525,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Bourgogne Chardonnay, AOC, Messager-Germain
Elegant duft med generøse noter af smør og bagværk med pærer. Den solmodne smag afbalanceres af den forfriskende syre, som druerne har opnået ved at blive høstet ved det perfekte tidspunkt. Smagen er lang og vedvarende, og fadlagring understøtter den tiltalende smag.
Årgang
2022
Alc.
13,5%
Område
Bourgogne
Land
Frankrig
525,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay |
Alkohol % | 13,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 576322 |
Beskrivelse
Elegant duft med generøse noter af smør og bagværk med pærer. Den solmodne smag afbalanceres af den forfriskende syre, som druerne har opnået ved at blive høstet ved det perfekte tidspunkt. Smagen er lang og vedvarende, og fadlagring understøtter den tiltalende smag.
Druerne er 100% Chardonnay, der kommer fra vinstokke plantet på parcellet "Ravry" i slutningen af 1990'erne. Ravry er ved at blive klassificeret som en Fixin landsby appellation. Parcellet er opdelt i to forskellige jordbundstyper: Den nederste del er generøs lerjord, og den øverste er mere generøs på kalkstensjord.
Druerne høstes i hånden. De får en lang pneumatisk presning og 24-timers bundfældning inden gæring i en kombination af rustfri stålkar (70%) og resten i store 2-års fade af 600L. Vinen lagrer i 12 måneder på gærresterne, hvor 70% ligger i kar og 30% i tønder. Efter den malolaktiske gæring føres vinen til andre tønder før det endelige blend. Den tappes ufiltreret.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Messager-Germain siden 2024. Adèle Germain og Simon Messager er to børn af terroiret. Han er fra Côte de Nuits, og hun er fra Côte de Beaune, begge fra vinfamilier.
Simon begyndte at arbejde med sin far i en tidlig alder og udviklede hurtigt en passion for vindyrkning. Han tog en uddannelse på Lycée Viticole de Beaune og fortsatte med at arbejde for berømte slotte som Huguenot, Domaine Bart og R. Groffier. Adèle er også uddannet fra Lycée viticole de Beaune. Hun har arbejdet i Portugal, Sydafrika og New Zealand samt i flere år på Château de Pommard og Joseph Drouhin, hvilket har givet hende en grundig viden indenfor faget både internationalt og i Frankrig. De fandt sammen og skabte i 2023 deres eget domæne med Simons fars vinstokke (1,5 ha) og udviklede desuden samarbejdet med druedyrkere.
Med udgangspunkt i de værdier, de har arvet fra deres familier, kombinerer Simon og Adèle traditionelle vindyrkningsmetoder med moderne teknikker og skaber vine af høj kvalitet. De søger at tilpasse sig den moderne forbrugers smag og tilbyder vine, der både er friske og tilgængelige som unge, samtidig med at de bevarer et exceptionelt lagringspotentiale. Denne subtile modernisering afspejler vingårdens ønske om at forblive tro mod deres arv og samtidig følge med tidens trend.
I dag strækker vingården sig over 4 hektar med 4 appellationer: Côteaux Bourguignons, Bourgogne, Marsannay og Fixin. De har en speciel ambition om at placere Fixin blandt de store navne i Côte de Nuits gennem deres knowhow og passion. Derfor behandles hvert vinareal med den største omhu med absolut respekt for terroiret. Ud over deres egne parceller, sikrer samarbejdet med druedyrkere dem kontinuitet med Côte de Nuits appellationer som Côte de Nuits by, Nuits-St-Georges, Morey-St-Denis og Gevrey-Chambertin.
Arbejdet i marker og kælder udføres udelukkende af Adèle og Simon, altid med samme præcision og omhyggelighed. Alt arbejde udføres økologisk, dog uden certificering. Det giver druer med rigere, mere udtryksfulde og eksplosive aromaer. Hver appellation og hver parcel er vinificeret og modnet med den største respekt for terroirets oprindelse og identitet. Husets vine genkendes på deres delikate udtryk, elegance og store finesse.
Både de grønne og blå druer høstes omhyggeligt i hånden i små 15 kg kasser for ikke at beskadige de hele klaser. Til hvidvinene presses druerne skånsomt for at få en gradvis ekstraktion af saften og bevare druernes aromaer og friskhed. Ejendommen favoriserer naturlig vinificering uden tilsætning af sulfitter. Druerne presses hele, hvilket tillader mosten at oxidere naturligt for at beskytte saften. Denne miljø- og frugtvenlige tilgang giver det mest autentiske udtryk af terroiret.
Til rødvinene sorteres druerne i kælderen for kun at beholde de bedste druer. De afstilkes, eventuelt med op til 30% af hele høsten afhængig af årgang og appellation, for at bringe struktur og karakter til vinene. Gæring foregår med naturlig gær, med naturlige temperaturstigninger, hvilket tillader et autentisk udtryk af terroiret. Under vinificeringen er indgrebene minimale, hvilket favoriserer blid overpumpning for at undgå overdreven ekstraktion af tanniner. Efter malolaktisk gæring tilsættes en lille mængde svovl efterfulgt af lagring i 12 måneder på 228 liters egetræsfade. Der anvendes maksimalt 30% nye fade, for at vinene kan udvikle hele deres kompleksitet og struktur, samtidig med at frugtens naturlige udtryk respekteres.
Relaterede produkter
q7wcxtb57t
6yinh4x36bj1iin9idzvhz8qxxkc0lecs
nxfob43opwid8oxmqnaxko
DKK 000,00
DKK 000,00
hbhysaskhjj
p1aau451jgxj2iq2hciddcllwq1ysz
3wterpw1jwjf3iwajfo1wn
DKK 000,00
DKK 000,00
dvmm7jih0p
kxurisl3qr85sq0n7nimfiy4tpgy2v1cd
5lslrkralnjunqkj0wae
DKK 000,00
DKK 000,00
5bml1h5hrrc
2t4eeds4flaryzeqvyzqfjeupf54lns1l
inx5eednaim5xbjeesbz
DKK 000,00
DKK 000,00
8dvdpra4b7d
294bkzoin2659u7iexfyp8itphd274l6q
4k95lg7ax2khc1b8qqan2
DKK 000,00
DKK 000,00