En smagekasse, der introducerer dig for mange af de stilarter, du møder i Piemonte i Italien
Piemonte ligger i det nordvestlige Italien ved foden af de franske og schweiziske alper (navnet Piemonte betyder "ved foden af bjerget"). Det er en af Italiens bedst kendte vinregioner med ikke færre end 59 DOC og DOCG appellationer og er hjemsted for de kendte vine Barolo og Barbaresco på Nebbiolodruen. Andre kendte druer i Piemonte er Barbera og Dolcetto.
Regionen ligger mellem de kolde alper og det varme Middelhav og er præget af kolde vintre og varme tørre somre og - ikke mindst - den kendte efterårs morgentåge, der ligger som tæppe i dalen hen over området. Den bliver brændt væk af solen i løbet af dagen og hjælper med modningen af Nebbiolodruen (ordet "nebbia" betyder tåge).
Kassen indeholder 1 flaske hver af følgende vine:
1 fl. Barolo, Reverdito
Barolo med tætpakket duft. Smagen er saftig men samtidig koncentreret med en frisk mundvandsdrivende syre og en ret blød frugtstil for druen. Vinen giver meget allerede som ung men kan også lagres. Ejer Michele Reverdito går efter elegance, raffinement og genkendelighed i sine vine.
1 fl. Barbaresco Vie Erte, Cigliutia
Særdeles intens, især som ung, med tydelig Nebbiolo-karakter. Moreller, jordbærtone, sorte kirsebær, læder og fin syre. Bør hældes på karaffel som ung. Velegnet til lam, vildt, kalv og stegt and. Godt udviklingspotentiale.
1 fl. Langhe Nebbiolo, Simane, Reverdito
Saftig vin med masser af røde bærtoner, orangeskal og granatæble. Druerne vokser på en af Barolos kendte marker, men den er mere umiddelbar og kan lettere drikkes ung med den kortere fadlagring (1 år). Fin intensitet, Nebbiolo-karakter og saftighed.
1 fl. Langhe Rosso, Camparo, økologisk
En syntese af hvad området byder på: 50% Dolcetto giver druenær, frisk ungdommelighed, 25% Barbera tilføjer mørk frugttyngde, og 25% Nebbiolo et rankt element af struktur og mange smagsnuancer. Efter blanding harmoniseres vinen 6 mdr. i tank, og 6 mdr. på flaske efter tapning.
1 fl. Barbera d’Alba Superiore Camparo, økologisk
En ret intens, mørk og frugtmættet, men ikke tung vin. Masser af røde bærtoner, som vilde kirsebær, samt tørret frugt og en ret krydret eftersmag. Der er et fint syrespil som modvægt til frugtintensiteten i ”Superiore”-klassen, der kræver højere modenhed ved høst. Vinen lagrer i et mix af store franske fade og 2.- & 3.-års barriques for at give en balanceret indflydelse fra træet.
1 fl. Barbera d’Alba, Reverdito
Viser druens grundkarakter så fint: Direkte og saftig. Den kombinerer god frugtfylde med spillende vinsyre. Mørke kirsebær, lys blomme og ret lav garvesyre. Gæret og lagret helt i ståltank.