1.825,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage

Gå tilbage

Gå tilbage
2023 Puligny-Montrachet Folatières, Domaine Chavy-Chouet
1.825,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2023 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 347823 |
Beskrivelse
Samme høje kvalitet som "Champs Gain" men knapt så cool, mere midtsøgende stil med højere umiddelbart frugttryk. Duft med orange blomst, gule frugter, nødder, ristet brød og fornemmelse af knuste sten. Frugten er dyb og intens men stramt styret. "Med tiden bliver den mere luftig og floral men beholder frugtintensiteten" siger vinmager Romaric.
Puligny-Montrachet er den midterste af de tre kommuner i Côte de Beaune, der ligger efter hinanden og til sammen har det bedste ry for hvidvin af højeste kvalitet i Bourgogne. Den ligger på nordsiden af Saint-Aubin dalens udmunding og har en perlerække af fire Grand Cru og 17 Premier Cru marker. 210 ha producerer hvidvin; heraf ca. halvdelen 1.Cru. Hertil kommer Grand Cru markerne, hvoraf de to er delt mellem Puligny- og Chassagne-Montrachet. Det ikoniske marknavn blev tilføjet byens i 1879, som ti andre kommuner også har tilføjet deres stjernemark til bynavnet. Markerne ligger mellem 230 og næsten 400 m.s højde. Der laves en anelse rødvin syd for landsbyen Blagny, som lægger navn til disse.
Som generelt karaktertræk anses vinene for at være lidt mere stringente, ranke og mineralske end nabokommunernes; mest tydeligt fra de højest liggende marker med det tyndeste jordlag, de koldeste nattemperaturer og megen vind. Klimaet er kontinentalt med ret lange, kolde vintre, og forårsfrost efter knopskydning er en konstant bekymring.
Les Folatières 1.Cru ligger på samme højde, og højere opad, som Grand Cru markerne, fra ca. 250 - godt 300 m. men mere centralt over byen, under "Champs Gain". Knapt så stejl som denne men også østvendt med meget mager jord af kalk og mergel. Grundfjeldet bryder igennem overfladen flere steder. Det er kommunens største 1.Cru med 17 ha. Det er meget solåbent og højt nok oppe til, at nætterne er meget kølige, så syreniveauet i druerne bevares. Da jorden er så mager, er behovet for beskæring begrænset. Vinstokkene bruger det meste af energien på at hente mineralfyldt vand til druerne dybt i undergrunden. Marknavnet menes at stamme fra et svagt lys, der af og til i skumringen kunne ses over marken fra lang afstand. Muligvis fra et elektrisk magnetfelt, men det er uvist.
Chavy-Chouets parcel er kun 0,3 ha. med 50-årige vinstokke, der høstes manuelt. Vinen lagres 12 mdr. i barriques, 20% nye fade bygget af stave fra tre forskellige skove.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Chavy-Chouet siden 2020. Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden gennem 7 generationer. Chavy familien fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard. Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning. Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balance. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
Relaterede produkter
hcgz9hapi0q
311fjj6aybgba8w7hgumylsbdkrgbq0v
0xm59ecs7duambla2gdqyr
DKK 000,00
DKK 000,00
07h3rbw39o9d
m03zz8aanpxyulje0oitqkceu6ojhui
p3wpmu3nj5q80i2rldkoqd
DKK 000,00
DKK 000,00
4z5emya975t
4a41m04nbh12vw45xwwqsp5gjbbfgvjn
ezgaehip6ubt59ret3t37p
DKK 000,00
DKK 000,00
sk45t8lxvjs
id7zkb7yy7d7vir03zp4etnjldz4lyu9d
8qgadbrwv48lxhrsmj8uuj
DKK 000,00
DKK 000,00
0xpvnwxfbqyj
99jl7r19ksnfdgu9iyne1n9w0vgwk32h
auifbrmk9vkgh2c8p3ecc
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
wxbtfx7aajb
1bt8xtj5nwkr6x3ec51l882udi0l97az8
bztyirvc47s7dru98n73i
DKK 000,00
DKK 000,00
g1wtc57t6up
c4wfs4o63nmxoppz6fpn4xxrdc6l2rqp
v2rzp7yrqhsdp9vephii8w
DKK 000,00
DKK 000,00
sli0udb2zb
ufxc82s6umdw1iv74dkdr20xl90gfvd1
45uu1c53z0mteu7a40440j
DKK 000,00
DKK 000,00
vm6nz1loym
kq48aphlyabb3mu1do3ia3obuecr1nca
fzjo50mrmgp1fsa9p3mhcj
DKK 000,00
DKK 000,00
90rcp19jaj9
khydpe1wdpjiwaerj9dxdc88p3bq89vgh
1b9ru8n6ej5m52wfvsommd
DKK 000,00
DKK 000,00