Fast og velbygget vin med karakter og elegance der på en og samme tid er både fyldig og elegant samt fuld af personlighed. En flot bouquet, der gemmer på både frugt, en lille snert jordbund og et delikat touch af eg. Jordbunden, som druerne vokser i - med en overvægt af ler samt mergel midt på skråningen - bidrager til at give vinen sit unikke udtryk, dens karakter og elegance. Kan gemmes mindst 7-10 år. Server til fyldige fjerkræsretter, vildt og ikke-for-kraftige retter med oksekød.
Druerne høstes i hånden i mindre kasser og sorteres på sorteringsbåndet i kælderen. De afstilkes helt eller delvist og lagrer 15-20 dage afhængig af årgangen. Herefter ligger vinen på store franske eggade i 12-14 måneder, hvoraf 30-40% er ny.
Beaune Marconnets ligger lige nord for Beaune, på grænsen til Savigny-les-Beaune. Bouchard har ejet 2,32 hektar af denne premier cru mark siden 1791, hvor den blev købt på auktion sammen med blandt andet deres monopole-mark Enfant Jésus.Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand cru-, samt 74 hektar Premier cru marker. Ud over domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard Père & Fils.
Joseph Henriot, der havde været leder af Veuve Clicquot champagne og senere luksuskoncernen LVMH / Louis Vuitton-Möet- Hennessy, købte Bouchard Père & Fils i 1995 og lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Der blev investeret kraftigt i markerne og bygget et nyt vineri, som stod færdigt i 2005: en 3-etagers underjordisk bygning i Savigny-lès-Beaune, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – et topmoderne vineri men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne.
Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière, og chefvinmager er Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
Bourgogne ligger i det østlige Frankrig og strækker sig fra Chablis i nord til Mâcon i syd. Størstedelen af de røde vine laves på Pinot Noir og de hvide på Chardonnay. Derudover laves der små mængder rødvin på Gamay (fra blandt andet Beaujolais), samt hvidvin på druen Aligoté. I Chablis finder man 7 Grand cru vinmarker, men man skal 100 km. længere sydøst på, for at finde den mest kendte region 'Côte d'Or'. Det er hernede man finder resten af Grand cru vinmarkerne. Dette område opdeler man i to dele: det nordlige Côte de Nuits og det sydlige Côte de Beaune. I Côte de Nuits finder man 24 af de 25 røde Grand cru'er, mens Côte de Beaune udelukkende har de hvide Grand cru'er.