En rig vin med vekslende bær i aromaen og en charmerende forening af både struktur og blødhed i smagen. Til fjerkræ og fuglevildt. Monthélie "Les Duresses" ligger mellem Meursault og Volnay i Côte de Beaune. Les Duresses er en Premier Cru-mark, som ligger helt isoleret ved byen Auxey-Duresses. De 1,72 hektar som Bouchard ejer, er ofte en af de marker som høstes senest i Monthélie.
Druerne høstes i hånden og sorteres med omhu i kælderen. De gærer i 15-18 dage, helt eller delvist afstilkede, afhængig af årgangen. Vinen lagrer 12-14 måneder i fransk eg, hvoraf 35-35% er ny eg.
Bourgogne ligger i det østlige Frankrig og strækker sig fra Chablis i nord til Mâcon i syd. Størstedelen af de røde vine laves på Pinot Noir og de hvide på Chardonnay. Derudover laves der små mængder rødvin på Gamay (fra blandt andet Beaujolais), samt hvidvin på druen Aligoté. I Chablis finder man 7 Grand Cru vinmarker, men man skal 100 km. længere sydøst på, for at finde den mest kendte region 'Côte d'Or'. Det er hernede man finder resten af Grand Cru vinmarkerne. Dette område opdeler man i to dele: det nordlige Côte de Nuits og det sydlige Côte de Beaune. I Côte de Nuits finder man 24 af de 25 røde Grand Cru'er, mens Côte de Beaune udelukkende har de hvide Grand Cru'er.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er derfor en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard og denne ejer domainet stadig; det er nemlig den kendte "Les Caillerets", som er beliggende i Volnay. Siden dette køb, er der sket ting og sager. I dag er Bouchard de største vinmark-ejere i Cote d'Or, hvilket betyder at de blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru-marker. I 1995 købte Joseph Henriot sig ind i Bouchard, og han var en mand med en plan. Der skulle bygges et nyt vineri og der skulle investeres flere penge i markerne. I 2005 stod det nye vineri færdigt. En 3-etagers underjordisk bygning , hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir man finder i Bourgogne.