| 350,00 kr. | Tilbudpris |
| 425,00 kr. | Normalpris |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2018 Château Siran, Margaux
Slottet har en ambition om at finde den optimale balance mellem høj frugtintensitet, struktur til lagringspotentiale, saftig og åben tilgængelighed samt den finesse og detaljerigdom, Margaux bør have. Det er lykkedes særdeles godt i 2018. En flok professionelle smagere er enige om, at her er flot klasse uden "Cru Classé" og derfor en pris, der, for mange, er under smertegrænsen.
| WineCellarInsider | 93 / 100 |
| Vinous | 92 / 100 |
| WineEnthusiast | 95 / 100 |
| Decanter | 93 / 100 |
| 350,00 kr. | Tilbudpris |
| 425,00 kr. | Normalpris |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
|---|---|
| Vintype | Rødvin |
| Dyrkningsmetode | Traditionel |
| Land | Frankrig |
| Distrikt | Bordeaux |
| Druesorter | Cabernet Sauvignon (45%) Merlot (44%) Petit-Verdot (11%) |
| Alkohol % | 14,5% |
| Fyldighed | Fyldig |
| Tørhedsgrad | Tør |
| Lukkemetode | Korkprop |
| Årgang | 2018 |
| Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
| Varenummer | 273218 |
Beskrivelse
Slottet har en ambition om at finde den optimale balance mellem høj frugtintensitet, struktur til lagringspotentiale, saftig og åben tilgængelighed samt den finesse og detaljerigdom, Margaux bør have. Det er lykkedes særdeles godt i 2018. En flok professionelle smagere er enige om, at her er flot klasse uden "Cru Classé" og derfor en pris, der, for mange, er under smertegrænsen.
Den inviterende duft kan antyde roser, viol, mørke kirsebær, indkogt blomme og brombær. Frugten er tæt og vedholdende men ikke bamset; tanninerne er meget finkornede og en frisk, løftet stil præger vinen som helhed. Kan udvikle sig mindst 25 år. Neal Martin / Vinous refererer til en velholdt 1928 smagt på slottet i 2018….
I årgang 2018 er der høstet 45 hl./ha fra 20/9 - 13/10. Vinen består af 45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot og hele 11% Petit Verdot, der har lagret i barriques i 12 mdr., 35% nye fade.
Château Siran ligger på Labarde-plateauet i den sydlige del af Margaux, som slottet deler med Ch. Prieuré-Lichine og Ch. Giscours. Navnet stammer fra en godsejer fra 1400-tallet, som gav en religiøs orden plads på sin jord men næppe lavede vin. Starten på vinen tilskrives Jean Lussignet ca. 1650, hvis datter giftede sig ind i Borcq-familien, der drev slottet til efter revolutionen.
Èdouard Miailhe, der driver slottet i dag, er 6. generation med navnet, der har stået for vinen siden 1885. Han er udannet i finans, overtog formelt fra 2007, men flyttede først permanent ind i 2015. Hjørnestenene i hans team er i marken Jean-Luc Chevalier og i kælderen ønolog Marjolaine Defranc. Hübert de Bouard fra Ch. Angelus, 1. Grand Cru Classé i St. Emilion, er konsulent.
Ejendommen har 25 ha. Margaux i én blok, 2 ha. Haut-Médec og 11 ha. Bordeaux Superieur plus 50 ha. skov, enge og vild natur. Man arbejder efter reglerne i "Haut Valeur Environmentale", der fremmer biodiversitet og bæredygtige produktionsmetoder, og er primus motor i Margaux's sammenslutning "Vitinnov", som har samme formål ved fx at fremme vilde områder med naturlige frøplanter samt etablering af hække og grønne korridorer mellem markerne.
Der bruges ingen kemiske midler i markerne, alt markarbejde er manuelt, og flere parceller drives helt økologisk som forsøg.
Jorden er overvejende kiselholdigt sand og grus, nogle steder med lidt ler. Plantningerne er 46% Merlot, 44% Cabernet Sauvignon, 9% Petit Verdot (!) og 1% Cabernet Franc. Jordtypen varmes hurtigt op af solen, så blomstring og farveskift sker ofte som et af de tidligste steder i Médoc.
Der sorteres både før- og efter afstilkning af druerne. Mosten udblødes let inden gæring parcelvis i mange temperaturregulerede ståltanke mellem 60 - 180 hl. Overpumpning af most og maceration efter gæringen reguleres efter den enkelte parcel og druesort: 7 - 20 dage. Malolaktisk gæring sker delvist i barriques, delvist i ståltanke. Vinen omstikkes én gang under lagringen, der sker i tætporede, middel-toastede barriques fra 6 forskellige bødkere.
Bordeaux i 2018 har leveret vine af høj kvalitet overalt og på alle niveauer, men med problemer undervejs: Foråret var vådt og køligt, nærmest elendigt, så knopskydningen var sen, men blomstringen og frugtsætningen blev generelt god. Alvorlige meldug-angreb tog allerede tidligt en del af den potentielle høst; især blev økologisk- og biodynamisk drevne slotte særdeles hårdt ramt, generelt værst i områder med afstand til floderne, hvor der var mindre luftcirkulation. Der var også lokal hagl i maj og juli nogle steder: det sydlige Médoc og Bourg / Blaye området på højre bred i maj og Sauternes i juli.
Fra lidt ind i juli blev vejret stabilt og solrigt helt ind i oktober. I gennemsnit fik Bordeaux fra marts - juni 361 mm regn og fra juli - september kun 82 mm! Unge vinstokke på grus havde det hårdt, især i august, hvor mange dage kom over 35 grader. Frugtkvaliteten på de overlevende druer blev tårnhøj, og der var frit valg mht. høsttidspunkt. Kølige nætter i den sidste måned holdt syren oppe, og den tørre periode gav solide tanniner i druerne. Høstmængden er samlet set gennemsnitlig og klart større end 2017.
Alle kunne derfor gå efter den stil, de ønskede: Nogle vine er mere friske og elegante, mens de, der valgte sen høst, oftere har lavet mere frugttætte vine med markerede tanniner.
Nye generationer af slotsejere, vinmagere og konsulenter udvikler også deres vinifikationsteknikker: nogle er begyndt af bruge gæring delvist med hele drueklaser, som i Bourgogne, og reducerer andelen af nye lagringsfade for at få et luftigere, mere saftigt resultat. Vinene er derfor langtfra ens i stil, men kvaliteten er generelt meget høj og balancen god. Der er både meget fremkommelige vine og særdeles lagringsegnede. Nogle sammenligner kombinationen af ungdommelig charme og lagringspotentiale med legendariske 1982.
Der er også lavet mange flotte hvidvine, især domineret af Sauvignon Blanc, men de skulle høstes mere præcist end de røde for at bevare friskheden, og der skulle holdes fokus på at bevare syren i vinene. Modne smagsstoffer var der masser af, så der er lavet flotte vine.
I Sauternes hang nerverne i laser, da Botrytis svampen, som skrumper druerne, først kom for alvor sent i oktober, og mange, der ikke havde mistet for meget til hagl i juli, høstede fin frugt langt ind i november.
WineCellarInsider
Vinous
WineEnthusiast
#1 på Wine Enthusiast Top 100 2021. Editor's Choice. From an estate in the southern part of Margaux, this wine has just the right mix of rich tannins and taut black-currant flavors to give upfront freshness and potential for further aging. Structured and fruity, it should be drunk from 2027.
Decanter
Juicy and confident black fruit, well controlled with a sense of energy and forward motion through the palate. A succulent peppery finish gives a mouthwatering signoff, and this will age well. Easily competes with the classified growths of Margaux. A yield of 45hl/ha. 35% new oak. Drinking Window 2024 - 2038
JamesSuckling
Blackberries, mushrooms and flowers on the nose. Full-bodied with a very compact palate that shows creamy and refined tannins that are strong and driven. Some tar and wet earth at the end. Needs three or four years to come together. Best after 2025.
Robert Parker
Medium to deep garnet-purple in color, the 2018 Siran wafts out of the glass with very pretty scents of red roses, cinnamon stick, chocolate-covered cherries and fragrant earth, giving way to a core of warm cassis and plum preserves, plus a touch of camphor. The medium to full-bodied palate is absolutely laden with rich, juicy black fruits, supported by velvety tannins and plenty freshness, finishing long and perfumed. This very classy, absolutely delicious Margaux tastes great now, but it will reward 3-4 years of cellaring and has the stuffing to continue thereafter for 20+ years.
WineSpectator
Juicy and forward, with expressive cassis, plum reduction and blackberry paste flavors layered together and set against a backdrop of black tea, bay and alder. Long, subtle mineral note leaves a mouthwatering feel at the very end. Lovely. Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot. Drink now through 2035.
Relaterede produkter
coj0ig3byf9
us6013wdy3nwya3oa4948ei79krctfn1o
u60klwmbd2kv86p6klgir
DKK 000,00
DKK 000,00
j4stfqa4yvn
0h18t1wwtp5cuc7b9sl4ifjlvmh6hq1v
6fiqb3p0xzpr1qwm5ccm8c
DKK 000,00
DKK 000,00
lh6c63s9tje
2b9l4m01fn401g2tn6jola94q1aduwht7h
78atwj9z1wv6hchevamkt5
DKK 000,00
DKK 000,00
fxh6fu4bris
z8b56vnqinhj10zg9pifvyqjn2e3je8q
uf55j6x94bi1zql1g1qhmy
DKK 000,00
DKK 000,00
p43gum3vsde
0cjwyernjoj5v32bulc7dyrt92g40g1hdj
31yj5e6aasjjuive2a5b8
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
64j9czt7hjr
frdg905npaoqzgkbqqhfea8h9c21z7co
vaftldfii3amvkd3sxnwdg
DKK 000,00
DKK 000,00
1h5afepads9
t7bbriyv4jv2tot36bcz237yz4a2b48
1rd9egso7dhee5pxyuln6n
DKK 000,00
DKK 000,00
wny6z72hhhm
f61zzt8yvqctqkwqpe1ukday8h52e0q
rg3he2a4vpnx9jcdj6b6n
DKK 000,00
DKK 000,00
kw8wqy0rjzo
rf827tu3ba8m7j4zcy43fdz9xkptp4ll
kli0tyiep9i73zi3fxqefx
DKK 000,00
DKK 000,00
6lu73aeq5xl
1kclobj6e7rgdipa6eac4fosle023qvn
b8afmlkai8fxrkp0jhult
DKK 000,00
DKK 000,00
