Ren og forførende Marsannay med lang og livlig smag fuld af finesse. Duften er frisk og frugtig med en umiddelbar aroma af hindbær og jordbær og et strejf af krydderi i baggrunden. Frisk og ren i smagen, der kombinerer elegance, sprødhed og kompleksitet balanceret af en flot syre. Smagspaletten indeholder både kirsebær, friske hindbær, sprøde jordbær, ribs, blåbær og toner af tranebær kombineret med et strejf af krydderier som nelliker, sort peber og lakrids. Fine tanniner og en vedholdende.
Druerne kommer fra vinstokke plantet i 270-300 meters højde i 1960'erne på en tynd, lerholdig jord, rig på sten (kalksten og flint) på markerne Les Longeroies Dessus og Les Longeroies Bas i den nordlige del af Marsannay. Longeroies betyder lang, eller "i hele sin længde" og refererer til, at det er en lang mark. Druerne dobbeltsorteres i kælderen og afstilkes 100%, inden de får 4-5 dages kold maceration. De gærer 12-25 dage i åbne kar, og vinen lagrer i 15 måneder på tønder, hvoraf 10% er ny eg. Vinen klares ikke og får en skånsom filtrering, hvis det er nødvendigt.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Camille Giroud siden 2019. Camille Giroud begyndte oprindeligt i 1865, da han giftede sig med en kvinde fra en bødker- og negociant-familie, hvis firma han gik ind i. I 1903 fik firmaet hans navn, med hovedkvarter i Beaune, hvor det stadig er. I de første årtier købtes kun druemost til egen vinifikation og lagringsegnede vine til videre udvikling. Efter 2. verdenskrig begyndte flere og flere dyrkere at producere og markedsføre egne vine, hvilket efterhånden gjorde det sværere for mindre negocianter, at få det til at løbe rundt. 3. generation, Bernard og François Giroud, begynder i 1990'erne kun at købe druer til egen vinifikation og deres første, egen mark i Beaune i 1993, samt flere derefter. Da økonomien er presset, og de er uvillige til at sælge familiens livsværk til en stor koncern, påtager deres mangeårige, amerikanske importør og ven, Becky Wassermann, sig opgaven og ender med selv at overtage ledelsen, med finansiering fra velhavende, amerikanske vinelskere og vinmagere.
I 2001 ansættes en ung ønolog, David Croix, som -udover at drive Camille Giroud's egne marker- omlægger druekøb til faste langtidskontrakter med dyrkere i flere forskellige kommuner, så man også får indflydelse på markarbejdet. En ny gæringskælder med topmoderne udstyr bygges, og det store lager af ældre stjernevine organiseres til løbende auktionssalg. I vinifikationen lægges mere vægt på afspejling af vinens terroir, og huset får efterhånden et fint ry for deres vine. David Croix laver 2016-årgangen sammen med Carel Voorhuis. Han har lavet vin på et stort Bourgogne domæne siden 2003, overtager fra 2017-årgangen og fortsætter den stil og det niveau, Camille Giroud er blevet respekteret for.
Marsannay er den nordligste appellation i Bourgogne og er indgangsporten til Côte d'Or, når man kommer fra Dijon mod nord. Jordbunden er meget vekslende i de mest øst- og sydøstvendte marker, der ligger fra ca. 255 - 390 m.o.h. Der er ca. 300 ha. i alt. Omkring 80% er rødvin, knapt 20% hvidvin plus lidt rosé. Det er det eneste sted i Côte d'Or, der laves rosé med en kommunal appellation. Udover Pinot Noir og Chardonnay, som naturligvis dominerer, er der en århundreder lang tradition for Aligoté. Pinot Blanc er godkendt til hvid, og Pinot Gris, lokalt kaldet Pinot Beyrot, må bruges i små mængder. Markerne "Clos du Roy" og "Longeroies" er ved at blive godkendt som kommunens første 1.Cru marker.