graves. Områdets ca. 12000 ha. ligger i blødt bakket terræn lige øst for Bordeaux, længere oppe ad Gironde floden. Der har været dyrket vin siden romertiden, og vinene har historisk været solgt som Bordeaux, før området blev afgrænset. Transporten ad floden var let, men vinene blev gerne nedprioriteret af de handlende i Bordeaux, som favoriserede deres egen vin.
De små 1200 dyrkere høster stort set de samme druesorter som i Bordeaux. Dog dyrkes også Loire-druen Chenin Blanc. Jordbunden er meget varierende, men er i store områder ler-, kalk-, grusblandinger, som meget ligner jorden i St. Emilion. Der er ikke mindre end 13 appellationer for røde-, hvide-, søde- og rosévine, hvilket ikke gør det lettere at udbrede kendskabet til vinene. Rødvinene har generelt ry for at være lidt rustikke og "landlige", men der er store variationer i kvalitet og stilarter, og priserne for de bedre vine er ofte væsentligt lavere end tilsvarende fra de mere kendte områder hos den berømte nabo.