885,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Fixin Rouge Pinot Noir, AOC, Messager-Germain
På en og samme tid generøs og frisk. Duften er karakteristisk for Fixin med sorte kirsebær, brombær og andre mørke bær. Smagen fremstår frisk og er samtidig generøs med lag på lag af bær, kompleksitet og dybde og en lang afslutning. Det er en vin, der gemmes op til 20 år.
885,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Pinot Noir |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 576622 |
Beskrivelse
På en og samme tid generøs og frisk. Duften er karakteristisk for Fixin med sorte kirsebær, brombær og andre mørke bær. Smagen fremstår frisk og er samtidig generøs med lag på lag af bær, kompleksitet og dybde og en lang afslutning. Det er en vin, der gemmes op til 20 år.
Druerne kommer fra vinstokke plantet i slutningen af 1990'erne på marken Les Treuils, der ligger nord for selve byen Fixin, hvor jorden er ler- og kalkstensjord, domineret af kalksten.
Druerne høstes i hånden og afstilkes delvist. Der indgår 30% hele klaser for at tilføje friskhed til vinen. Vinificeringen er detaljeret for at give dybde til vinen. Vinen lagrer 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 30% er nye, før den føres på nye fade og blendes. Den tappes ufiltreret. Dette er domænets største cuvée.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Messager-Germain siden 2024. Adèle Germain og Simon Messager er to børn af terroiret. Han er fra Côte de Nuits, og hun er fra Côte de Beaune, begge fra vinfamilier.
Simon begyndte at arbejde med sin far i en tidlig alder og udviklede hurtigt en passion for vindyrkning. Han tog en uddannelse på Lycée Viticole de Beaune og fortsatte med at arbejde for berømte slotte som Huguenot, Domaine Bart og R. Groffier. Adèle er også uddannet fra Lycée viticole de Beaune. Hun har arbejdet i Portugal, Sydafrika og New Zealand samt i flere år på Château de Pommard og Joseph Drouhin, hvilket har givet hende en grundig viden indenfor faget både internationalt og i Frankrig. De fandt sammen og skabte i 2023 deres eget domæne med Simons fars vinstokke (1,5 ha) og udviklede desuden samarbejdet med druedyrkere.
Med udgangspunkt i de værdier, de har arvet fra deres familier, kombinerer Simon og Adèle traditionelle vindyrkningsmetoder med moderne teknikker og skaber vine af høj kvalitet. De søger at tilpasse sig den moderne forbrugers smag og tilbyder vine, der både er friske og tilgængelige som unge, samtidig med at de bevarer et exceptionelt lagringspotentiale. Denne subtile modernisering afspejler vingårdens ønske om at forblive tro mod deres arv og samtidig følge med tidens trend.
I dag strækker vingården sig over 4 hektar med 4 appellationer: Côteaux Bourguignons, Bourgogne, Marsannay og Fixin. De har en speciel ambition om at placere Fixin blandt de store navne i Côte de Nuits gennem deres knowhow og passion. Derfor behandles hvert vinareal med den største omhu med absolut respekt for terroiret. Ud over deres egne parceller, sikrer samarbejdet med druedyrkere dem kontinuitet med Côte de Nuits appellationer som Côte de Nuits by, Nuits-St-Georges, Morey-St-Denis og Gevrey-Chambertin.
Arbejdet i marker og kælder udføres udelukkende af Adèle og Simon, altid med samme præcision og omhyggelighed. Alt arbejde udføres økologisk, dog uden certificering. Det giver druer med rigere, mere udtryksfulde og eksplosive aromaer. Hver appellation og hver parcel er vinificeret og modnet med den største respekt for terroirets oprindelse og identitet. Husets vine genkendes på deres delikate udtryk, elegance og store finesse.
Både de grønne og blå druer høstes omhyggeligt i hånden i små 15 kg kasser for ikke at beskadige de hele klaser. Til hvidvinene presses druerne skånsomt for at få en gradvis ekstraktion af saften og bevare druernes aromaer og friskhed. Ejendommen favoriserer naturlig vinificering uden tilsætning af sulfitter. Druerne presses hele, hvilket tillader mosten at oxidere naturligt for at beskytte saften. Denne miljø- og frugtvenlige tilgang giver det mest autentiske udtryk af terroiret.
Til rødvinene sorteres druerne i kælderen for kun at beholde de bedste druer. De afstilkes, eventuelt med op til 30% af hele høsten afhængig af årgang og appellation, for at bringe struktur og karakter til vinene. Gæring foregår med naturlig gær, med naturlige temperaturstigninger, hvilket tillader et autentisk udtryk af terroiret. Under vinificeringen er indgrebene minimale, hvilket favoriserer blid overpumpning for at undgå overdreven ekstraktion af tanniner. Efter malolaktisk gæring tilsættes en lille mængde svovl efterfulgt af lagring i 12 måneder på 228 liters egetræsfade. Der anvendes maksimalt 30% nye fade, for at vinene kan udvikle hele deres kompleksitet og struktur, samtidig med at frugtens naturlige udtryk respekteres.
Relaterede produkter
3y70xav4mkx
zegpvnmar41vl8yxdvmhd8z1dr1ztd38
fddw6akdwsp3jn4mnubzbf
DKK 000,00
DKK 000,00
3d1grwl9nyi
nupnbjhjom612dtoixzyumm4i60km79
wzn9d8010pkc339m6kq61b
DKK 000,00
DKK 000,00
5ydu5ikawmw
84pbh8lzy6e8924ghvom4p6mmdrfdgd
gs2e6ho7lk7k8jm9szetkm
DKK 000,00
DKK 000,00
ga3yvi31h76
7lokawmpvii4rwuwobl2th0luhqzpzq43k
l22vn7eo0cqgda3tqvf1s
DKK 000,00
DKK 000,00
mtdqqgrmxmd
5o5gshwuh0rkdrt4zwwrds8yj07elilf
ozss1m7ns8c30wtw73pa2q
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
ishiwerirol
3a2qcjnjt2zz9mj70ojspb8o3dcx19nt7
1gy85r5dlubfuyv4w4bmd
DKK 000,00
DKK 000,00
sadb2eziiu
pyb02tlanpx9f9v4rg8k9oz3a7fmsryq
qveyh3yc0jlyyunoclduk
DKK 000,00
DKK 000,00
ellnfk3wfyh
h9fhf8li3ew3x90ibqq0mww49ogdv6i9h
62mgj97apojt7f10qfgg
DKK 000,00
DKK 000,00
in26b80v0df
2ue6ywy54arkoxodlcl2noib6myaifcqc
wmkv3zpnxqgtzhay6bq0i
DKK 000,00
DKK 000,00
cdxxvlavm4j
ifsb4sycbjaiir7j2skn9b7p72lkea6
srl1d5lohb1fzuzp3aznd
DKK 000,00
DKK 000,00