Fin og delikat med elegante røde bær og en fantastisk fylde i munden. Druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 70 år, som vokser i kalk-holdig jord. Høsten sker i hånden, og druerne sorteres og afstilkes helt inden vinificering i ståltanke. Der bruges udelukkende naturlig gær. Vinen får
malolaktisk gæring inden
lagring i 12 måneder i egetønder på gærresterne. Vinen omstikkes inden den kommes på
flaske, og den filtreres let.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Quentin Jeannot siden 2023.
Domaine Quentin Jeannot er en yngre vingård grundlagt i 1999 af Valérie og Philippe Jeannot. De startede med en
kælder i Saint-Sernin-du-Plain i det sydlige
Côte de
Beaune og tilføjede senere en
kælder i
Meursault.
Sønnen Quentin har arbejdet side om side med sine forældre, siden han afsluttede sin vinuddannelse i 2014, og vinene sælges nu under hans navn. Domænet laver en flot vifte af vine med en international appeal for øje - både røde og hvide vine. Lige som sine forældre, lægger Quentin vægt på detaljen i arbejdet for at lave elegante vine med en uovertruffen præcision i allerhøjeste kvalitet. Fra almindelige
AOP og regional vine til Premier og
Grand Cru ses et vist kvalitetsniveau i hver
flaske, der sikrer en lang levetid for vinen. Alt arbejde udføres i hånden: Både almindelig høst og
grøn høst samt udtynding af vinstokkene. De arbejder med lave udbytter for at sikre en høj kvalitet i de tilbageblevne druer og er meget velovervejet omkring deres brug af ny eg, så rødvinene fremstår friske og livlige med en solid kerne af meget modne røde frugter.
Hvert parcel vinificeres separat for at afspejle det unikke
terroir i vinene. Alle druer, både blå og grønne, afstilkes og vinificeres ved lav
temperatur. Vinene modner i
kælderen mellem 9 og 18 måneder. Arbejdet følger økologiske principper, men huset er ikke certificeret.
I dag ejer domænet selv 11
hektar i Maranges,
Santenay,
Meursault og
Pommard, og herudover laver de også vin fra indkøbte druer. 50% af domænets produktion er Maranges og
Santenay. Maranges er den sydligste
appellation i
Côte de
Beaune, inden man kommer til
Côte Chalonnaise. Den er ikke så kendt i udlandet, men til gengæld finder man nogle rigtig gode pris/kvalitet-forhold her.