Frisk, rig og krydret vin med kraft og finesse og en imponerende længde. Den har en indbydende duft, præcis med blomstret karakter og gule og hvide frugtsmage og smagen er spækket med frugt og god syre. Druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 20 år, som vokser i ler og kalk. Høsten sker i hånden, og druerne sorteres og afstilkes helt inden nænsom presning og vinificering i ståltanke. Der bruges udelukkende naturlig gær. Vinen undergår malolaktisk gæring, og den modner på gærresterne i 10 måneder i franske fade, inden den omstikkes og filtreres let inden aftapning.
Santenay er den sydligste kommune i Côte d'Or med Chassagne-Montrachet som nordøstlig nabo. Appellationen er stor på rødvin, men der laves også klare, friske og levende hvidvine med god mineralitet og kraft. Den næsten kontinuerlige skråning i Côte d'Or viger her mod vest, så mange marker, især i den sydvestlige del af kommunen vender stik syd. Der er derfor plantet vinstokke op til hele 450 m. De fleste af appellationens 12 Premier Cru marker ligger mod Chassagne-Montrachet; et par lige nord for byen og en lille gruppe mod sydøstgrænsen. Les Hâtes ligger lige nord for byen og ligger mellem Premier Cru'erne Beaurepaire, Clos Faubard og Clos des Mouches.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Quentin Jeannot siden 2023. Domaine Quentin Jeannot er en yngre vingård grundlagt i 1999 af Valérie og Philippe Jeannot. De startede med en kælder i Saint-Sernin-du-Plain i det sydlige Côte de Beaune og tilføjede senere en kælder i Meursault.
Sønnen Quentin har arbejdet side om side med sine forældre, siden han afsluttede sin vinuddannelse i 2014, og vinene sælges nu under hans navn. Domænet laver en flot vifte af vine med en international appeal for øje - både røde og hvide vine. Lige som sine forældre, lægger Quentin vægt på detaljen i arbejdet for at lave elegante vine med en uovertruffen præcision i allerhøjeste kvalitet. Fra almindelige AOP og regional vine til Premier og Grand Cru ses et vist kvalitetsniveau i hver flaske, der sikrer en lang levetid for vinen. Alt arbejde udføres i hånden: Både almindelig høst og grøn høst samt udtynding af vinstokkene. De arbejder med lave udbytter for at sikre en høj kvalitet i de tilbageblevne druer og er meget velovervejet omkring deres brug af ny eg, så rødvinene fremstår friske og livlige med en solid kerne af meget modne røde frugter.
Hvert parcel vinificeres separat for at afspejle det unikke terroir i vinene. Alle druer, både blå og grønne, afstilkes og vinificeres ved lav temperatur. Vinene modner i kælderen mellem 9 og 18 måneder. Arbejdet følger økologiske principper, men huset er ikke certificeret.
I dag ejer domænet selv 11 hektar i Maranges, Santenay, Meursault og Pommard, og herudover laver de også vin fra indkøbte druer. 50% af domænets produktion er Maranges og Santenay. Maranges er den sydligste appellation i Côte de Beaune, inden man kommer til Côte Chalonnaise. Den er ikke så kendt i udlandet, men til gengæld finder man nogle rigtig gode pris/kvalitet-forhold her.