Mousserende vine er ikke kun forbeholdt nytårsaften og andre specielle lejligheder. De kan med fordel - og stor fornøjelse - nydes til mange fiskeretter og andre lette retter, foruden deres fortræffelige egenskaber som apéritif. Kassen indeholder 6 forskellige af Europas bedre kendte mousserende vine.
Kassen indeholder:
1 fl. Crémant Bourgogne Blanc de Blancs, Bourgogne, Frankrig
Særlig Crémant fra skråningerne over Beaune, dvs. på selve Côte d’Or, hvor den bedste Bourgogne laves. 100%
Chardonnay fra kalk, lagret længere end normal Crémant.
1 fl. Crémant Bourgogne Rosé, Bourgogne, Frankrig
En herlig Crémant med smuk lyserød farve lavet på 100% Pinot Noir fra selve Côte D'Or i Bourgogne. Fremstillingsmetoden er Méthode Traditionelle - Champagnemetoden - hvor vinen tappes på flaske ung og danner bruset inde i flasken. Vinen lagrer efter tapning tre år, hvor loven kræver blot et år. Velegnet som apéritif og til at servere under et måltid.
1 fl. Crémant d’Alsace Extra Brut, Henry Fuchs, Alsace, Frankrig
Herlig Crémant på 40% Pinot Noir og 60% Auxerrois med fine, små bobler. På én og samme tid tør og forfriskende med skøn syre/sødme balance og svagt toastede smagsnuancer. Henry Fuchs beholder kun første presning. Til apéritif, lette forretter og buffeter. Certificeret økologisk.
1 fl. Champagne Charpentier Brut, Frankrig
Lækker champagne med fint brus, indbydende duft og frisk tørhed, der hæver sig over vin fra mange store huse. Domænet ligger nær Paris og har 20 hektar på perfekt sydskråning over floden Marne. Lavet på 80% Pinot Meunier, 15% Chardonnay og 5% Pinot Noir.
1 fl. Cava Brut Vintage, Canals Nadal, Penedès, Spanien
Spansk mousserende vin lavet efter champagne-metoden på de lokale druer Xarel-lo, der giver vinen fylde og struktur, Macabeu, der giver vinen friskhed, samt Parellada, der giver frugt. Druerne kommer fra marker tæt på vingården i bjergene over Barcelona i Pènedes. Der lægges vægt på detaljen. Hvert parcel gæres for sig og blendes senere til den endelige vin. Fint brus, intens duft, tør, sprød og frisk.
1 fl. Crémant de Loire, Brut Réserve, Langlois, Loire, Frankrig
Stilfuld diskret smag med forfinede bobler og en intens friskhed. Vinen udstråler elegance og kompleksitet, og dens livlige stil gør den til et festligt indslag og oplagt som apéritif. Druerne er minimum 50% Chenin Blanc for friskhed og karakter. Chardonnay og Cabernet Franc tilføjer struktur og finesse, og der indgår yderligere 10% réserve vin. Langlois er en specialist i Crémant de Loire. De holder til i Saumur i Loire og er et af de historiske Crémant de Loire huse og et referencepunkt til vinen.