1.825,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage

Gå tilbage

Gå tilbage
2023 Puligny-Montrachet Folatières, Domaine Chavy-Chouet
1.825,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2023 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 347823 |
Beskrivelse
Samme høje kvalitet som "Champs Gain" men knapt så cool, mere midtsøgende stil med højere umiddelbart frugttryk. Duft med orange blomst, gule frugter, nødder, ristet brød og fornemmelse af knuste sten. Frugten er dyb og intens men stramt styret. "Med tiden bliver den mere luftig og floral men beholder frugtintensiteten" siger vinmager Romaric.
Puligny-Montrachet er den midterste af de tre kommuner i Côte de Beaune, der ligger efter hinanden og til sammen har det bedste ry for hvidvin af højeste kvalitet i Bourgogne. Den ligger på nordsiden af Saint-Aubin dalens udmunding og har en perlerække af fire Grand Cru og 17 Premier Cru marker. 210 ha producerer hvidvin; heraf ca. halvdelen 1.Cru. Hertil kommer Grand Cru markerne, hvoraf de to er delt mellem Puligny- og Chassagne-Montrachet. Det ikoniske marknavn blev tilføjet byens i 1879, som ti andre kommuner også har tilføjet deres stjernemark til bynavnet. Markerne ligger mellem 230 og næsten 400 m.s højde. Der laves en anelse rødvin syd for landsbyen Blagny, som lægger navn til disse.
Som generelt karaktertræk anses vinene for at være lidt mere stringente, ranke og mineralske end nabokommunernes; mest tydeligt fra de højest liggende marker med det tyndeste jordlag, de koldeste nattemperaturer og megen vind. Klimaet er kontinentalt med ret lange, kolde vintre, og forårsfrost efter knopskydning er en konstant bekymring.
Les Folatières 1.Cru ligger på samme højde, og højere opad, som Grand Cru markerne, fra ca. 250 - godt 300 m. men mere centralt over byen, under "Champs Gain". Knapt så stejl som denne men også østvendt med meget mager jord af kalk og mergel. Grundfjeldet bryder igennem overfladen flere steder. Det er kommunens største 1.Cru med 17 ha. Det er meget solåbent og højt nok oppe til, at nætterne er meget kølige, så syreniveauet i druerne bevares. Da jorden er så mager, er behovet for beskæring begrænset. Vinstokkene bruger det meste af energien på at hente mineralfyldt vand til druerne dybt i undergrunden. Marknavnet menes at stamme fra et svagt lys, der af og til i skumringen kunne ses over marken fra lang afstand. Muligvis fra et elektrisk magnetfelt, men det er uvist.
Chavy-Chouets parcel er kun 0,3 ha. med 50-årige vinstokke, der høstes manuelt. Vinen lagres 12 mdr. i barriques, 20% nye fade bygget af stave fra tre forskellige skove.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Chavy-Chouet siden 2020. Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden gennem 7 generationer. Chavy familien fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard. Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning. Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balance. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
Relaterede produkter
pgieolioro
6aqqy9xhggiqy1pr8lo9s7etwcu33fai
z09uu29vvtpse3b4bceb8
DKK 000,00
DKK 000,00
afukt39wsuj
n6vtlxypxewwxs63at95izm9a943w159
9epp6ab2wzw73fqhre0b36
DKK 000,00
DKK 000,00
mw1itc0qvbm
d1fiz2yyai1k5myjcacsbjtl4q1c05x5k
j0cw0p0clm14tenb908ri
DKK 000,00
DKK 000,00
i6vw1qqohqj
6lclu3zsofxdc61oe8u5jg33e5nhkx
6v89910j08nw2xjng4k7
DKK 000,00
DKK 000,00
vryhtzuywdq
89ofdtx05553ww6ac7carg7by4xi1bui
ofljhkjgbib7z0hefu2tnr
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
5vymlkimjyj
6qmxj7q7g0fxrm47gfgjlfyspsrh0fkto
prudzrw62ptnqsa03ils
DKK 000,00
DKK 000,00
lev9b7fu3o
4w7trk7b0gmjkzc32k5gt9jgk597pfm0f
z9dd9tg99equl0sp916cwg
DKK 000,00
DKK 000,00
31hsj6fh45n
026yie8s71skxocu178uahf36pra0a9oi7
vxrb97ld09ldo471874y6l
DKK 000,00
DKK 000,00
wf6wlu4h6g
t9m6dijskee763ye8lljfiasf9pg1zm9
i3eg65nyfvsvyzqcyi3o7s
DKK 000,00
DKK 000,00
nc7jaji0j6c
zbpi2t15hlmixgfv6hoamt5lxdsotej
md0noowgnprc5lpcjxk254
DKK 000,00
DKK 000,00