885,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Fixin Rouge Pinot Noir, AOC, Messager-Germain
På en og samme tid generøs og frisk. Duften er karakteristisk for Fixin med sorte kirsebær, brombær og andre mørke bær. Smagen fremstår frisk og er samtidig generøs med lag på lag af bær, kompleksitet og dybde og en lang afslutning. Det er en vin, der gemmes op til 20 år.
885,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Pinot Noir |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 576622 |
Beskrivelse
På en og samme tid generøs og frisk. Duften er karakteristisk for Fixin med sorte kirsebær, brombær og andre mørke bær. Smagen fremstår frisk og er samtidig generøs med lag på lag af bær, kompleksitet og dybde og en lang afslutning. Det er en vin, der gemmes op til 20 år.
Druerne kommer fra vinstokke plantet i slutningen af 1990'erne på marken Les Treuils, der ligger nord for selve byen Fixin, hvor jorden er ler- og kalkstensjord, domineret af kalksten.
Druerne høstes i hånden og afstilkes delvist. Der indgår 30% hele klaser for at tilføje friskhed til vinen. Vinificeringen er detaljeret for at give dybde til vinen. Vinen lagrer 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 30% er nye, før den føres på nye fade og blendes. Den tappes ufiltreret. Dette er domænets største cuvée.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Messager-Germain siden 2024. Adèle Germain og Simon Messager er to børn af terroiret. Han er fra Côte de Nuits, og hun er fra Côte de Beaune, begge fra vinfamilier.
Simon begyndte at arbejde med sin far i en tidlig alder og udviklede hurtigt en passion for vindyrkning. Han tog en uddannelse på Lycée Viticole de Beaune og fortsatte med at arbejde for berømte slotte som Huguenot, Domaine Bart og R. Groffier. Adèle er også uddannet fra Lycée viticole de Beaune. Hun har arbejdet i Portugal, Sydafrika og New Zealand samt i flere år på Château de Pommard og Joseph Drouhin, hvilket har givet hende en grundig viden indenfor faget både internationalt og i Frankrig. De fandt sammen og skabte i 2023 deres eget domæne med Simons fars vinstokke (1,5 ha) og udviklede desuden samarbejdet med druedyrkere.
Med udgangspunkt i de værdier, de har arvet fra deres familier, kombinerer Simon og Adèle traditionelle vindyrkningsmetoder med moderne teknikker og skaber vine af høj kvalitet. De søger at tilpasse sig den moderne forbrugers smag og tilbyder vine, der både er friske og tilgængelige som unge, samtidig med at de bevarer et exceptionelt lagringspotentiale. Denne subtile modernisering afspejler vingårdens ønske om at forblive tro mod deres arv og samtidig følge med tidens trend.
I dag strækker vingården sig over 4 hektar med 4 appellationer: Côteaux Bourguignons, Bourgogne, Marsannay og Fixin. De har en speciel ambition om at placere Fixin blandt de store navne i Côte de Nuits gennem deres knowhow og passion. Derfor behandles hvert vinareal med den største omhu med absolut respekt for terroiret. Ud over deres egne parceller, sikrer samarbejdet med druedyrkere dem kontinuitet med Côte de Nuits appellationer som Côte de Nuits by, Nuits-St-Georges, Morey-St-Denis og Gevrey-Chambertin.
Arbejdet i marker og kælder udføres udelukkende af Adèle og Simon, altid med samme præcision og omhyggelighed. Alt arbejde udføres økologisk, dog uden certificering. Det giver druer med rigere, mere udtryksfulde og eksplosive aromaer. Hver appellation og hver parcel er vinificeret og modnet med den største respekt for terroirets oprindelse og identitet. Husets vine genkendes på deres delikate udtryk, elegance og store finesse.
Både de grønne og blå druer høstes omhyggeligt i hånden i små 15 kg kasser for ikke at beskadige de hele klaser. Til hvidvinene presses druerne skånsomt for at få en gradvis ekstraktion af saften og bevare druernes aromaer og friskhed. Ejendommen favoriserer naturlig vinificering uden tilsætning af sulfitter. Druerne presses hele, hvilket tillader mosten at oxidere naturligt for at beskytte saften. Denne miljø- og frugtvenlige tilgang giver det mest autentiske udtryk af terroiret.
Til rødvinene sorteres druerne i kælderen for kun at beholde de bedste druer. De afstilkes, eventuelt med op til 30% af hele høsten afhængig af årgang og appellation, for at bringe struktur og karakter til vinene. Gæring foregår med naturlig gær, med naturlige temperaturstigninger, hvilket tillader et autentisk udtryk af terroiret. Under vinificeringen er indgrebene minimale, hvilket favoriserer blid overpumpning for at undgå overdreven ekstraktion af tanniner. Efter malolaktisk gæring tilsættes en lille mængde svovl efterfulgt af lagring i 12 måneder på 228 liters egetræsfade. Der anvendes maksimalt 30% nye fade, for at vinene kan udvikle hele deres kompleksitet og struktur, samtidig med at frugtens naturlige udtryk respekteres.
Relaterede produkter
6x34e6agfyj
yz0ddlehecql157v4mza8scgwkt41ezo
4i91nwujk163kd9129x16l
DKK 000,00
DKK 000,00
5fu9997zb09
v0izusjakxf99pwfcrut1k3hu9bsnq8fo
fgswqhxjyauvz852s8zoqg
DKK 000,00
DKK 000,00
u3tu7w2fp5d
uv13mh1lrfio9jqztvnypqubyoogbjpae
qd1c6nit0z0k326gf2mfxg
DKK 000,00
DKK 000,00
wpqcky7awbp
4megga24a985gxqfrvdxunxgce7i8wqe
ynym1188yhrw7yk9qhvl3q
DKK 000,00
DKK 000,00
j633w6p32lp
n6p324nam0oh8e6hpyj2rpnz7bgkav1yl
ucjw0re73np48p7lfk7g2
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
c2nd11x5vl
htis8w88mxe71nys30eiggf1otu12p8jr
fs063mlf1kevqlauiy82a
DKK 000,00
DKK 000,00
1x6lmmk3mww
eol6qmy4wc650miw2lr64swi5n94avrb
auq7gzhrlku9yj4tsh9ch
DKK 000,00
DKK 000,00
l1aos7a968
khrxtlomvel8jb520flsb6g2xbb6v5m
xygpcbq1sw0r4o2dpq14uo
DKK 000,00
DKK 000,00
1vlg70blmp6
k0rwsorw64rogivmqc6jbb00rfcaj31wgbc
fi212vmeftq0h40okgom439
DKK 000,00
DKK 000,00
h7kdwbp64vu
w5ztx6752m9vplwsp0o3kr7ug95bdcz
1umrwnx092gcmy6bp3tbc
DKK 000,00
DKK 000,00