La Ferme des Fontaines Blanc er certificeret Vin Méthode Nature. Det er en livlig, frisk og fyldig mineralsk vin, 100% tro mod Chenin Blancs smag og karakter, og som smager af et glas mere. Druerne, 100% Chenin Blanc, høstes i hånden. Der bruges udelukkende naturlig gær til vinen, og vinificeringen sker i rustfri ståltanke. I slutningen af gæring føres vinen forsigtig til andre tanke for at fjerne bærmen/gærresterne. Herefter hviler den i ni måneder, inden tapning uden filtrering. Der er tilsat 30 mg sulfitter. Total svovldioxid: 17mg/l. Vinen er certificeret økologisk og Vin Méthode Nature.
Vinen fugerer lige så godt som apéritif som til fisk i ovn med crèmet sauce og friske krydderurter.
La ferme des Fontaines er et historisk sted, en gård, der har gået i arv i familien i mere end 150 år, og som ligger lige vest for vingården. Det er et projekt for Amirault, hvor de ønsker at genoprette gården, som den var før: Et polykulturelt sted, spredt over 17 hektar, hvor diversificerede afgrøder, vand, dyr som æsler, gæs, høns og får, og vinstokke kan leve side om side med respekt for biodiversiteten og skabe en god cyklus med miljøet.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Amirault siden 2024. Det er en familieejet vingård i den lille landsby Saint Nicolas de Bourgueil i hjertet af Loire lige mellem Tours og Angers. Amirault holder til på ejendommen Clos des Quarterons, der har været i familiens besiddelse i over 180 år. I dag står Agnès og Xavier i spidsen for vingården.
Domaine Amirault lægger vægt på at afspejle de lokale terroirs i deres vine. Vingården er både certificeret økologisk (Ecocert) og certificeret biodynamisk ved Demeter for AOP vinene. Familiens dybe overbevisning er, at biodynami opretholder den naturlige balance i hele ejendommen - at økosystemet er i centrum for de energier, der kommer fra jorden (rødder) og rummet (blomster, blade og frugter). Det er med til at skabe den daglige balance og rytme i interaktionen mellem Naturen og de ansatte på vingården. Den biodynamiske tankegang følger desuden Amiraults ønske om at bevare Naturen og alt det storslåede, som den giver os, til fremtidige generationer. Hoveddruen er Cabernet Franc, som Amirault bruger til at skabe en række meget forskellige rødvine, alt afhængig af terroir og alder på vinstokkene. Herudover dyrker de også Chenin Blanc og Chardonnay, som de bl.a. anvender til deres hvide og Crémant de Loire.
Vingården arbejder ud fra mottoet: "Der er ikke mennesker på den ene side og Naturen på den anden side – mennesker er Naturen", Pierre Rabhi, fransk forfatter, landmand og miljøforkæmper.
Amirault har tre forskellige stile af vine i sortimentet: En lang række AOP vine, en serie af naturvine, samt nogle Pet-Nat vine. Saint-Nicolas de Bourgueil er sin egen rødvinsappellation, der hører under rødvinsdistriktet Bourgeuil i midt-Loire på højre bred af Loire-floden, vest for Tours. Amiraults hvide har appellation Anjou. Det er en regions-appellation i den vestelige del af Loire. Der fremstilles både hvid, rød og rosé. Chenin Blanc er den store hvide drue og skal udgøre minimum 80% af vinen. Herudover kan der også benyttes Chardonnay (Max 20%) og Sauvignon Blanc.
Selve Loirefloden er ca. 1000 km. lang og løber fra det centrale Frankrig og vestpå til udmundingen i Atlanterhavet vest for Nantes, men selve vindistriktet Loire strækker sig ca. 480 km. fra Sancerre i øst til Nantes i vest og med vinmarker på begge sider af floden.
Loire kan groft inddeles i 3 hovedområder. Den øvre: Her ligger Sancerre og Pouilly-Fumé med kontinentalt-influeret klima, hvor Sauvignon Blanc dominerer som grøn drue og Pinot Noir som blå drue. Den nedre del ved Nantes: Maritimt klima. Hoveddruen er den grønne Melon de Bourgogne, der anvendes til vinen Muscadet (der ikke må forveksles med druen Muscat).
Den midterste del: Dette er et større område, der dækker både Anjou-Saumur mod vest og Touraine mod øst. Klimaet i denne del af Loire influeres stadig en del af havet mod vest, men kontinentalklimaet spiller en større rolle jo længere man går mod øst. I Anjou-Saumur er hoveddruerne Cabernet Franc på rødvinssiden og Chenin Blanc på hvidvinssiden. Disse druer anvendes også i Touraine sammen med Sauvignon Blanc, Côt og Gamay. Det er fra denne centrale del af Loire, at Crémant de Loire kommer. Den kendte Vouvray på Chenin Blanc kommer fra Touraine, og i favorable år, laves der også fantastiske længelevende søde vine på Chenin Blanc, når vejret angriber druerne med ædel råddenskab.