En Puligny-Montrachet der er tro mod sin appellation. Her er mineralitet, citrus- og træfrugter og et toastet præg i den lange afslutning, der også byder på et strejf af honning og muskatnød i eftersmagen. Den har en tæt tekstur, der afbalanceres af et perfekt syreniveau. Druerne kommer fra vinstokke, der er minimum 50 år gamle, og de høstes i hånden og afkøles inden gæring. Vinen har ligget 11 måneder på 25% ny fransk eg, og resten en blanding af 1 til 5 år gamle fade.
'Les Meix' grænser direkte op til den bedre kendte 1. Cru 'Les Pucelles' og ligger skråt overfor Grand Cru Batard Montrachet. Les Meix har en siltet jordstruktur med grus og kalkholdig lerjord og ligger i en højde af 230-250 meter.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Brødrene Pascal og Laurent Borgeot siden 2024. Pascal og Laurent Borgeot er 4. generations vinmagere. De grundlagde domænet i 1985 og startede ud med et par nøgleparceller i Santenay, som de havde arvet fra deres far, og domænet er siden vokset til en af de mest respekterede vingårde i Côte de Beaune. Gennem smarte vinmarkerhvervelser og investeringer har de nu en imponerende liste over parceller i anerkendte appellationer og arbejder også med køb af druer fra mindre bønder ved siden af. 5. generation af familien står klar i kulissen med Pascals talentfulde datter, Julia Borgeot.
Domaine Borgeot holder til i landsbyen Remigny. De arbejder med druer fra 48 hektar vinstokke, halvdelen blå druer, halvdelen grønne druer, hvor de fleste er minimum 30 år gamle. Deres parceller af Santenay 'Les Gravieres' og Santenay 'Vieilles Vignes' er ældre end 50 år. De har i mange år arbejdet efter økologiske principper, hvilket bl.a. indebærer brug af organisk gødning og bearbejdning af jorden om vinteren for at holde ukrudt nede og øge den mikrobakteriologiske aktivitet. Når de genplanter, vælger de vinstokke med lavt udbytte. Alle disse tiltag, sammenkoblet med et detaljeret fokus på de lokale jordbundsforhold, bidrager med at begrænse udbyttet og give sunde druer og i sidste ende med at producere fantastisk vin.
Brødrene er perfektionister, og hvert trin i vinfremstillingsprocessen bliver nøje studeret. I kælderen gør de brug af både traditionelle metoder og moderne forståelse. Al høst foregår i hånden og i kælderen sorteres druerne yderligere på sorteringsbånd. Druerne afstilkes inden gæring for at undgå grønne tanniner i vinen. Vinificeringen er "traditionel", hvilket vil sige, at de får en kold maceration i 10 til 12 dage op til gæringen.
To gange dagligt pumpes mosten tilbage over samlingen af drueskaller i toppen af gæringstanken. De bruger en pneumatisk presse og temperaturstyring i vinificeringen for at bevare frugtigheden fra druerne og for at få så meget terroir med over i vinen som muligt. Alle vine, undtagen Aligoté, lagrer på eg. Mængden af træ og alderen på fadene afhænger af vinen og årgangen (25% ny eg er gennemsnittet). Vinene filtreres let inden tapning på flaske.
Domaine Borgeots strejf af hvid Bourgogne fra den 'gyldne trekant': Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet og Meursault er blandt de mest delikate, der findes. Vinene er ikke smørfede, eg’ede og toastede; tværtimod er Borgeot-vinene blomster- og citrusagtige i deres ungdom, og efterhånden som de udvikler sig, kommer krydderi- og honning-noter til.
Vinene er utroligt charmerende og afspejler personerne bag: Pascal er rolig, afmålt og bringer et element af kontrol over Laurent, som ikke kan sidde stille i et minut. Som man siger i Bourgogne: Hvis du ser på personen bag vinene, vil du få en idé om vinstilen i dit glas. Domaine Borgeots vine udviser Pascals rolige tilbageholdenhed afbalanceret af Laurents overflod og livlighed.