En vin der forener de forskellige vinkler i kommunens karakter på glimrende vis. Middelfyldig med en allerede ret åben duft af bl.a. hindbær og kirsebær. Saftig og smidig mundfornemmelse med god frugtdybde, lidt stenmel, en mineralkavalkade på siden af tungen og vedvarende sprød syre. Flot nu men også lagringsegnet. Den er sammensat af frugt fra ca. 40- til 50-årige vinstokke i tre marker: "Les Argillières" højt på midtskråningen på nordsiden af Grand Cru Musigny. "Les Fremières" centralt på midtskråningen, og "1.Cru "Les Sentiers" lige under Grand Cru "Bonnes Mares" tæt på nordgrænsen til Morey-Saint-Denis.
De håndhøstede druer gæres delvist i hele klaser, når stilkene -som her- er modne nok. Gæring i ståltank med naturlig gær og lagring delvist i ældre egefade, delvist i amfora af terracotta ler. Ingen klaring og filtrering.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Michel Magnien siden 2022. Michel Magnien er fjerde generations dyrker med udgangspunkt i Morey-Saint-Denis, centralt i Côte de Nuits, hvor hans far dyrkede 4 ha., som blev leveret til kooperativet. Han kom i lære hos sin far som helt ung og fik fra 1967 mulighed for gradvist at tilkøbe parceller, som nu omfatter 18 ha. i hele Côte de Nuits: fra Nuits St. Georges, nord for Beaune, til den nordligste kommune Marsannay, syd for Dijon. Hans søn Frédéric arbejdede først med vin i Californien og Australien, indgik helt i produktionen på domænet fra 1993 og blev færdig med ønologuddannelsen i Dijon i 1995. Han tog initiativ til at aftappe hele produktionen selv, dyrke økologisk med certificering i 2008 og biodynamisk fra 2015.
Vinifikationen er gradvist ændret: Der bruges kun naturlig gær og en del af frugten gæres i hele klaser. Nye egefade bruges ikke for at lade frugtens egen karakter afspejle sig uforstyrret i den færdige vin. Fra 2015 bruges delvis lagring i amfora'er på 320 - 750 l. af terrakotta-ler. Den har meget små porer, som ilter vinen langsomt, og indeholder en svag silicium-syre, der har en antibakteriel virkning, så der ikke skal bruges svovl overhovedet før tapningen. Den ovale form sørger for, at gærresterne holdes svævende og langsomt cirkulerende i vinen. Andelen, der lagres h.h.vis i amfora og ældre egefade veksler efter det konkrete druemateriales karakter.
Vinene klares og filtreres ikke, og svovlingen ved tapning er det minimalt nødvendige for holdbarheden. Frédéric har gradvist overtaget ledelsen i de senere år, og domænet blev i 2020 et af Wine & Spirit Magazine's "Top 100 wineries all over the world".
Chambolle-Musigny er en lille kommune centralt i Côte de Nuits med kun 176 ha. marker. Den ligger mellem Vougeot mod syd og Morey-Saint-Denis mod nord. Pga. vinenes ry for en subtil og raffineret duft kaldes den også for "Côte de Nuits' Volnay", efter Côte de Beaune kommunen med lignende talenter.
De kendteste marker er de to Grand Cru's "Bonnes-Mares" og "Musigny" i hver sin ende af kommunen. Sidstnævntes navn blev lagt til kommunenavnet Chambolle i 1882. Dette er en sproglig forvanskning af "champ bouillant": den boblende mark. En lokal, højtliggende bæk sendte regelmæssigt kaskader af vand ned over skråningen efter heftige regnskyl. Der er 24 Premier Cru marker, som dækker i alt 56 ha. og ligger i et bånd ved siden af- og lige under de to Grand Cru marker.
2018 årgangen er der generelt stor begejstring for over hele Bourgogne. Det tidlige forår var meget varmt og til tider vådt med angreb af meldug, mest i Côte de Nuits, som gjorde det meget arbejdsomt, især for økologiske producenter. Blomstring og frugtsætning i juni var fin over det hele.
Bortset fra lidt lokale haglskader var hele sensommeren glimrende med normal nedbør, god varme uden voldsom hede, og soltimer over gennemsnittet. Nætterne var kølige nok til at holde syreniveauet oppe, og høsten foregik ret afslappet uden tidspres, med gode muligheder for at høste de enkelte steder på det optimale tidspunkt.
I Chablis er man lettet over en årgang uden forårsfrost, hagl og større rådproblemer. Vinene tyder på at blive afbalancerede med god substans og lagringspotentiale, uden at hælde til hverken den eksotiske- eller ultra-ranke side.
Hvidvinene i Côte d'Or har generelt en meget fin kvalitet med både frugtdybde, pæn syre, præcision i udtrykket og godt lagringspotentiale.
Rødvinene havde en høj modenhed i druerne ved høsten. Vinene har en koncentration over norm, men uden at miste friskheden. De bedre forventes at ville lagre meget fint.
De sydlige områder har generelt klaret sig fint, især fra højtliggende marker, når vinifikationen blev godt tilpasset de høstede druers karakter, så friskheden blev bevaret.