| 875,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 3 |
| 1.175,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2020 Canon La Gaffelière, Grand Cru Classé, St. Emilion
| Decanter | 94 / 100 |
| JamesSuckling | 95-96 / 100 |
| Jancis Robinson | 17 / 20 |
| WineCellarInsider | 95-97 / 100 |
| 875,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 3 |
| 1.175,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
|---|---|
| Vintype | Rødvin |
| Dyrkningsmetode | Traditionel |
| Land | Frankrig |
| Distrikt | Bordeaux |
| Druesorter | Cabernet Franc (30%) Cabernet Sauvignon (15%) Merlot (55%) |
| Fyldighed | Fyldig |
| Tørhedsgrad | Tør |
| Lukkemetode | Korkprop |
| Årgang | 2020 |
| Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
| Varenummer | 281220 |
Beskrivelse
Årgang 2020 har en uforlignelig balance: En inviterende og differentieret palet af frugter, urtekrydderi fra moden Cabernet Franc, laurbærblad og røgelse i en fløjlsblød stil, parret med en ramme af faste tanniner og knuste sten, der peger på en lang udvikling ind i fremtiden. Vinen består af 55% Merlot, 30% Cabernet Franc og 15% Cabernet Sauvignon. Der er høstet 29 hl./ha., som efter en lang udblødning er gæret parcelvis i ca. 26 dage og lagret på gærresterne i 90% nye barriques ca. 18 mdr. Vinen er hverken klaret eller filtreret.
Canon-la-Gaffelière er egentlig "Premier Grand Cru Classé B" men har valgt at forlade systemet, og viser kun "Grand Cru Classé" på deres hjemmeside. Slottet hører til grevefamilien Von Neipperg, der har lavet vin i Tyskland fra 1300-tallet, og har været i Bordeaux siden 1971. Slottets 19,5 ha. marker ligger sydvendt for foden af skråningen under St. Emilion by på hhv. ler + sand og ler + kalksten, der holder så godt på varmen her, at plantningerne har et højt indhold af Cabernet: 40% Cab. Franc, 10% Cab. Sauvignon og 50% Merlot. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 50 år. Ejendommen er certificeret økologisk. Der bruges bl.a. dækafgrøder mellem rækkerne, begrænset udtynding i blade øverst på vinstokkene og sen beskæring.
De håndhøstede druer sorteres både før og efter afstilkningen og knuses ikke inden lang udblødning og gæring i trækar ved moderat temperatur i 28-35 dage. Pigeage / nedtrykning af skaller og kerner bruges skånsomt. Malolaktisk-/æble-mælkesyregæring sker i barriques, hvor vinen ligger på gærresterne i 15-18 mdr. afhængigt af årgang og den parcel, vinen kommer fra, indtil den færdige vin sammenstikkes. Vinene er kendt for en kompleks karakter og et meget langt udviklingspotentiale.
Saint Emilion er det ældste vinområde i Bordeaux med talrige ruiner fra romertiden. Benediktinermunken Emilian, der påbegyndte den imponerende kirke i byen, hugget direkte ud i kalkklippen, er ophav til navnet, og Vinbroderskabet "La Jurade" fra 1199 er det ældst kendte. Vinen blev allerede i 1300-tallet, da Bordeaux var under engelsk herredømme, afskibet til England via havnen i Libourne. Byen er nu UNESCO verdensarv.
Der er i dag over 800 producenter på ca. 5500 ha. i området, der er meget mere kuperet og landskabeligt spændende end Médoc. Et kalkstensplateau i op til 100 m.s højde omkranses af skråninger omkring byen, hvor mange af de mest berømte ejendomme ligger, og noget lavere land mod øst og vest. Jordbunden er meget vekslende med indslag af ler, der også dominerer mod øst, samt grus og sten, der er hyppigere i det vestlige område mod Pomerol.
Druerne Merlot og Cabernet Franc er hoveddruer, bakket op af Cabernet Sauvignon i de grusede områder, så vinenes blandingsforhold varierer meget. Der er kun få rigtigt store ejendomme. Gennemsnittet er kun omkring 7 ha. Klassifikationen er fra 1955 og skal iflg. systemet opdateres hvert 10. år. Selv om vinenes kvalitet kun er ca. 1/3 af bedømmelsesgrundlaget for "Premier Grand Cru Classé" (15 årgange) og "Grand Cru Classé" (10 årgange), er der stor prestige i det, så det går ikke stille for sig, og intervallerne holder ikke altid, men gennemsnitligt er der nogenlunde 10 år imellem.
Nogle højt værdsatte slotte søger slet ikke klassifikation, da de ikke er enige i vurderingskriterierne. Der er pt., fra 2012, 14 og 63 slotte i de to øverste lag. For de over 200 "Grand Cru" ejendomme er kvalifikationskravene: lokation og jordbund, lidt lavere udbytte og 12 mdr.s lagring, foruden kontrolsmagning. 2012-klassifikationen er blevet genaktiveret af retten i Bordeaux i september 2022, nu med 2 Premier Grand Cru Classé A, 12 Premier Grand Cru Classé B og 71 Grand Cru Classé. De, der mangler i forhold til 2012, har selv valgt at forlade systemet. I sidste ende er det, ligesom i Médoc, markedets vurdering af den faktiske vinkvalitet, der betyder mest for priserne.
Bordeaux 2020 var det tredje varme år i træk, men ikke helt som de to foregående. Vinteren sørgede for gode vandreserver i jorden, som der skulle blive brug for. April var den varmeste i 100 år, knopskydningen var meget tidlig og blomstringen allerede i slutningen af maj forløb godt. Meldug i den våde og varme periode, inden tørken midt i juni satte ind, kostede en del af det potentielle udbytte.
Bortset fra juni var alle måneder fra marts - september varmere end både 10-års og 30-års gennemsnittet, men der var ingen deciderede hedebølger. Med total tørke fra 18/6 - 11/8 blev det den tørreste sommer siden 1959. Regnen i 2. halvdel af august, mest udpræget på venstre bred, var ekstremt vigtig for de fine resultater der kom, efter stabilt høstvejr i september.
Druerne var generelt små med tykt skind, og den friskhed, der præger de fleste vine, har overrasket dyrkerne selv. Udbyttet, især i de kvalitetsmæssigt vigtige kommuner for rødvin, er mindre end forventet. Vinenes karakter er traditionel Bordeaux: Koncentrerede og fast strukturerede med en god modvægt af friskhed i frugten og ret moderat alkohol. I mange vine er udviklingspotentialet stort.
Decanter
94 p.Tasted by: Jane Anson(at Primeur week tastings in Bordeaux, 01 May 2021)Drinking Window: 2027 - 2044Concentrated and intense, with juicy liquorice and blackberry flavours dominant on the attack. This is an excellent wine showing beautiful tension with slate and crushed stone texture. Chocolate shavings, bitter and intense, give a kick on the finish. Even better after 24 hours of opening, which is an extremely good sign for an en primeur sample. A yield of 32.5hl/ha. 50% new oak.
JamesSuckling
Jancis Robinson
WineCellarInsider
Vinous
Robert Parker
The Wine AdvocateRP 95Reviewed by:William KelleyDrink Date:2025 - 2045A blend of 50% Merlot, 35% Cabernet Franc and 15% Cabernet Sauvignon, the 2020 Canon la Gaffelière offers up inviting aromas of dark berries, plums, burning embers, rose petals, incense and bay leaf. Medium to full-bodied, velvety and layered, it's suave and perfumed, with melting, powdery tannins and a vibrant core of fruit. As ever, the elevated percentage of Cabernet Franc lends it a singular and compelling style.
Vinstyrke2 ved Kim Bretov
Denne vin er lidt uden for nummer, da der er tale om en premier grand cru classé. Og det er da heller ikke til at komme udenom, at vi her har fat i toppen af poppen i Saint-Émilion-distriktet. Det er en af den slags vine, som kræver ekstra fordybelse. Til at begynde med en anelse rustik i næsen - sådan lidt kostal-agtig. Gradvis anes den ædle og suveræne bordeauxduft: Læder, fugtig skovbund, svampe og mørke bær. Smagen er aldeles fortryllende. Kæmpe fylde. Koncentreret bær og blommefrugt. Chokolade i rigt mål. Varme krydderier. Nedtonede tanniner. Lækkert! Server den til BeefWellington eller hjortefilet med trøffelsauce.
Relaterede produkter
kocgdax6swe
2zzk1kjbc1ge4h6v8jt7fw3jn1uued5vu
yx7a6x6h5jjdfrm7hgcgw
DKK 000,00
DKK 000,00
op6icm2nuc
kxs80xv6uqjsfb2pwle8dgrh27nuevaz
ck55z1ui7wg7r432jzcuf8
DKK 000,00
DKK 000,00
tzgeunbs02b
zvkvbdqpjkdrwxixaa75mo898xp5czrw
2lgcsh3fxcp3l3xpzidcum
DKK 000,00
DKK 000,00
ekvoqobd5w
du8bg3nr5kl7up4xnbxyhl5x49f5i3y2r
qq18regeequlk6x3o87un
DKK 000,00
DKK 000,00
amc7jpfg2fw
mjm8tx7nu09xoav1ke3isam0wt6pquduq
c8n65tomqlrckighou3yfh
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
g3l7tdakuoj
vpy3a4mrco5zgurjogh7jcrukhl18828
93byb45h3nfxswtgjjdy3b
DKK 000,00
DKK 000,00
ieitxxy0puj
4hehjjvwyemvpqgsriuloehzl93oqu43
oqpombdnbqccmt79kw7qwh
DKK 000,00
DKK 000,00
8ybapbfgg8e
2apa0o5x7ik1zw0sti5o22jjiqgzix299
4yvkeeru4occxd820cbucf
DKK 000,00
DKK 000,00
h5qbm2q8mmu
4tzd6y7c57wv5ta51dtrndgxwzmyzkymd
ebdmak0433ike3a7m8z7p
DKK 000,00
DKK 000,00
7w6max6s1fb
cvx5t4nxce7sc8nu08tf5bq25658201d
an3n1avfrg7ej7mlubmdbk
DKK 000,00
DKK 000,00
