En af de helt store Bourgogne Grands Crus! En Corton med utrolig aroma, kompleksitet, dybde og finesse. Solid og overdådig med stor frugtfylde, dybde og et let krydret touch. Druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 80 år, som vokser i kalk og ler. Høsten sker i hånden, og druerne sorteres og afstilkes helt før nænsom presning. Den alkoholiske gæring sker på ståltanke og den malolaktiske gæring sker på egefade. Der bruges udelukkende naturlig gær. Vinen modner på gærresterne i 16 måneder på 50% nye fade, og den omstikkes og filtreres let inden aftapning. Der laves kun 300 flasker om året.
Le Rognet ligger i den nordlige ende på østvendte skråninger af Corton-højen og grænser op til Corton-Charlemagne med udsigt over landsbyen Ladoix-Serrigny. Der er en muret sektion på stedet kendt som Clos Rognet, som nogle gange omtales på etiketter.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Quentin Jeannot siden 2023. Domaine Quentin Jeannot er en yngre vingård grundlagt i 1999 af Valérie og Philippe Jeannot. De startede med en kælder i Saint-Sernin-du-Plain i det sydlige Côte de Beaune og tilføjede senere en kælder i Meursault.
Sønnen Quentin har arbejdet side om side med sine forældre, siden han afsluttede sin vinuddannelse i 2014, og vinene sælges nu under hans navn. Domænet laver en flot vifte af vine med en international appeal for øje - både røde og hvide vine. Lige som sine forældre, lægger Quentin vægt på detaljen i arbejdet for at lave elegante vine med en uovertruffen præcision i allerhøjeste kvalitet. Fra almindelige AOP og regional vine til Premier og Grand Cru ses et vist kvalitetsniveau i hver flaske, der sikrer en lang levetid for vinen. Alt arbejde udføres i hånden: Både almindelig høst og grøn høst samt udtynding af vinstokkene. De arbejder med lave udbytter for at sikre en høj kvalitet i de tilbageblevne druer og er meget velovervejet omkring deres brug af ny eg, så rødvinene fremstår friske og livlige med en solid kerne af meget modne røde frugter.
Hvert parcel vinificeres separat for at afspejle det unikke terroir i vinene. Alle druer, både blå og grønne, afstilkes og vinificeres ved lav temperatur. Vinene modner i kælderen mellem 9 og 18 måneder. Arbejdet følger økologiske principper, men huset er ikke certificeret.
I dag ejer domænet selv 11 hektar i Maranges, Santenay, Meursault og Pommard, og herudover laver de også vin fra indkøbte druer. 50% af domænets produktion er Maranges og Santenay. Maranges er den sydligste appellation i Côte de Beaune, inden man kommer til Côte Chalonnaise. Den er ikke så kendt i udlandet, men til gengæld finder man nogle rigtig gode pris/kvalitet-forhold her.