Vinen bekræfter kommunens ry for stabilitet på et flot niveau: Finesserig frugt. Lethed i munden kombineret med en flot, lang smag og tanninstruktur. Vinstokkene er 40 år, og der er kun lavet to fade i årgangen fra denne lille del af "Le Bas de Teurons". Også lagringsegnet.
Hos Pascal Bouley er know-how og glæden ved vin gået i arv fra far til søn i fem generationer. Familiens dedikerede arbejde belønnes med priser til vinene og kundernes loyalitet. Huset har hjemme i Volnay - en lille by i hjertet af Côte d'Or - som er berømt for sine særligt fine og elegante vine, der ikke kan undgå at charmere.
Næste generation, Pierrick Bouley, har studeret vin i Beaune og Dijon og arbejdet hos Felton Road i Central Otago, der hører til den New Zealandske Pinot Noir elite. Han har været hjemme på domænet siden 2009 og har fra 2014-16 gradvist overtaget hovedansvaret for vinifikationen fra sin far. Han blev "Meilleur Jeune Vigneron" i 2018. Domænet har siden 2009 været drevet efter det øko-lignende koncept "lutte raisonnèe". Pierrick går videre ad den vej: mængden af svovl er yderligere reduceret, og der bruges kun naturlig gær.
Bouleys parceller strækker sig fra Beaune og Pommard til Volnay, Monthelie og Saint-Romain. Det er en smuk mosaik af terroirs, hvor vinbondens kundskab og arbejde med de unikke "climats" skaber den personlige vin. Vinmarkerne ligger gunstigt placeret i 220-300 meters højde med en optimal mængde af solskinstimer
Udbyttet holdes nede for at få det bedste frem i druerne: frugt og elegance i Village Appellation vinene og fylde og harmoni i Premier Cru vinene. Al høst foregår i hånden. Generelt afstilkes druerne inden gæringen, der foregår i traditionelle åbne beholdere. Druerne gærer i 10-12 dage eller mere med daglig omrøring. Herefter lagrer vinen ca. 18 måneder i franske egetræsfade. Bouley bruger en kombination af 25% ny eg alt afhængig af vinen.
Beaune kan vel kaldes det primære kraftcenter i Bourgogne. Mange af de største producenter, både i kvalitet og kvantitet, har deres hovedkvarter og primære vinifikationsanlæg her, lige som kommunen har et stort markareal. 363 ha. er med Pinot Noir, heraf hele 275 ha. Premier Crus, og 57 ha. Chardonnay, heraf 39 ha. Premier Crus. Andelen af marker plantet med hvide drue er steget i de senere år.
TGV-togets banelegeme deler byen i en historisk sydligere del og en nordlig del med nyere kvarterer og de mest moderne produktionsanlæg. At 3/4 af markarealet har 1. Cru status vidner om en høj gennemsnitskvalitet, selv om kommunen ikke har en Grand Cru som "stjerne". Skråningerne er ret stejle, vendt fra øst til syd, med tynd jord af klippegrus over limsten og mergel i varierende formationer. I de lavere dele er der lidt dybere jord med større indhold af ler, men stadig masser af klippefragmenter, der sikrer en god dræning.
Vinstilen varierer naturligvis i en så stor kommune med rigtig mange producenter og niveauer, men placeringen tæt på overgangen mellem Côte de Beaune og -Nuits svarer meget godt til den midtsøgende stil, man ofte finder her: ret runde og fyldige vine, som er mindre luftigt elegante end Volnay og mindre fast strukturerede og markerede end de nordlige.
Le bas de Teurons 1. Cru ligger som nordøstlig nabo til Teurons, på samme højde, midt i 1.Cru-båndet, lige over byen. Navnet tyder ellers på, at den skulle ligge nedenfor. 240 m. højdekurven går gennem begge marker, hvor le Bas de Teurons med 6,3 ha. er langt den mindste af dem. Jorden er domineret af limsten, der dræner fint, selv om skråningen her ikke er særligt stejl. Det accepteres øjensynligt, at producenter markedsfører vin herfra som naboen "Teurons", da navnet er mere kendt.