Rayos Uva er Rivière's entry-vin, men på et fint niveau, hvor hans Bourgogne-opdragelse med hang til spændstige, syrespillende vine viser sig. I 2018: 40% Tempranillo, 40% Graciano og 20% Garnacha. Traditionelle druer for Rioja, men stilen lægger et element af elegance til!
Druerne kommer fra den østligste del: Rioja Baja, fra 2017 benævnt Rioja Oriental, og vinen laves på hans faste base i området Bodegas Lacus. Druerne vokser overvejende på sandet- og gruset jord. Rivière anvender en kombination af afstilkede druer og hele klaser. Vinen lagrer 6-8 måneder i en kombination af stål- og cementtanke og store fade. Den får en let klaring og filtrering inden tapning.
Tempranillo tilfører solbær- og jordbæraroma, tannin, farve og struktur til vinen. Graciano har en høj aromatisk intensitet og forbindes ofte med multebær, viol, og chokoladetoner når vinen modnes. Garnacha giver et saftigt, læskende tilskud med lysere bær og ret lav garvesyre.
Olivier Riviere er en ukuelig franskmand på udebane. Han er opvokset i Cognac og ønologuddannet i Bordeaux med speciale i biodynami. Efter arbejde på flere vingårde i Bordeaux og Bourgogne ville han etablere sig i Fitou, men havde ikke råd.
Et par år som konsulent i konvertering til biodynami hos Telmo Rodriques i Rioja fra 2004 blev starten på et liv i Spanien. Han købte først druer hos små økologiske dyrkere i Rioja og fik i 2009 adgang til faste faciliteter hos Bodegas Lacus i Rioja. Jord med gamle Tempranillo og Garnacha vinstokke havde han kun råd til at købe på højtliggende lokationer i det mindre fashionable Arlanza mellem Rioja og Ribera del Duero. Jord, der aldrig har været dyrket med kemiske bekæmpelsesmidler. Han laver nu vin fra 19 ha. i Arlanza og Rioja med faciliteter i Lardero syd for Logrono i Rioja, og i Covarrubias i det østlige Arlanza.
Han er med i en gruppe på ti yngre vinmagere, der kalder sig "Rioja 'n' Roll". Deres projekt er at lade den enkelte mark og drue udtrykke diversiteten i området; modsat Rioja's tradition for at blande store mængder vin til mærkevarer, der helst skal være så ens som muligt fra år til år.
Olivier arbejder biodynamisk i markerne. Al høst sker i hånden. Hver druesort vinificeres separat. Graden af afstilkning afgøres af de konkrete forhold i årgangen. Udblødning af mosten sker køligt og langsomt. Der bruges kun naturlig gær. Han bruger både ståltank, beton, store- og små egefade afhængigt af den enkelte vin. Vinen klares oftest ikke, og kun stållagrede vine filtreres let inden tapningen.
Udtrykket "naturvin" bryder han sig ikke om: Det er mennesket, der laver vinen; der er ingen definition af naturvin, og betegnelsen bruges ofte for at dække over fejl og dårlig vin, mener han.