En rig og intens vin med stærk personlighed, hvor der er drøn på frugt og toast i duften, som blendes med mineralske noter, som denne
appellation er kendt for. Det går igen i den lange smag. Den kan gemmes 7-10-år og længere.
Druerne høstes i hånden og sorteres med omhu i kælderen. Vinen lagrer 12-13 måneder og får op til 15% ny
eg, afhængig af årgangen.
Corton Charlemagne er den hvide del, af den ellers røde Grand Cru-mark
Corton, som ligger i det nordligste
Côte de
Beaune. Karl den store (Charlemagne) var en gammel fransk konge, som var m
eget glad for vinene fra
Corton. Dengang var den kun beplantet med røde druer, men Charlemagne fik beplantet den sydvendte del med
chardonnay, så han kunne producere vin som ikke misfarvede hans skæg... kke desto mindre, producerer marken nu noget af det bedste hvidvin i hele Bourgogne! Bouchard er den 3. største ejer af
Corton-Charlemagne med deres 3,65
hektar.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i
Volnay. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i
Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12
hektar Grand Cru-, samt 74
hektar Premier Cru marker. Ud over domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard Père & Fils.
Joseph Henriot, der havde været leder af Veuve Clicquot
champagne og senere luksuskoncernen LVMH / Louis Vuitton-Möet- Hennessy, købte Bouchard Père & Fils i 1995 og lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Der blev investeret kraftigt i markerne og bygget et nyt vineri, som stod færdigt i 2005: en 3-etagers underjordisk bygning i Savigny-lès-
Beaune, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000
egefade næsten 10 m. under jorden – et topmoderne vineri men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige
terroir, man finder i Bourgogne.
Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière, og chefvinmager er Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
Bourgogne ligger i det østlige
Frankrig og strækker sig fra
Chablis i nord til Mâcon i syd. Størstedelen af de røde vine laves på
Pinot Noir og de hvide på
chardonnay. Derudover laves der små mængder
rødvin på
Gamay (fra blandt andet Beaujolais), samt hvidvin på druen
Aligoté. I
Chablis finder man 7 Grand Cru vinmarker, men man skal 100 km. længere sydøst på, for at finde den mest kendte r
egion '
Côte d'Or'. Det er hernede man finder resten af Grand Cru vinmarkerne. Dette område opdeler man i to dele: det nordlige
Côte de Nuits og det sydlige
Côte de
Beaune. I
Côte de Nuits finder man 24 af de 25 røde Grand Cru'er, mens
Côte de
Beaune udelukkende har de hvide Grand Cru'er.