160,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 Saar Riesling Feinherb, Weingut Von Hövel, 1 l.
Aromatisk duft med lidt eksotisk frugttone og mineraler. Livlig smag med æble og citron. "Feinherb" er vinmagerens vurdering; midt mellem trocken/tør og kabinett, og vinen virker, trods fin syre, ret rund og venlig. Stadig under udvikling men fin at drikke nu.
160,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Tyskland |
Distrikt | Mosel-Saar-Ruwer |
Druesorter | Riesling (100%) |
Alkohol % | 11% |
Fyldighed | Let |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Skruelåg |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helliter |
Varenummer | 649117 |
Beskrivelse
Aromatisk duft med lidt eksotisk frugttone og mineraler. Livlig smag med æble og citron. "Feinherb" er vinmagerens vurdering; midt mellem trocken/tør og kabinett, og vinen virker, trods fin syre, ret rund og venlig. Stadig under udvikling men fin at drikke nu.
Vinen er primært sammensat af druer fra de ret nyerhvervede marker i Oberemmeler Rosenberg og Krettnacher Silberberg på blå skifer, kvarts og aflejringsjord tættest på floden. Druerne har fået 14 timers udblødning før en lang, blid presning. Gæring og lagring i store egefade. Vinen klares kun ved naturlig bundfældning.
Det er en læskende vin, der går godt til sushi, retter med røget kød, indiske og asiatiske inspirerede retter samt salat med frugter eller bær.
Von Hövel har siden 1200-tallet ligget i landsbyen Oberemmel 200 m. over Wiltingen ved floden, ca. 5 km. før Saar's udløb i Mosel. Ejendommen var oprindeligt et munkerefugium, der tilhørte klosteret i Trier, men blev på foranledning af Kejser Napoleon privatiseret i 1806 og solgt til Emmerich Grach; tip-tipoldefar til Max Von Kunow, som driver vingården i dag.
Den herskabelige ejendom har været brændt og genopført et par gange, men kældrene er de samme som for 800 år siden. Fra Max' bedsteforældres tid i 1950-erne har vingården haft navnet Von Hövel, der kom ind i familien da en skovrider ægtede en datter af Grach familien.
Max har i sin tidlige ungdom arbejdet og lært hos adskillige topvingårde i flere tyske vindistrikter samt i Bourgogne. I 2002 begyndte han at læse ønologi og arbejdede derefter for Karthäuserhof, Fürst Löwenstein, Iphofen i Franken og var konsulent for dyrkere i Luxembourg, da hans far blev syg i 2010, og han hastede hjem for at overtage familieejendommen.
Max har ændret meget i de forløbne år: længere udblødning med skallerne til især de tørre vine, meget lang og skånsom presning til vine med restsødme og brug af den naturlige gær, der sidder på druerne. Han bruger ingen insektgifte og kun naturlig gødning, mest pressekvas fra produktionen. Der laves flere tørrere vine, og hele ejendommen er under økologisk certificering.
Udover kronjuvelerne: monopolmarkerne Oberemmeler Hütte og Kanzemer Hörecker samt parcellen på Scharzhofberg har han tillagt jord i Oberemmeler Rosenberg og Rosenkamm samt Silberberg i Krettnach og Euchariusberg i Niedermenniger; nærmest en fordobling af arealet til ca. 21 ha. Med topnavnet Egon Müller lige nedenfor ved floden er inspirationen ikke langt væk, og Max forfølger den med stor og vedholdende energi.
Riesling er druen, der - i de rigtige hænder - mestrer et hav af stilarter: fra det raslende tørre til det smægtende søde, fra de umiddelbare, letforståelige til de underfundige med årtiers udviklingsmuligheder. Dens stærkeste kendetegn er den friske syre og gode evne til at overføre jordbundens mineralitet til vinen.
Den trives, med varierende stilarter, under vidt forskellige forhold både m.h.t. vejr og jordbund. Dens hjemstavn er Centraleuropa, men dens elegante, vedholdende syre giver den gode muligheder også i varmere klimazoner. Der laves Riesling i Australien, New Zealand, Sydafrika og USA med fine resultater, men ofte med mindre af den svævende lethed, der opnås under køligere forhold i Tyskland, Alsace og Østrig. Især på de gode adresser i Tyskland, hvor ca. 60% af verdens Riesling dyrkes, laves vine med en stor smagspalet, som alligevel er ret alkoholsvage, fjerlette i munden og har fint udviklingspotentiale.
Druen er særdeles egnet til sen høst og angribes gerne af Botrytis (skrumpede druer med koncentreret smag). Disse søde vine, som stadig her balancerende syre i baggrunden, kan udvikle sig i mange årtier.Den anses normalt ikke for egnet til lagring i små egefade, hvor træet sætter præg på vinen, men gerne i store, gamle fade. I blandinger kan den give kant, sprødhed og syrespil til andre, rundere og blødere druetyper. I de mest mindeværdige vine er den dog oftest solodrue.
Saar floden løber ud i Mosel sydfra i dennes øvre løb, syd for den oprindeligt romerske by Trier. Der dyrkes vin på en ca. 17 km. strækning før udløbet. Floden er mindre vandrig end Mosel og dens moderation af temperaturen i de overvejende sydvendte marker derfor mindre. Dalen er mere åben for kolde østenvinde, så klimaet regnes for semi-kontinentalt med en lang vækstsæson ved moderate temperaturer. De stejleste marker med stort solindfald og mørk skifer, der kan suge varme til afgivelse om natten, modner først og bedst i kølige somre.
Der er ca. 750 ha. marker, og arbejdet er, ligesom i dele af Mosel, svært og arbejdskrævende: Kun manuel høst er mulig de fleste steder og ofte kun med tovbaner til transport af druerne i mindre beholdere. Med ca. 90% Riesling er området helt dedikeret til denne drue, som kan tåle forholdene. Fra de gode producenter er vinene nogle af de mest finesserige, elegante, mineralske og holdbare, der laves noget sted.
Mosel 2018 havde 100 solskinstimer mere end andre varme årgange i nyere tid men stillede store krav til dyrkerne for at bevare distriktets adelsmærke: balancen. Efter et par kolde forårsmåneder tog varmen fat, og blomstringen var rekordtidligt overstået i maj. Efter kraftig regn i juni var der tørke og sol hele vejen til over midten af oktober. Heldigvis blev nætterne kølige fra midt august, så syren i druerne ikke faldt for hurtigt.
høsttidspunktet var vigtigt for at få både fysiologisk modne druer og tilstrækkelig syre uden for højt sukkerniveau. De, der ikke fjernede for mange blade på vinstokkene, afbalancerede kold udblødning af druerne før gæringen, og brugte naturlig gær, der "spiser" mere af sukkeret, har generelt lavet de bedste vine. Langsom presning med lavt tryk var også vigtig for at bevare syren.
Da efterårsvejret var så roligt med nogen morgentåge, er der også lavet mange fremragende søde vine af skrumpede druer med utroligt langt udviklingspotentiale.
Relaterede produkter
8x0u4jeuqm7
8c9q7cus2ooke3o87r2gnt31e5xhuvt
xlzvtoxc8vn678wt80pbt2
DKK 000,00
DKK 000,00
ogp0680vga
zkesxn9v88slae4zl3fef1vny5jvg5u3
s90heq56xbkmbhyqca3te
DKK 000,00
DKK 000,00
7ft4msb6lsd
sougtmnwmtb0oohjmzu3hcch8bivn3gqxm
t737y2gzfgj1g2y3lrpvm
DKK 000,00
DKK 000,00
8oo18g65p2
8kfpdc5y6vh98td2dhzakbipvg7plfoua
txv05ieffqspsxn3ob4e6
DKK 000,00
DKK 000,00
6l1tujka56b
aoqlai0h3bgqj7pel8bhrsql1vbgmye
lg2ssnmwzhhsvxux8uxr
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
75dztgdu5h6
uy2uaim16d8gth5wgrhunwdjx7rpjpnv
zb826375icjoaejzngkwp
DKK 000,00
DKK 000,00
en1kscasqjg
orwr9rgob9fhzcvdzl2fm4ayvgwevfse8
7rdsl3srhvbuct8fo6japm
DKK 000,00
DKK 000,00
oprfiwra1l
aob3tkof8gvsekxkrfh2zspplufdcxtb
bpzm2gn2lbi4qe0immgue
DKK 000,00
DKK 000,00
t3dr5nn7fmh
muf4oohmn6pgpg3z6izltpipy9sqwdmer
d2nii51sko3p1po3bfkkv
DKK 000,00
DKK 000,00
50zqvfvl3a
f45ebzmzzuc4rnlg1pebir6cc2ufodspm
2vf9spdwqb4nwdo6itsgup
DKK 000,00
DKK 000,00