En vin der er lavet med vægt på at være tilnærmelig tidligt. De 100% afstilkede druer får kun lette overpumpninger under gæringen for at holde en saftig, ret åben stil. Efter i alt 18 dages maceration lagres vinen 18 mdr. i eg, hvor nye fade er begrænset til 15%. Den klares eller filtreres ikke.
Marken "Les Planchots" ligger øst for Savigny og lige nord for Beaune by, ca. 250 m.o.h. Jorden er ler og kalk blandet med sand, som bidrager til vinens ret umiddelbare karakter.
Savigny-lès-Beaune kommunen er lige nord for Beaune i en vestgående sidedal, skabt af floden Rhoin. 1. Cru markerne ligger på de sydvendte skråninger øst for byen i 250 - 400 m.s højde. Pinot Noir dominerer massivt med 129 ha. 1. Cru og kun 10 ha. Chardonnay. Derudover laves store mængder Village og AOP Bourgogne fra et samlet areal på 346 ha. Kommunen er således en af dem, der producerer mest vin i Côte de Beaune.
"Savigny" skal referere til Sabinere, der har været her, formentlig i folkevandringstiden. Et folk, der i oldtiden boede øst for Tiberen i Centralitalien.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Marchand-Tawse siden 2018. Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada (!). Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir projekter i Vestaustralien.
Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav ham den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har netop færdiggjort en nyindrettet kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med "Bourgogne Aujourd'hui" blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. "Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden...".
Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende verikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større.
Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 - 100% afhængigt af vinen og årgangen. Klaring bruges ikke til rødvine, og filtrering meget sjældent.