885,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Fixin Rouge Pinot Noir, AOC, Messager-Germain
På en og samme tid generøs og frisk. Duften er karakteristisk for Fixin med sorte kirsebær, brombær og andre mørke bær. Smagen fremstår frisk og er samtidig generøs med lag på lag af bær, kompleksitet og dybde og en lang afslutning. Det er en vin, der gemmes op til 20 år.
885,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Pinot Noir |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 576622 |
Beskrivelse
På en og samme tid generøs og frisk. Duften er karakteristisk for Fixin med sorte kirsebær, brombær og andre mørke bær. Smagen fremstår frisk og er samtidig generøs med lag på lag af bær, kompleksitet og dybde og en lang afslutning. Det er en vin, der gemmes op til 20 år.
Druerne kommer fra vinstokke plantet i slutningen af 1990'erne på marken Les Treuils, der ligger nord for selve byen Fixin, hvor jorden er ler- og kalkstensjord, domineret af kalksten.
Druerne høstes i hånden og afstilkes delvist. Der indgår 30% hele klaser for at tilføje friskhed til vinen. Vinificeringen er detaljeret for at give dybde til vinen. Vinen lagrer 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 30% er nye, før den føres på nye fade og blendes. Den tappes ufiltreret. Dette er domænets største cuvée.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Messager-Germain siden 2024. Adèle Germain og Simon Messager er to børn af terroiret. Han er fra Côte de Nuits, og hun er fra Côte de Beaune, begge fra vinfamilier.
Simon begyndte at arbejde med sin far i en tidlig alder og udviklede hurtigt en passion for vindyrkning. Han tog en uddannelse på Lycée Viticole de Beaune og fortsatte med at arbejde for berømte slotte som Huguenot, Domaine Bart og R. Groffier. Adèle er også uddannet fra Lycée viticole de Beaune. Hun har arbejdet i Portugal, Sydafrika og New Zealand samt i flere år på Château de Pommard og Joseph Drouhin, hvilket har givet hende en grundig viden indenfor faget både internationalt og i Frankrig. De fandt sammen og skabte i 2023 deres eget domæne med Simons fars vinstokke (1,5 ha) og udviklede desuden samarbejdet med druedyrkere.
Med udgangspunkt i de værdier, de har arvet fra deres familier, kombinerer Simon og Adèle traditionelle vindyrkningsmetoder med moderne teknikker og skaber vine af høj kvalitet. De søger at tilpasse sig den moderne forbrugers smag og tilbyder vine, der både er friske og tilgængelige som unge, samtidig med at de bevarer et exceptionelt lagringspotentiale. Denne subtile modernisering afspejler vingårdens ønske om at forblive tro mod deres arv og samtidig følge med tidens trend.
I dag strækker vingården sig over 4 hektar med 4 appellationer: Côteaux Bourguignons, Bourgogne, Marsannay og Fixin. De har en speciel ambition om at placere Fixin blandt de store navne i Côte de Nuits gennem deres knowhow og passion. Derfor behandles hvert vinareal med den største omhu med absolut respekt for terroiret. Ud over deres egne parceller, sikrer samarbejdet med druedyrkere dem kontinuitet med Côte de Nuits appellationer som Côte de Nuits by, Nuits-St-Georges, Morey-St-Denis og Gevrey-Chambertin.
Arbejdet i marker og kælder udføres udelukkende af Adèle og Simon, altid med samme præcision og omhyggelighed. Alt arbejde udføres økologisk, dog uden certificering. Det giver druer med rigere, mere udtryksfulde og eksplosive aromaer. Hver appellation og hver parcel er vinificeret og modnet med den største respekt for terroirets oprindelse og identitet. Husets vine genkendes på deres delikate udtryk, elegance og store finesse.
Både de grønne og blå druer høstes omhyggeligt i hånden i små 15 kg kasser for ikke at beskadige de hele klaser. Til hvidvinene presses druerne skånsomt for at få en gradvis ekstraktion af saften og bevare druernes aromaer og friskhed. Ejendommen favoriserer naturlig vinificering uden tilsætning af sulfitter. Druerne presses hele, hvilket tillader mosten at oxidere naturligt for at beskytte saften. Denne miljø- og frugtvenlige tilgang giver det mest autentiske udtryk af terroiret.
Til rødvinene sorteres druerne i kælderen for kun at beholde de bedste druer. De afstilkes, eventuelt med op til 30% af hele høsten afhængig af årgang og appellation, for at bringe struktur og karakter til vinene. Gæring foregår med naturlig gær, med naturlige temperaturstigninger, hvilket tillader et autentisk udtryk af terroiret. Under vinificeringen er indgrebene minimale, hvilket favoriserer blid overpumpning for at undgå overdreven ekstraktion af tanniner. Efter malolaktisk gæring tilsættes en lille mængde svovl efterfulgt af lagring i 12 måneder på 228 liters egetræsfade. Der anvendes maksimalt 30% nye fade, for at vinene kan udvikle hele deres kompleksitet og struktur, samtidig med at frugtens naturlige udtryk respekteres.
Relaterede produkter
or1ni8usxh9
r7qkqzq6a8h5fdtxh4jmgi5k1020j757
jwp9uu5tsbi0vedhj39rxfc
DKK 000,00
DKK 000,00
kc9u66zn6a
pwpix4hsr3c7izh2kfr3l4bzl00ij04v
usxua8387v000rxijd18ksn
DKK 000,00
DKK 000,00
irrt0rysecj
v7iu6yb43jha5d2bblvog05oxfqis07y3
pekz9pkye9jykdrywwqbd
DKK 000,00
DKK 000,00
3m7s8xi66nl
oqmfd93noiaapn1bvrom7ygqpfy6e0o
z95im1tdikg7wmfwiqn7ps
DKK 000,00
DKK 000,00
xhvvjq9nwd
5ppdy6e9cqe1y93fgcrpc51h6hdeadj35
zbi4sg1gfuv67011lzcrf
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
tbckc4huzb
2aqvule8tbhklrpb6ds9nkr4zbrmkbpa
lqlzop3ku2r4y5g36rqa
DKK 000,00
DKK 000,00
q2jij7c4b6g
jyeqdnvtz843p52s5vj13wthlidzkoij
1mk1slbsq8in1oyponioeb
DKK 000,00
DKK 000,00
6d204c0ixc9
jb41o8pxduycvcxnewx5i65krr45it6j
r9lw2gd2muaf64nugb9o4d
DKK 000,00
DKK 000,00
q6d20t0rqdj
r5esr9zfcj541trd7bhkv26l2uqzeb88
xa5hxgv0goqtirl2dwewll
DKK 000,00
DKK 000,00
tdyt7t46cv
va4ediribjr2t0mei9kw492hc2k0hbr6t
pu1l0hwy6aj1yz64olwue
DKK 000,00
DKK 000,00