This website requires JavaScript.
  • 2020 Parada de Atauta, Ribera del Duero

    Vinen demonstrerer en imponerende balance mellem frugtfylde og cool saftighed, som det specielle klima i en kilometers højde i den østlige del af Ribera del Duero giver. Egen er flot integreret, og mange smagsnuancer kommer frem ved iltning/dekantering. Smagen byder på en stor portion mørke bær blandet med urter, mokka, viol, sort peber og vanilje fra fadene. Frisk syre balancerer fint den tætte frugt, og tanninerne er følelige men moderate. Den overrasker ved at være hurtigere klar end domænets topvine. Til godt oksekød, stegt lam, risretter med kød og svampe, modne oste -og gedekød, som man bruger lokalt.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2020

    Alc.

    15%

    Område

    Ribera del Duero

    Land

    Spanien

    JamesSuckling 92 / 100
    Robert Parker 93 / 100
    Politiken 91 / 100
    Spritnyt
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeRødvin
    DyrkningsmetodeTraditionel
    LandSpanien
    DistriktRibera del Duero
    DruesorterTempranillo/Tinto Fino (100%)
    Alkohol %15%
    FyldighedFyldig
    TørhedsgradTør
    Årgang2020
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer134920
    92 / 100

    JamesSuckling

    Notes of dark cherries, plums, chocolate, hints of sandalwood and cloves. Full and chewy with tight-grained tannins and succulent fruit underneath. Linear and focused with a chalky minerality at the end. Try after 2024.

    93 / 100

    Robert Parker

    The youngest of the reds here, the 2020 Parada de Atauta was selected from 90+-year-old vines on sandy soils from a rainier and cooler year that they compare with 2016. The grapes fermented destemmed in concrete and stainless steel and underwent malolactic in concrete followed by 13 months in French oak barrels, 20% of them new, plus four more months in concrete before being bottled. It's slightly lighter and less ripe than the 2019 (which I also tasted on this occasion), with 14.5% alcohol and a pH of 3.6 denoting freshness and balance. It has a creamy nose that combines red berries with darker ones and some sweet spices and smoke in a subtle and harmonious way. The tannins are very fine and the mouthfeel quite silky. 52,823 bottles and 900 magnums produced. It was bottled in August 2022.

    91 / 100

    Politiken

    Fyldig, intens, ungdommelig vin med mørk, fuldmoden frugtkarakter og et ristet, sødmefuldt præg. God tæthed, men tanniner og fadpræget dominerer afslutningen. Klarer udfordringen flot og skifter næste ham til maden og bliver mere afdæmpet, frisk og balanceret. 100% tempranillo fra op til 100 år gamle vinstokke i ca. 1000 meters højde, lagret et år på barriquefade.

    Spritnyt

    Fyldig og intens tempranillo med masser af brombær, mocca, tobak og vanilje. Klassisk Ribera del Duero men samtidig mere moderne stil med animalske noter og lette urtede noter. Flot spændende vin.

    91 / 100

    Spritnyt

    Fyldig og intens tempranillo med masser af brombær, mocca, tobak og vanilje. Klassisk Ribera del Duero men samtidig mere moderne stil med animalske noter og lette urtede noter. Flot spændende vin.

    Vinavisen

    De krydrede noter dominerer denne rødvin i både duft og smag. Det er en god og koncentret vin med sort peber og stjerneanis samt en god syre og et lille tanninbid til slut. Det er en vin, der så afgjort bør ledsages af mad - fx en godt krydret oksebøf.

    91 / 100

    Vinstyrke2 ved Kim Bretov

    Har du planer om at stege en godt krydret lammekølle eller måske braisere en oksebov, er her vinen, der tager godt imod både krydring, kraft og fedt. Ret så heftig med en let sødme - dog fint reguleret af syren i vinen. Tung, mørk frugt hænger i duften. Der er nuancer af koncentrerede brombær og kirsebær i samspil med kakao og vanilje samt et anstrøg af visne blade. Mundfornemmelsen er hed og tør. I smagen chokolade, brombær, solbær og en snert af piratrom. En seriøs ribera-udgave.