| 1.825,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2023 Puligny-Montrachet Champs Gain, Domaine Chavy-Chouet
| 1.825,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
|---|---|
| Vintype | Hvidvin |
| Dyrkningsmetode | Traditionel |
| Land | Frankrig |
| Distrikt | Bourgogne |
| Druesorter | Chardonnay (100%) |
| Alkohol % | 13% |
| Fyldighed | Fyldig |
| Tørhedsgrad | Tør |
| Lukkemetode | Korkprop |
| Årgang | 2023 |
| Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
| Varenummer | 347723 |
Beskrivelse
En svævende, elegancepræget vin med citrustone, modne, gule frugter og en udtalt mineralitet. En knitrende frisk syre, en floral fornemmelse, en anelse fad-toast og frisk vanilje støtter stilen. En vin i balletklassen, hvor tid vil bringe dens finesser helt frem i lyset. Meget fint potentiale i kælderen.
Puligny-Montrachet er den midterste af de tre kommuner i Côte de Beaune, der ligger efter hinanden og til sammen har det bedste ry for hvidvin af højeste kvalitet i Bourgogne. Den ligger på nordsiden af Saint-Aubin dalens udmunding og har en perlerække af fire Grand Cru og 17 Premier Cru marker.
210 ha producerer hvidvin; heraf ca. halvdelen 1.Cru. Hertil kommer Grand Cru markerne, hvoraf de to er delt mellem Puligny- og Chassagne-Montrachet. Det ikoniske marknavn blev tilføjet byens i 1879, som ti andre kommuner også har tilføjet deres stjernemark til bynavnet. Markerne ligger mellem 230 og næsten 400 m.s højde. Der laves en anelse rødvin syd for landsbyen Blagny, som lægger navn til disse.
Som generelt karaktertræk anses vinene for at være lidt mere stringente, ranke og mineralske end nabokommunernes; mest tydeligt fra de højest liggende marker med det tyndeste jordlag, de koldeste nattemperaturer og megen vind. Klimaet er kontinentalt med ret lange, kolde vintre, og forårsfrost efter knopskydning er en konstant bekymring.
Les Champs Gain 1.Cru er en 10 ha. mark næsten på toppen af skråningen fra ca. 310-360 højdemeter. Den har landsbyen Blagny mod nord og grænser op til Saint-Aubin kommune mod syd. Den er stejl, østvendt med mange soltimer og har særdeles mager jordbund, mest kalk og klippestykker med mergel under. Jorden dræner hurtigt, hvilket fremmer dannelse af rødder i dybden, hvor vinstokkene kan hente væde og mineraler.
Her er megen vind og kolde nætter, så modningsperioden er lang, og der er gerne et ret højt syreniveau i druerne, selv i varme årgange. Navnet "de vundne marker" refererer til, at området før var dækket af krat og skov, men blev vundet til vindyrkning ved hårdt arbejde. "Champ/s" kan skrives både med- og uden "s" af forskellige dyrkere. Chavy-Chouets druer kommer fra blot 0,3 ha. med 30-årige vinstokke. Druerne blev i 2019 høstet senere end de røde(!). Vinen er lagret 12 mdr. i barriques, 20% nye.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Chavy-Chouet siden 2020. Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden gennem 7 generationer. Chavy familien fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard. Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning.
Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade. Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balance. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
Relaterede produkter
stofkuwac5h
cwgi130rt6xaxyo7saqlyo0iic7rl48
52gx64ruyp3p5sfu993g5
DKK 000,00
DKK 000,00
46t4lbk8nev
ocifi2pfosny8siil4jmpd63nck3wlupr
glbv9omnv8s6aitj2gk70q
DKK 000,00
DKK 000,00
td3ciwp0b5
5384rm73ilkiwjvrci9g2nvsoiv2rsjv
1eq1twargfiza313yyykdm
DKK 000,00
DKK 000,00
3ciiccr44a4
mwpc1wpd3ygpp4rkswcqw4b475ag8v1b
qzmqha8hr1m4i40g077ck
DKK 000,00
DKK 000,00
4n4lq88ayia
g2cljjidko8g6mecjv07wbgwbt2tzhf
lt4ll6pqda0xzc05f9134
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
fd4e6sz7sgu
p1pwof0lreb5po7hy3vullnqx2p5353wl
vt2rv9ipscklnyucbk07n
DKK 000,00
DKK 000,00
m2owlfj37g
kfjj9rkvlhzg2uxb0c9ssx1po54had4
n59ojwvc0mab6ukdczjtfm
DKK 000,00
DKK 000,00
u9567gtib0k
0pibm12uzyjmo2bnau11hnrgyh2gdr2xn
u1i5epzt87ftxb0u758wk
DKK 000,00
DKK 000,00
lj49d203ov9
tani2itq2twhpcfg29rh864xmufod
1cmki408afbzk51obu2j4
DKK 000,00
DKK 000,00
qq9prwpvt4
atdrax5jkrg58qnq5owgbhbtdyulfzlgf
phxpq6axmemvp0w7px7s
DKK 000,00
DKK 000,00
