885,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Fixin Rouge Pinot Noir, AOC, Messager-Germain
På en og samme tid generøs og frisk. Duften er karakteristisk for Fixin med sorte kirsebær, brombær og andre mørke bær. Smagen fremstår frisk og er samtidig generøs med lag på lag af bær, kompleksitet og dybde og en lang afslutning. Det er en vin, der gemmes op til 20 år.
Årgang
2022
Alc.
13%
Område
Bourgogne
Land
Frankrig
885,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Pinot Noir |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 576622 |
Beskrivelse
På en og samme tid generøs og frisk. Duften er karakteristisk for Fixin med sorte kirsebær, brombær og andre mørke bær. Smagen fremstår frisk og er samtidig generøs med lag på lag af bær, kompleksitet og dybde og en lang afslutning. Det er en vin, der gemmes op til 20 år.
Druerne kommer fra vinstokke plantet i slutningen af 1990'erne på marken Les Treuils, der ligger nord for selve byen Fixin, hvor jorden er ler- og kalkstensjord, domineret af kalksten.
Druerne høstes i hånden og afstilkes delvist. Der indgår 30% hele klaser for at tilføje friskhed til vinen. Vinificeringen er detaljeret for at give dybde til vinen. Vinen lagrer 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 30% er nye, før den føres på nye fade og blendes. Den tappes ufiltreret. Dette er domænets største cuvée.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Messager-Germain siden 2024. Adèle Germain og Simon Messager er to børn af terroiret. Han er fra Côte de Nuits, og hun er fra Côte de Beaune, begge fra vinfamilier.
Simon begyndte at arbejde med sin far i en tidlig alder og udviklede hurtigt en passion for vindyrkning. Han tog en uddannelse på Lycée Viticole de Beaune og fortsatte med at arbejde for berømte slotte som Huguenot, Domaine Bart og R. Groffier. Adèle er også uddannet fra Lycée viticole de Beaune. Hun har arbejdet i Portugal, Sydafrika og New Zealand samt i flere år på Château de Pommard og Joseph Drouhin, hvilket har givet hende en grundig viden indenfor faget både internationalt og i Frankrig. De fandt sammen og skabte i 2023 deres eget domæne med Simons fars vinstokke (1,5 ha) og udviklede desuden samarbejdet med druedyrkere.
Med udgangspunkt i de værdier, de har arvet fra deres familier, kombinerer Simon og Adèle traditionelle vindyrkningsmetoder med moderne teknikker og skaber vine af høj kvalitet. De søger at tilpasse sig den moderne forbrugers smag og tilbyder vine, der både er friske og tilgængelige som unge, samtidig med at de bevarer et exceptionelt lagringspotentiale. Denne subtile modernisering afspejler vingårdens ønske om at forblive tro mod deres arv og samtidig følge med tidens trend.
I dag strækker vingården sig over 4 hektar med 4 appellationer: Côteaux Bourguignons, Bourgogne, Marsannay og Fixin. De har en speciel ambition om at placere Fixin blandt de store navne i Côte de Nuits gennem deres knowhow og passion. Derfor behandles hvert vinareal med den største omhu med absolut respekt for terroiret. Ud over deres egne parceller, sikrer samarbejdet med druedyrkere dem kontinuitet med Côte de Nuits appellationer som Côte de Nuits by, Nuits-St-Georges, Morey-St-Denis og Gevrey-Chambertin.
Arbejdet i marker og kælder udføres udelukkende af Adèle og Simon, altid med samme præcision og omhyggelighed. Alt arbejde udføres økologisk, dog uden certificering. Det giver druer med rigere, mere udtryksfulde og eksplosive aromaer. Hver appellation og hver parcel er vinificeret og modnet med den største respekt for terroirets oprindelse og identitet. Husets vine genkendes på deres delikate udtryk, elegance og store finesse.
Både de grønne og blå druer høstes omhyggeligt i hånden i små 15 kg kasser for ikke at beskadige de hele klaser. Til hvidvinene presses druerne skånsomt for at få en gradvis ekstraktion af saften og bevare druernes aromaer og friskhed. Ejendommen favoriserer naturlig vinificering uden tilsætning af sulfitter. Druerne presses hele, hvilket tillader mosten at oxidere naturligt for at beskytte saften. Denne miljø- og frugtvenlige tilgang giver det mest autentiske udtryk af terroiret.
Til rødvinene sorteres druerne i kælderen for kun at beholde de bedste druer. De afstilkes, eventuelt med op til 30% af hele høsten afhængig af årgang og appellation, for at bringe struktur og karakter til vinene. Gæring foregår med naturlig gær, med naturlige temperaturstigninger, hvilket tillader et autentisk udtryk af terroiret. Under vinificeringen er indgrebene minimale, hvilket favoriserer blid overpumpning for at undgå overdreven ekstraktion af tanniner. Efter malolaktisk gæring tilsættes en lille mængde svovl efterfulgt af lagring i 12 måneder på 228 liters egetræsfade. Der anvendes maksimalt 30% nye fade, for at vinene kan udvikle hele deres kompleksitet og struktur, samtidig med at frugtens naturlige udtryk respekteres.
Relaterede produkter
f2bn9vr4a6k
e6cpbv0e0uhd2p8g9v09b18eebhdtfo3
vi2wu0eretnw4xz627w90a
DKK 000,00
DKK 000,00
t5zmt0tf8ya
57578ratdor1qljn3syes144ohklnddmb
wpc4cahavyq3h5td6t6wvh
DKK 000,00
DKK 000,00
7oitcza1px2
46g114gxbe20u2pak0kfwnpc4ovdu7gdh6
bcfdetp5kzrhach5h3gzi
DKK 000,00
DKK 000,00
r6r6u62nv5l
gft0coydfujomo4hnupdtkyfjlppnizo8
zpt9u7pdsifrd2syr9w83
DKK 000,00
DKK 000,00
e4vqs057k7d
6ivj4zaidtyw17hftdd9n90qcm4j11qo
mn0tk7h96oryhdwf39ypqm
DKK 000,00
DKK 000,00