1.825,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage

Gå tilbage

Gå tilbage
2023 Puligny-Montrachet Folatières, Domaine Chavy-Chouet
1.825,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2023 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 347823 |
Beskrivelse
Samme høje kvalitet som "Champs Gain" men knapt så cool, mere midtsøgende stil med højere umiddelbart frugttryk. Duft med orange blomst, gule frugter, nødder, ristet brød og fornemmelse af knuste sten. Frugten er dyb og intens men stramt styret. "Med tiden bliver den mere luftig og floral men beholder frugtintensiteten" siger vinmager Romaric.
Puligny-Montrachet er den midterste af de tre kommuner i Côte de Beaune, der ligger efter hinanden og til sammen har det bedste ry for hvidvin af højeste kvalitet i Bourgogne. Den ligger på nordsiden af Saint-Aubin dalens udmunding og har en perlerække af fire Grand Cru og 17 Premier Cru marker. 210 ha producerer hvidvin; heraf ca. halvdelen 1.Cru. Hertil kommer Grand Cru markerne, hvoraf de to er delt mellem Puligny- og Chassagne-Montrachet. Det ikoniske marknavn blev tilføjet byens i 1879, som ti andre kommuner også har tilføjet deres stjernemark til bynavnet. Markerne ligger mellem 230 og næsten 400 m.s højde. Der laves en anelse rødvin syd for landsbyen Blagny, som lægger navn til disse.
Som generelt karaktertræk anses vinene for at være lidt mere stringente, ranke og mineralske end nabokommunernes; mest tydeligt fra de højest liggende marker med det tyndeste jordlag, de koldeste nattemperaturer og megen vind. Klimaet er kontinentalt med ret lange, kolde vintre, og forårsfrost efter knopskydning er en konstant bekymring.
Les Folatières 1.Cru ligger på samme højde, og højere opad, som Grand Cru markerne, fra ca. 250 - godt 300 m. men mere centralt over byen, under "Champs Gain". Knapt så stejl som denne men også østvendt med meget mager jord af kalk og mergel. Grundfjeldet bryder igennem overfladen flere steder. Det er kommunens største 1.Cru med 17 ha. Det er meget solåbent og højt nok oppe til, at nætterne er meget kølige, så syreniveauet i druerne bevares. Da jorden er så mager, er behovet for beskæring begrænset. Vinstokkene bruger det meste af energien på at hente mineralfyldt vand til druerne dybt i undergrunden. Marknavnet menes at stamme fra et svagt lys, der af og til i skumringen kunne ses over marken fra lang afstand. Muligvis fra et elektrisk magnetfelt, men det er uvist.
Chavy-Chouets parcel er kun 0,3 ha. med 50-årige vinstokke, der høstes manuelt. Vinen lagres 12 mdr. i barriques, 20% nye fade bygget af stave fra tre forskellige skove.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Chavy-Chouet siden 2020. Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden gennem 7 generationer. Chavy familien fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard. Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning. Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balance. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
Relaterede produkter
zfnn4qez719
0ts2z5ntfgwdasdp7spx6dt9n84ylcnwum
hkmhteu1m1bludo0pakee
DKK 000,00
DKK 000,00
ct5w396z89b
na7ic9kmpai2ydzfz09p4nkbxqv3yjg
wp0yr1o7lahibr0uotkjak
DKK 000,00
DKK 000,00
0w10j1825pm
o16jlg2191e1lteyzi374ideh8za6u3a
koe7zqnysq4pl4fu8k4ja
DKK 000,00
DKK 000,00
vsjmr3ucn0i
hkekvesjj5hynicrtxmnmjklr0nmvj00e
19lfj7vnomcvqjhtcqfb89
DKK 000,00
DKK 000,00
y4nxg3tcup
t5pouhzqw4ezuyowcb2iighmzx1yo5mj
p8nk1lar1uq2cfl9ngxdzc
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
w1jhg8lk6yg
zip0s3g8fhh876hm8z206z4xs8ufr4ie
i04882xyu8ibutlskwvgwu
DKK 000,00
DKK 000,00
980xvmwztl7
j9ugxbd8pkh49bxw6jk9nmnnkc7fbrad
3cnhac27at6ifly93vgd2
DKK 000,00
DKK 000,00
ol9gqabbvur
hbai7qme2l9w4eq4siv4ihru9ukxwjs4
qbkqxayagaqbmy3hq2wpo
DKK 000,00
DKK 000,00
pn7jsd1ow5
5rpsnmd9na4ls38j9laa24okcwtezphi
u3zdknw20725r5mknnkad
DKK 000,00
DKK 000,00
cdijh1yefc
mekp6xfyn1qcsssrg7ghoo6uljg8n9xxx
8f68mb9ddgx0yil8pvjpip
DKK 000,00
DKK 000,00