375,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Côteaux Bourguignons Blanc Chardonnay, AOC, Messager-Germain
Brombær og hindbærfrugt, blødt pakket ind i fintslebne tanniner. En sjældent set niche-vin, hvor 15% Gamay tilføjes Pinot Noir, her fra 50-årige vinstokke på lerblandet limsten. Til hvidt fød, fjerkræ, pasta- og risretter, stuvede grønsager og kølig til fisk.
Årgang
2022
Alc.
13,5%
Område
Bourgogne
Land
Frankrig
375,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay |
Alkohol % | 13,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 576122 |
Beskrivelse
Tiltalende duft med eksotiske noter og en levende smag af blomster og et strejf af citrus. Med tiden vil den udvikle yderligere karakter pga. dens lagring på fade.
Druerne, 100% Chardonnay, kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke. De vokser i en blanding af leret kalksten og lerjord på parcellen "En Malpertuis", der ligger i byen Couchey, en lille landsby beliggende nord for Fixin. Druerne høstes i hånden, og de får en lang pneumatisk presning og 24-timers bundfældning inden gæring i en kombination af rustfri stålkar (70%) og resten i mindre tønder af 228L.
Vinen lagrer i 12 måneder på gærresterne, hvor 70% ligger på kar og 30% i 2-års fade. Efter den malolaktiske gæring føres vinen til andre tønder før det endelige blend. Den tappes ufiltreret.
Coteaux Bourguignons er en regionsappellation etableret i 2011, der gælder for rødvine og hvidvine, hvor druerne kan komme fra et større område af Bourgognes yderområde. Desuden tillader denne appellation brug af flere druevarianter udover Pinot Noir og Chardonnay, som de blå Gamay og César og de grønne Aligoté, Melon de Bourgogne, Pinot Blanc og Pinot Gris.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Messager-Germain siden 2024. Adèle Germain og Simon Messager er to børn af terroiret. Han er fra Côte de Nuits, og hun er fra Côte de Beaune, begge fra vinfamilier.
Simon begyndte at arbejde med sin far i en tidlig alder og udviklede hurtigt en passion for vindyrkning. Han tog en uddannelse på Lycée Viticole de Beaune og fortsatte med at arbejde for berømte slotte som Huguenot, Domaine Bart og R. Groffier. Adèle er også uddannet fra Lycée viticole de Beaune. Hun har arbejdet i Portugal, Sydafrika og New Zealand samt i flere år på Château de Pommard og Joseph Drouhin, hvilket har givet hende en grundig viden indenfor faget både internationalt og i Frankrig. De fandt sammen og skabte i 2023 deres eget domæne med Simons fars vinstokke (1,5 ha) og udviklede desuden samarbejdet med druedyrkere.
Med udgangspunkt i de værdier, de har arvet fra deres familier, kombinerer Simon og Adèle traditionelle vindyrkningsmetoder med moderne teknikker og skaber vine af høj kvalitet. De søger at tilpasse sig den moderne forbrugers smag og tilbyder vine, der både er friske og tilgængelige som unge, samtidig med at de bevarer et exceptionelt lagringspotentiale. Denne subtile modernisering afspejler vingårdens ønske om at forblive tro mod deres arv og samtidig følge med tidens trend.
I dag strækker vingården sig over 4 hektar med 4 appellationer: Côteaux Bourguignons, Bourgogne, Marsannay og Fixin. De har en speciel ambition om at placere Fixin blandt de store navne i Côte de Nuits gennem deres knowhow og passion. Derfor behandles hvert vinareal med den største omhu med absolut respekt for terroiret. Ud over deres egne parceller, sikrer samarbejdet med druedyrkere dem kontinuitet med Côte de Nuits appellationer som Côte de Nuits by, Nuits-St-Georges, Morey-St-Denis og Gevrey-Chambertin.
Arbejdet i marker og kælder udføres udelukkende af Adèle og Simon, altid med samme præcision og omhyggelighed. Alt arbejde udføres økologisk, dog uden certificering. Det giver druer med rigere, mere udtryksfulde og eksplosive aromaer. Hver appellation og hver parcel er vinificeret og modnet med den største respekt for terroirets oprindelse og identitet. Husets vine genkendes på deres delikate udtryk, elegance og store finesse.
Både de grønne og blå druer høstes omhyggeligt i hånden i små 15 kg kasser for ikke at beskadige de hele klaser. Til hvidvinene presses druerne skånsomt for at få en gradvis ekstraktion af saften og bevare druernes aromaer og friskhed. Ejendommen favoriserer naturlig vinificering uden tilsætning af sulfitter. Druerne presses hele, hvilket tillader mosten at oxidere naturligt for at beskytte saften. Denne miljø- og frugtvenlige tilgang giver det mest autentiske udtryk af terroiret.
Til rødvinene sorteres druerne i kælderen for kun at beholde de bedste druer. De afstilkes, eventuelt med op til 30% af hele høsten afhængig af årgang og appellation, for at bringe struktur og karakter til vinene. Gæring foregår med naturlig gær, med naturlige temperaturstigninger, hvilket tillader et autentisk udtryk af terroiret. Under vinificeringen er indgrebene minimale, hvilket favoriserer blid overpumpning for at undgå overdreven ekstraktion af tanniner. Efter malolaktisk gæring tilsættes en lille mængde svovl efterfulgt af lagring i 12 måneder på 228 liters egetræsfade. Der anvendes maksimalt 30% nye fade, for at vinene kan udvikle hele deres kompleksitet og struktur, samtidig med at frugtens naturlige udtryk respekteres.
Relaterede produkter
1eglmth9z0e
9j2eogm68mw5hwbqr61ndxrok2cm203q
8ii2gc51d3uxusz3g6g7f
DKK 000,00
DKK 000,00
ebrf3crm0ph
stnnmd6aiiqpxq2isuhdd47h0p5nhu79
n7pl6r78ajm726sjba0ph
DKK 000,00
DKK 000,00
uud96a5olm
rbcfea6y5w95wx8eu12cb9783xs3ppxx8
i16185kq7xhratz2y1cjpp
DKK 000,00
DKK 000,00
j3qbblei1q
lvxivkugcdg8f504c8gv6h435o93222u9
1qpahjl9jukth91b9ywtk
DKK 000,00
DKK 000,00
99mioj2nfy
x0unbu5ivjdwcy1xt5vlk32t4nul7l
ztrovy3eox2kqs56wbjth
DKK 000,00
DKK 000,00