Jeff Carrel sværger til Languedoc i Sydfrankig, hvor han tryller med de lokale druer og skaber spændende vine med et meget personligt aftryk. Han lavede i mange år vin for andre rundt om i verden. I 2017 har han endelig kunnet indrette sit eget domicil i en gammel vinkælder i Corbières med 31 tanke og diverse egefade. Han ser druesorter, jordbunde, lokale klimaforhold og vinifikationsteknikker som et gigantisk puslespil, han kan udnytte til at lave vine i den stil, han kan lide.
Smagekassen indeholder 6 blandede flasker fra Jeff Carrels univers:
1 fl. Les Darons, Languedoc AOP
Husets bestseller og et flagskib. En vin der holder stil og niveau år efter år. Letflydende og cremet mundfølelse med saftig, fyldig frugt og krydderier. Tanninerne er der, men godt gemt i frugten. Meget alsidig madvin. Grillretter med rødt kød, vildt og svampe er lige til højrebenet, men også gerne fede grillede fisk. Druerne er 75% Grenache, 20% Syrah og 5% Carignan fra flere forskellige marker i Minervois, Saint-Chinian og Agly dalen.
1 fl. Bistrologie Rouge
Jeff Carrels udgave af den perfekte vin til bistroen - et uhøjtideligt glas vin, der inviterer til hygge og samvær og tilføjer en ekstra krølle til frokosten. Ekspressiv med modne bær og velblendet, indbydende rød frugt med krydrede noter og læder. Mellemfyldig stil, frisk og generøs med velintegrerede tanniner. En bemærkelsesværdig vin, som aldrig skuffer. Nydes let afkølet til buffet, platter, pizza og grillet kød. Vinen laves ret unikt af et blend af mange druer, som bl.a. Pinot Noir, Grenache, Carignan, Syrah og Cabernet Sauvignon. Vinen bør nydes ung serveret kølig ved 16 grader.
1 fl.Vieille Mule Golden Rosé, Côtes Catalanes IGP
En utraditionel rosévin - præcis som vinmager Jeff Carrel er det - der er lavet på røde druer (60% Grenache) blended med hvide (40% Muscat). Vinen smager af rosé - men farven fremstår meget lys pga. blendet med hvidvin. Super frisk, tør og meget læskende. Den mestrer den fine balance mellem frugtintensitet og lethed i udtrykket. Små røde bær og en snert melon, orangeblomst, tørrede krydderier balanceret af en fin syre. Et oplagt valg som apéritif, til frokost og til en solskinsdag på terrassen.
1 fl. Vieille Mule Grenache, Côtes Catalanes IGP
Vinen er meget saftig og indbydende med kirsebær, blomme, Provencekrydderi og et hint tør lakrids. Fin frugtintensitet, men rund og let tilgængelig. En vin til grill og lyst kød , men kan også serveres let afkølet til kødfulde fiskeretter.
1 fl. À Vue de Nez Cabernet Franc, VdF
Præcision og ekspertise karakteriserer denne vin på 100% Cabernet Franc vinificeret og lagret i stål. Næsen er meget gavmild med modne blåbær. Smagen er meget fyldig, afrundet, blød og udtryksfuld - en mundfuld med moden frugt og friskhed - afbalanceret af modne tanniner, bærsmag og mineralske toner. Navnet på vinen "Pas vu pas pris" betyder "Ikke set, ikke fanget", og i følge Jeff Carrel må man gerne tage et glas til, fordi vinen er vinificeret og lagret uden sulfitter.
1 fl. Pas Vu Pas Pris Chardonnay, VdF
Single vineyard Chardonnay fra mere end 30 år gamle vinstokke nordvest for Béziers. Expressiv i næsen af modne pærer, meloner og noter af hasselnødder. En eksplosion af friskhed med rund og sprød smag. Vinen kombinerer på elegant vis mineralitet med citrus, salvie og pomelo. Direkte presning vinificeret med naturgær uden sulfitter, malolaktisk gæring og lagring i stål på gærresterne. En ideel vin til apetizers, fisk og skaldyr samt fjerkræ med crèmet sauce.