This website requires JavaScript.
  • 2015 Dominio de Atauta i original trækasse, Ribera del Duero

    En både charmerende og ekstremt frugtrig udgave af domænets signaturvin, fra vinstokke mellem 100 - 140 år! Strukturen er relativt blød og elegant med meget modne, fintkornede tanniner, der vil give vinen et meget langt drikkevindue. Et væld af bær, lavendel, rosmarin, cassis, florale toner og lidt ristet fad. Til stegt lam, stuvninger, risotto, paella med kød, trøffel, svampe og modne oste.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2015

    Alc.

    15%

    Område

    Ribera del Duero

    Land

    Spanien

    Guía Peñin 95 / 100
    Tim Atkin 94 / 100
    WineEnthusiast 92 / 100
    Robert Parker 92 / 100
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeRødvin
    DyrkningsmetodeTraditionel
    LandSpanien
    DistriktRibera del Duero
    DruesorterTempranillo/Tinto Fino (100%)
    Alkohol %15%
    FyldighedMeget fyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2015
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer133715WB
    95 / 100

    Guía Peñin

    94 / 100

    Tim Atkin

    92 / 100

    WineEnthusiast

    92 / 100

    Robert Parker

    The 2015 Dominio de Atauta is pure Tempranillo from a myriad of small plots in the Atauta zone, fermented and matured in oak. It's a heady and ripe red with 15% alcohol and moderate acidity that manages to show poise and freshness. In fact, it's a more complete wine than the 2014 equivalent. The tannins feel finer, perhaps because they used less new oak. These wines are the opposite of wines in other zones of Ribera del Duero. In 2015 they had much lower yields, and they also had to sort a lot, so they ended up with fewer grapes, but the result was a much more elegant wine. 24,090 bottles and 900 magnums were produced in 2015. It was bottled in September 2017. Drink: 2018-2022. - Luis Gutiérrez

    19 / 20

    Oldenburgs Vinguide

    Helhjertet Tempranillo fra 100-140 år gamle vinstokke, hvoraf nogle er upodede. Saften er massiv, man skal næsten skære sig igennem og får på vejen markante aftryk af engelsk lakrids, udblødte svesker og tørrede brombær. Det er raffineret charme bag flere lag armeret panser, den er ufiltreret, og den kræver tålmodighed. Efter en halv time i glasset strømmer parfumerede vinde med lavendel og viol ud, smagen blødgøres, nydelsen forstærkes. Den bør altså iltes, og der bør kød på bordet.