Balanceret og blød med et let og saftigt udtryk i munden. Den kombinerer på harmonisk vis bløde tanniner med en lang smag. Druerne er 100% "dry-farming" Mourvèdre druer fra 60-70 år gamle vinstokke, der vokser i en stenet kalkholdig jord 900-930 m.o.h. Druerne høstes og sorteres i hånden. Vinen vinificeres på en kombination af beton og trætanke før den undergår malolaktisk gæring på fransk eg. Den lagrer yderligere 4 måneder på franske egefade.
Kombinationen af varme dage og kølige nætter giver en frugtig vin med høj aroma og friskhed, der kan nydes flere år frem i tiden. Kan nydes både uden mad og til mellemfyldige pasta- og risretter.
Navnet på vinen betyder "Tiden, som forener os". Flasken prydes af et gammelt foto fra ca. 1895. Den sidste dag af høsten som fejres med familie og venner. Navnet er en hyldest til forfædrene, som mindes ved hver ny høst - samt til gamle venner, som man mødes med over et godt glas vin som denne Monastrell.
Bodega Cerrón ejes af den utrolig passionerede Juan José Cerdan, der også laver vinen. Han laver sin vin med respekt for gamle traditioner, der kombineres med visionære idéer om fornyelse. Han kombinerer generationers lærdom med den moderne viden indenfor ønologi. Juan José mener, at jorden er en gave, som vores forfædre har givet til os, og det er vores pligt at efterlade den i samme stand som - eller bedre end - det vi har modtaget.
Vingården er certificeret økologisk, og hele den økologiske tankegang er meget vigtig for Juan José, som lægger vægt på sundheden, diversiteten og fremtidsperspektivet i hele økosystemet i tillæg til naturens biologiske cyklusser. Alle druer høstes i hånden, og i kælderen bruges en kombination af gammeldags amfora'er, egetræsfade og ståltanke.
Juan José samler hele sin filosofi i frasen "The New Generation of Old World Wines".
Bodega Cerrón ligger i det lidt mindre kendte vindistrikt Jumilla (DOP), og vingårdens marker ligger i 700-950 meters højde i bjergene i regionen Murcia lige syd for Alicante mellem Barcelona og Málaga. Jorden er sandet med rød ler og meget rig på kalk. Det er ideelle betingelser for økologisk drift, da de undgår sygdomme og skadedyr så højt oppe i landskabet. Høstudbyttet er meget lavt men kvaliteten af druerne høj.
Jumilla har vinmarker, der ligger både i regionen Murcia og Castile-La-Mancha. Området, der ligger højt - 400-900 m.o.h. - har et klima, der præges af både et kontinentalt- og Middelhavsklima med lange, tørre og ekstremt varme somre og korte vintre, der ser lidt frost en gang i mellem. Jumilla er specielt kendt for deres vine på Monastrell (Mourvèdre), der udgør ca. 80% af beplantningen. Andre røde druer er Grenache, Grenache Tintorera og Tempranillo. Distriktets hvide druer er Airén, Pedro Ximénez, Malvasía, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat og Macabeo.