En klassisk "GSM" på et flot niveau, fra vinstokke op til 140 år. Middel krop, med toner af kirsebær, jordbær, tranebær og Provencekrydderier. Faste, men finkornede og ikke påtrængende tanniner, frisk syre og en lille snert af eg. sammensat af 57% Grenache, 23% Syrah og 20% Mourvèdre. Nyd nu eller adskillige år frem. Til BBQ, kebab, krydret pizza, pasta og vegetarretter.
Vinen, der er opkaldt efter Dean's datter Harriet, kommer fra enkeltstående "bush vines", der ikke kunstvandes og vokser på Jernholdig kalksten, sand og grus. Druerne er høstet sent (Mourvèdre de første dage i maj!) og gærer med 34% hele klaser, hvilket forlænger gæringen, giver luftig saftighed til vinen og mindsker behovet for nedtrykning af faststofferne i mosten. Vinen lagres ufiltreret 12 mdr. i ældre, franske egefade.
Hewitson blev grundlagt i 1998 af Dean Hewitson. Han tog først en australsk vinuddannelse på Roseworthy College i 1986; derefter arbejdede han hos en stor australsk producent, i flere store franske vindistrikter og derefter i flere områder i Californien, hvor han også tog en Master i Winemaking på University of Davis. Dean er daglig leder for Hewitson og står også for både produktionen og salg. Til trods for dette hektiske program, ses han også jævnligt fyre op under BBQ'en for de ansatte. Hewitson ligger i hjertet af Barossa Valley på den historiske Seppeltsfield Road og ejer nogle af de ældste vinstokke i verden.
Husets filosofi er at lave vine, der udtrykker den jord og de forhold, de gror i. Gennem viden og erfaring stræber Hewitson efter balance, struktur, koncentration og power. Hewitson bruger ikke kunstvanding. Huset sætter en ære i at fremstille vinene bæredygtigt ved at anvende solenergi, genanvende vand og understøtte biodiversitet. Vinenes dna er en afbalanceret forening af områdets energiske frugt med saftighed, nuancerigdom og gode udviklingsmuligheder.
Distriktet Barossa ligger i South Australia og består af Barossa Valley og Eden Valley. Den største røde drue er Shiraz, efterfulgt af Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot og Mourvèdre. På den hvide side er Chardonnay, Riesling og Semillon de store druer efterfulgt af Sauvignon Blanc og Viognier. De to Valleys ligger side om side, men de har forskelligt klima: Barossa Valley er "warm climate" i modsætning til Eden Valley, der er "Cool Climate" med 2-3 grader køligere dagstemperaturer og 5-7 grader køligere nattemperaturer (kilde: Barossawine.com).
Shiraz fra Barossa Valley er kendt for at være meget kraftige og smagsintensive. Frugtsmagen er dyb, og tanninerne griber fat, men de er finkornede og pulveragtige mere end kantede og hårde. De bedste vine har højt gemmepotentiale (flere årtier). Omend Shiraz er hoveddruen, er regionen også kendt for deres "GSM blends" (= Grenache-Shiraz-Mourvedre) og vine på en blanding af Shiraz og Cabernet Sauvignon. Eden Valley er, som Barossa Valley, også kendt for deres rødvine på Shiraz - her med lidt mere elegance og delikat frugtprofil. Herudover er de kendt for tørre, sprøde hvidvine på de store kendte druer.