525,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Bourgogne Rouge Pinot Noir, AOC, Messager-Germain
Elegant og charmerende Pinot Noir med skøn duft af rød og lækker frugt som sorte kirsebær, hindbær og brombær. Smagen af frugt er forstærket af vinens lagring på eg, og de hele klaser, der indgår i vinificeringen, bringer friskhed til vinen. Til hvidt fød, fjerkræ, pasta- og risretter, stuvede grønsager og kølig til fisk.
Årgang
2022
Alc.
13%
Område
Bourgogne
Land
Frankrig
525,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Pinot Noir |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 576422 |
Beskrivelse
Elegant og charmerende Pinot Noir med skøn duft af rød og lækker frugt som sorte kirsebær, hindbær og brombær. Smagen af frugt er forstærket af vinens lagring på eg, og de hele klaser, der indgår i vinificeringen, bringer friskhed til vinen.
Druerne kommer fra vinstokke plantet på parcellerne "Ravry" og Potey i Fixin kommune i slutningen af 1990’erne. Ravry er ved at blive klassificeret som en Fixin landsby appellation. Parcellet er opdelt i to forskellige jordbundstyper: Den nederste del er generøs lerjord, og den øverste er mere generøs på kalkstensjord. Jorden på Potey-pakken er mere generøs og består af et lag rigt ler, der ikke lider af tørke. Under dette ca. 30 cm. tykke lerlag er der et lag af runde kalksten, der giver naturlig dræning.
Druerne høstes i hånden og afstilkes delvist. Der indgår 30% hele klaser for at tilføje friskhed til vinen. Vinificeringen udføres i rustfri stålkar med vedvarende ekstraktion for at tilføje fylde. Vinen har modnet i 12 måneder på en kombination af 228- og 600-liters egefade, før den er ført på nye fade og blendet. Den tappes ufiltreret. Dette er domænets største cuvée.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Messager-Germain siden 2024. Adèle Germain og Simon Messager er to børn af terroiret. Han er fra Côte de Nuits, og hun er fra Côte de Beaune, begge fra vinfamilier.
Simon begyndte at arbejde med sin far i en tidlig alder og udviklede hurtigt en passion for vindyrkning. Han tog en uddannelse på Lycée Viticole de Beaune og fortsatte med at arbejde for berømte slotte som Huguenot, Domaine Bart og R. Groffier. Adèle er også uddannet fra Lycée viticole de Beaune. Hun har arbejdet i Portugal, Sydafrika og New Zealand samt i flere år på Château de Pommard og Joseph Drouhin, hvilket har givet hende en grundig viden indenfor faget både internationalt og i Frankrig. De fandt sammen og skabte i 2023 deres eget domæne med Simons fars vinstokke (1,5 ha) og udviklede desuden samarbejdet med druedyrkere.
Med udgangspunkt i de værdier, de har arvet fra deres familier, kombinerer Simon og Adèle traditionelle vindyrkningsmetoder med moderne teknikker og skaber vine af høj kvalitet. De søger at tilpasse sig den moderne forbrugers smag og tilbyder vine, der både er friske og tilgængelige som unge, samtidig med at de bevarer et exceptionelt lagringspotentiale. Denne subtile modernisering afspejler vingårdens ønske om at forblive tro mod deres arv og samtidig følge med tidens trend.
I dag strækker vingården sig over 4 hektar med 4 appellationer: Côteaux Bourguignons, Bourgogne, Marsannay og Fixin. De har en speciel ambition om at placere Fixin blandt de store navne i Côte de Nuits gennem deres knowhow og passion. Derfor behandles hvert vinareal med den største omhu med absolut respekt for terroiret. Ud over deres egne parceller, sikrer samarbejdet med druedyrkere dem kontinuitet med Côte de Nuits appellationer som Côte de Nuits by, Nuits-St-Georges, Morey-St-Denis og Gevrey-Chambertin.
Arbejdet i marker og kælder udføres udelukkende af Adèle og Simon, altid med samme præcision og omhyggelighed. Alt arbejde udføres økologisk, dog uden certificering. Det giver druer med rigere, mere udtryksfulde og eksplosive aromaer. Hver appellation og hver parcel er vinificeret og modnet med den største respekt for terroirets oprindelse og identitet. Husets vine genkendes på deres delikate udtryk, elegance og store finesse.
Både de grønne og blå druer høstes omhyggeligt i hånden i små 15 kg kasser for ikke at beskadige de hele klaser. Til hvidvinene presses druerne skånsomt for at få en gradvis ekstraktion af saften og bevare druernes aromaer og friskhed. Ejendommen favoriserer naturlig vinificering uden tilsætning af sulfitter. Druerne presses hele, hvilket tillader mosten at oxidere naturligt for at beskytte saften. Denne miljø- og frugtvenlige tilgang giver det mest autentiske udtryk af terroiret.
Til rødvinene sorteres druerne i kælderen for kun at beholde de bedste druer. De afstilkes, eventuelt med op til 30% af hele høsten afhængig af årgang og appellation, for at bringe struktur og karakter til vinene. Gæring foregår med naturlig gær, med naturlige temperaturstigninger, hvilket tillader et autentisk udtryk af terroiret. Under vinificeringen er indgrebene minimale, hvilket favoriserer blid overpumpning for at undgå overdreven ekstraktion af tanniner. Efter malolaktisk gæring tilsættes en lille mængde svovl efterfulgt af lagring i 12 måneder på 228 liters egetræsfade. Der anvendes maksimalt 30% nye fade, for at vinene kan udvikle hele deres kompleksitet og struktur, samtidig med at frugtens naturlige udtryk respekteres.
Relaterede produkter
dwqgf2zs6s
5vfn8x64c4duxc4nj0zujtxuo1ka7xmsf
pes5orm38pcvrdzda0qlm8
DKK 000,00
DKK 000,00
ct0xntt4od
wu13tgsi27euaz5t8y323qxr9hjos3zzj
th9modly13dlu8s1cmq1ik
DKK 000,00
DKK 000,00
ppb6huvz9m
yxfy3i70p4ez8n504enonlvvzhi5njs
613g3uc4ropfla1tj2jf0n
DKK 000,00
DKK 000,00
9vmdlr9ypb
vubml52j931306qlqf43ssv5rxkq39cya
9vsz0frnel6m655di63xp8
DKK 000,00
DKK 000,00
wimhkg27gb
fkckp7hwzz44bd5a1077gfj8ulcoybsn
5czx1qchj87tw8qz5xg5x
DKK 000,00
DKK 000,00