| 1.825,00 kr. | Pr. Stk. | 
Gå tilbage
  Gå tilbage
  Gå tilbage
2023 Puligny-Montrachet Folatières, Domaine Chavy-Chouet
| 1.825,00 kr. | Pr. Stk. | 
Produktinformation
Name  | Value  | 
|---|---|
| Vintype | Hvidvin | 
| Dyrkningsmetode | Traditionel | 
| Land | Frankrig | 
| Distrikt | Bourgogne | 
| Druesorter | Chardonnay (100%) | 
| Alkohol % | 13% | 
| Fyldighed | Fyldig | 
| Tørhedsgrad | Tør | 
| Lukkemetode | Korkprop | 
| Årgang | 2023 | 
| Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter | 
| Varenummer | 347823 | 
Beskrivelse
Samme høje kvalitet som "Champs Gain" men knapt så cool, mere midtsøgende stil med højere umiddelbart frugttryk. Duft med orange blomst, gule frugter, nødder, ristet brød og fornemmelse af knuste sten. Frugten er dyb og intens men stramt styret. "Med tiden bliver den mere luftig og floral men beholder frugtintensiteten" siger vinmager Romaric.
Puligny-Montrachet er den midterste af de tre kommuner i Côte de Beaune, der ligger efter hinanden og til sammen har det bedste ry for hvidvin af højeste kvalitet i Bourgogne. Den ligger på nordsiden af Saint-Aubin dalens udmunding og har en perlerække af fire Grand Cru og 17 Premier Cru marker. 210 ha producerer hvidvin; heraf ca. halvdelen 1.Cru. Hertil kommer Grand Cru markerne, hvoraf de to er delt mellem Puligny- og Chassagne-Montrachet. Det ikoniske marknavn blev tilføjet byens i 1879, som ti andre kommuner også har tilføjet deres stjernemark til bynavnet. Markerne ligger mellem 230 og næsten 400 m.s højde. Der laves en anelse rødvin syd for landsbyen Blagny, som lægger navn til disse.
Som generelt karaktertræk anses vinene for at være lidt mere stringente, ranke og mineralske end nabokommunernes; mest tydeligt fra de højest liggende marker med det tyndeste jordlag, de koldeste nattemperaturer og megen vind. Klimaet er kontinentalt med ret lange, kolde vintre, og forårsfrost efter knopskydning er en konstant bekymring.
Les Folatières 1.Cru ligger på samme højde, og højere opad, som Grand Cru markerne, fra ca. 250 - godt 300 m. men mere centralt over byen, under "Champs Gain". Knapt så stejl som denne men også østvendt med meget mager jord af kalk og mergel. Grundfjeldet bryder igennem overfladen flere steder. Det er kommunens største 1.Cru med 17 ha. Det er meget solåbent og højt nok oppe til, at nætterne er meget kølige, så syreniveauet i druerne bevares. Da jorden er så mager, er behovet for beskæring begrænset. Vinstokkene bruger det meste af energien på at hente mineralfyldt vand til druerne dybt i undergrunden. Marknavnet menes at stamme fra et svagt lys, der af og til i skumringen kunne ses over marken fra lang afstand. Muligvis fra et elektrisk magnetfelt, men det er uvist.
Chavy-Chouets parcel er kun 0,3 ha. med 50-årige vinstokke, der høstes manuelt. Vinen lagres 12 mdr. i barriques, 20% nye fade bygget af stave fra tre forskellige skove.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Chavy-Chouet siden 2020. Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden gennem 7 generationer. Chavy familien fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard. Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning. Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balance. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
Relaterede produkter
6506b9sj36x
njzd6i499ucuxmvrwmj7j2an5hi8u403
jv4c60vopvj6sca7h0r9nx
DKK 000,00
DKK 000,00
8wteghpn4ks
gvb506ax9q5hrqz5rnkit9uwmlem0rsf
aw0i1w505afl5a9ji8yeoc
DKK 000,00
DKK 000,00
9vldbm6taer
j4xbj309ksrknwhuvbl79kg5aiz12l6m4
ab99lyfgy08qyini0d7ajb
DKK 000,00
DKK 000,00
28vmfpuxgtz
7ylet3m7e9ezm7frfhar9e3cb70xual4x
lz9tpvpkkm3dpqfnenj8e
DKK 000,00
DKK 000,00
8eekojnrco
u12uwmx4p3rsq8e415dtznyvpzwfufdp
g8sxha8a2qig0k3r4w3b7p
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
rzjptzvtqc9
n1n5x82i6lrodzjxsrfn9lt2oadu4g
1n2e6h3vy36abt7r6x49kq
DKK 000,00
DKK 000,00
l8lakzxnymb
4b42f1yrjfqgp0ync32pftaaw1rlurbpn
88uubt7niihndujowpcmja
DKK 000,00
DKK 000,00
iwrfhyi861
hghibp3h3a68klbs5f1v5yes0twm0fjf5
wdvlc4doz8v0654yw9i7j
DKK 000,00
DKK 000,00
rqsjjazx47b
0p6bucu4wm4qxqryl230iiez1mp8oc23l
m3qjt4hpovkvhxkmatuga
DKK 000,00
DKK 000,00
lvd6mnpzwdi
mwuo0f457exg3huqxnhcsfv1b8pe0y
zq1v88iz43tabm8qa4jbj
DKK 000,00
DKK 000,00
