160,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 Saar Riesling Feinherb, Weingut Von Hövel, 1 l.
Aromatisk duft med lidt eksotisk frugttone og mineraler. Livlig smag med æble og citron. "Feinherb" er vinmagerens vurdering; midt mellem trocken/tør og kabinett, og vinen virker, trods fin syre, ret rund og venlig. Stadig under udvikling men fin at drikke nu.
160,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Tyskland |
Distrikt | Mosel-Saar-Ruwer |
Druesorter | Riesling (100%) |
Alkohol % | 11% |
Fyldighed | Let |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Skruelåg |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helliter |
Varenummer | 649117 |
Beskrivelse
Aromatisk duft med lidt eksotisk frugttone og mineraler. Livlig smag med æble og citron. "Feinherb" er vinmagerens vurdering; midt mellem trocken/tør og kabinett, og vinen virker, trods fin syre, ret rund og venlig. Stadig under udvikling men fin at drikke nu.
Vinen er primært sammensat af druer fra de ret nyerhvervede marker i Oberemmeler Rosenberg og Krettnacher Silberberg på blå skifer, kvarts og aflejringsjord tættest på floden. Druerne har fået 14 timers udblødning før en lang, blid presning. Gæring og lagring i store egefade. Vinen klares kun ved naturlig bundfældning.
Det er en læskende vin, der går godt til sushi, retter med røget kød, indiske og asiatiske inspirerede retter samt salat med frugter eller bær.
Von Hövel har siden 1200-tallet ligget i landsbyen Oberemmel 200 m. over Wiltingen ved floden, ca. 5 km. før Saar's udløb i Mosel. Ejendommen var oprindeligt et munkerefugium, der tilhørte klosteret i Trier, men blev på foranledning af Kejser Napoleon privatiseret i 1806 og solgt til Emmerich Grach; tip-tipoldefar til Max Von Kunow, som driver vingården i dag.
Den herskabelige ejendom har været brændt og genopført et par gange, men kældrene er de samme som for 800 år siden. Fra Max' bedsteforældres tid i 1950-erne har vingården haft navnet Von Hövel, der kom ind i familien da en skovrider ægtede en datter af Grach familien.
Max har i sin tidlige ungdom arbejdet og lært hos adskillige topvingårde i flere tyske vindistrikter samt i Bourgogne. I 2002 begyndte han at læse ønologi og arbejdede derefter for Karthäuserhof, Fürst Löwenstein, Iphofen i Franken og var konsulent for dyrkere i Luxembourg, da hans far blev syg i 2010, og han hastede hjem for at overtage familieejendommen.
Max har ændret meget i de forløbne år: længere udblødning med skallerne til især de tørre vine, meget lang og skånsom presning til vine med restsødme og brug af den naturlige gær, der sidder på druerne. Han bruger ingen insektgifte og kun naturlig gødning, mest pressekvas fra produktionen. Der laves flere tørrere vine, og hele ejendommen er under økologisk certificering.
Udover kronjuvelerne: monopolmarkerne Oberemmeler Hütte og Kanzemer Hörecker samt parcellen på Scharzhofberg har han tillagt jord i Oberemmeler Rosenberg og Rosenkamm samt Silberberg i Krettnach og Euchariusberg i Niedermenniger; nærmest en fordobling af arealet til ca. 21 ha. Med topnavnet Egon Müller lige nedenfor ved floden er inspirationen ikke langt væk, og Max forfølger den med stor og vedholdende energi.
Riesling er druen, der - i de rigtige hænder - mestrer et hav af stilarter: fra det raslende tørre til det smægtende søde, fra de umiddelbare, letforståelige til de underfundige med årtiers udviklingsmuligheder. Dens stærkeste kendetegn er den friske syre og gode evne til at overføre jordbundens mineralitet til vinen.
Den trives, med varierende stilarter, under vidt forskellige forhold både m.h.t. vejr og jordbund. Dens hjemstavn er Centraleuropa, men dens elegante, vedholdende syre giver den gode muligheder også i varmere klimazoner. Der laves Riesling i Australien, New Zealand, Sydafrika og USA med fine resultater, men ofte med mindre af den svævende lethed, der opnås under køligere forhold i Tyskland, Alsace og Østrig. Især på de gode adresser i Tyskland, hvor ca. 60% af verdens Riesling dyrkes, laves vine med en stor smagspalet, som alligevel er ret alkoholsvage, fjerlette i munden og har fint udviklingspotentiale.
Druen er særdeles egnet til sen høst og angribes gerne af Botrytis (skrumpede druer med koncentreret smag). Disse søde vine, som stadig her balancerende syre i baggrunden, kan udvikle sig i mange årtier.Den anses normalt ikke for egnet til lagring i små egefade, hvor træet sætter præg på vinen, men gerne i store, gamle fade. I blandinger kan den give kant, sprødhed og syrespil til andre, rundere og blødere druetyper. I de mest mindeværdige vine er den dog oftest solodrue.
Saar floden løber ud i Mosel sydfra i dennes øvre løb, syd for den oprindeligt romerske by Trier. Der dyrkes vin på en ca. 17 km. strækning før udløbet. Floden er mindre vandrig end Mosel og dens moderation af temperaturen i de overvejende sydvendte marker derfor mindre. Dalen er mere åben for kolde østenvinde, så klimaet regnes for semi-kontinentalt med en lang vækstsæson ved moderate temperaturer. De stejleste marker med stort solindfald og mørk skifer, der kan suge varme til afgivelse om natten, modner først og bedst i kølige somre.
Der er ca. 750 ha. marker, og arbejdet er, ligesom i dele af Mosel, svært og arbejdskrævende: Kun manuel høst er mulig de fleste steder og ofte kun med tovbaner til transport af druerne i mindre beholdere. Med ca. 90% Riesling er området helt dedikeret til denne drue, som kan tåle forholdene. Fra de gode producenter er vinene nogle af de mest finesserige, elegante, mineralske og holdbare, der laves noget sted.
Mosel 2018 havde 100 solskinstimer mere end andre varme årgange i nyere tid men stillede store krav til dyrkerne for at bevare distriktets adelsmærke: balancen. Efter et par kolde forårsmåneder tog varmen fat, og blomstringen var rekordtidligt overstået i maj. Efter kraftig regn i juni var der tørke og sol hele vejen til over midten af oktober. Heldigvis blev nætterne kølige fra midt august, så syren i druerne ikke faldt for hurtigt.
høsttidspunktet var vigtigt for at få både fysiologisk modne druer og tilstrækkelig syre uden for højt sukkerniveau. De, der ikke fjernede for mange blade på vinstokkene, afbalancerede kold udblødning af druerne før gæringen, og brugte naturlig gær, der "spiser" mere af sukkeret, har generelt lavet de bedste vine. Langsom presning med lavt tryk var også vigtig for at bevare syren.
Da efterårsvejret var så roligt med nogen morgentåge, er der også lavet mange fremragende søde vine af skrumpede druer med utroligt langt udviklingspotentiale.
Relaterede produkter
iwjxefquv5q
7tvzfr7wxy57xnheiwzq2f648ycyoznr
o70ll7uvmpsog1zusick9
DKK 000,00
DKK 000,00
raz4h5dan7e
1pf6w8eytcxvqaogtw5zobuotcl02sry
kl7nzgau6jkkhiva636c
DKK 000,00
DKK 000,00
l4wxq5b9v9
h1flunzt5lw8itvd2kfxwim2fm0ksdk3h
2yh0rxvlcas92254x7zbvf
DKK 000,00
DKK 000,00
k0rr7tv8hgj
0eaak0or17sifm2jjlt9xqemhlbskdqu6f
c4s36mtrlhfyxcyzm2ruci
DKK 000,00
DKK 000,00
wvml4dfwipf
8lv7uoanq3nt8uaav9p3g7alw3d78c5gc
fapbwfqtlcvcu8i1ddvp
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
8ygj0xzdak
d48s3e8gazkoz638k6cmbfpdhjtiu8na
x4344ijn65nd57blmkrj8l
DKK 000,00
DKK 000,00
hxkbnl59j14
7nczyh0on2x1649szvnni4jtd9g7tkonm
i639z1nuv9jdoqlsz03v
DKK 000,00
DKK 000,00
tqj0d0ohg2a
avu0dwsq1q6eanaecxm89pg97n0iquqg
h3v1csbx4clo0k8dmtbnc
DKK 000,00
DKK 000,00
balrmj8c07d
rmx5kih5qonb89ezaishj9meo2y2qcblf
dh8dl95xqwju2244hbvff
DKK 000,00
DKK 000,00
g1n5z1j7pqk
nfjtkht9ikzt7sirtfx3lqi393k4qx
lroj876mkpiytwanyrljo9
DKK 000,00
DKK 000,00