En lækker meget frisk og saftig vin med fokus på moden rød frugt og en anelse ristede og mineralske toner i duften. Smagen er frisk med velsmag og struktur bakket op af en god syre og modne tanniner - og en lang finish.
Vinen er lavet på 96% Monastrell tilføjet andre mindre kendte sorter (Blanquilla, Moravia Agria, Rojal). Druerne kommer fra to højt placerede marker, La Muela og El Cenajo ved byen Fuente Álamo, der ligger 850-900 meter over havet i regionen Murcia, lige syd for Alicante.
La Servil er en blanding af to unikke parceller med forskellige jordbundsforhold, gamle præ-phylloxera vinstokke og en blanding af forskellige sorter. Høsten foregår i hånden, druerne gærer i konisk-formede trætanke og vinen lagrer videre i 12 måneder i en kombination af 5.000-liters store foudre og brugte 500-liters tønder. Vinen tappes uden filtrering eller klaring.
Navnet, La Servil, var et udtryk, som ejer Juan José Cerdans far brugte om nogle specielle druer: "Druerne og markerne dér er meget ydmyge. De er altid de sidste til at blive høstet, og de har ikke brug for sprøjtegifte." Juan José mener, at årsagen dertil ligger i druernes lave pH og gode syre. Når han har smagt druer fra disse områder har han altid fundet en atypisk finesse og en karakteristisk kridtet og salt fornemmelse. Denne oplevelse har været med til at skabe en helt ny række af vine fra regionen - vine der er ydmyge, stringente, komplekse og florale, og som udtrykker mere mineralitet og mere jord.
På bagetiketten står der "recuperadores di patrimonio", der direkte oversat betyder 'genopretning af arv'. Det refererer til Juan Josés nye projekt på gamle "rødder"; vinstokkene til Servil er 60-70 år gamle.
Bodega Cerrón ejes af den utrolig passionerede Juan José Cerdan, der også laver vinen. Han laver sin vin med respekt for gamle traditioner, der kombineres med visionære idéer om fornyelse. Han kombinerer generationers lærdom med den moderne viden indenfor ønologi. Juan José mener, at jorden er en gave, som vores forfædre har giver til os, og det er vores pligt at efterlade den i samme stand som - eller bedre end - det vi har modtaget.
Vingården er certificeret økologisk, og hele den økologiske tankegang er meget vigtig for Juan José, som lægger vægt på sundheden, diversiteten og fremtidsperspektivet i hele økosystemet i tillæg til naturens biologiske cyklusser. Alle druer høstes i hånden, og i kælderen bruges en kombination af gammeldags amfora'er, egetræsfade og ståltanke.
Juan José samler hele sin filosofi i frasen "The New Generation of Old World Wines".
Bodega Cerrón ligger i det lidt mindre kendte vindistrikt Jumilla (DOP), og vingårdens marker ligger i 700-950 meters højde i bjergene i regionen Murcia lige syd for Alicante mellem Barcelona og Málaga. Jorden er sandet med rød ler og meget rig på kalk. Det er ideelle betingelser for økologisk drift, da de undgår sygdomme og skadedyr så højt oppe i landskabet. Høstudbyttet er meget lavt men kvaliteten af druerne høj.
Jumilla har vinmarker, der ligger både i regionen Murcia og Castile-La-Mancha. Området, der ligger højt - 400-900 m.o.h. - har et klima, der præges af både et kontinentalt- og Middelhavsklima med lange, tørre og ekstremt varme somre og korte vintre, der ser lidt frost en gang i mellem. Jumilla er specielt kendt for deres vine på Monastrell (Mourvèdre), der udgør ca. 80% af beplantningen. Andre røde druer er Grenache, Grenache Tintorera og Tempranillo. Distriktets hvide druer er Airén, Pedro Ximénez, Malvasía, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat og Macabeo.